Poka
|
IZVIRNO SPOROČILO: sara78 Mislim, da me ne bodo vzeli nazaj. Tudi zato ne, ker temu ravnatelju ni mar, da ima dober kader in time, ki se razumejo. Njega samo zanima, da zadosti potrebam ministrstva in da mu učitelji ne sikajo preveč. Če so učitelji med sabo skregani ali vsaj niso prijatelji, je njemu samo lažje. Takih je ful... Na žalost potem trpi kvaliteta dela. Prvič, če je slab kader, že sami po sebi ne delajo dobro, druga stvar pa je če so skregani med seboj, ne sodelujejo kot bi morali in spet trpi delo... Sem trenutno na taki šoli, kjer večinoma zaposlijo po vezah. Oziroma ena je dobila za nedoločen čas, ker je ful tečnarla (pa je katastrofa učiteljica), ena pa, ker je njen tip odvetnik in se je sklicevala na zakon, ampak ta je res dobra učiteljica. Pri nas ne morem sicer rečt, da je ravno slab kader, se pa definitivno šimfajo med sabo, da je kar hudo Sta nekako dva tabora. Meni so v glavnem vsi OK, na srečo, ampak premalo je nadzora - dela se kar se jim zljubi. Organizacijsko je katastrofa... Ta s katero delava skupaj, jaz v podaljšku in ona v razredu, je pa sicer meni ful v redu - vse se lepo dogovoriva, obe se drživa dogovorov, skupaj rešujeva probleme in otroci so res fajn. Lanska učiteljica pa - ma škoda besed... Bila sem pa na eni šoli - ena lepše urejenih šol, res. Ravnatelj je imel sicer res vse pod nadzorom, in je bilo kar malo moteče, ampak red je bil in se je dalo delat. Prav tako pa je imel ravnatelj nek odnos do sodelavcev, cenil je vztrajnost, pravično je razdeljeval nadomeščanja, ignoriral je ministrstvo glede zahtev zaposlovanja do konca junija. Tam sem izvedela od tajnice, da menda ministrstvo zahteva zaposlovanje do konca junija... Pol tole v medijih ne drži.
|