Poka
|
IZVIRNO SPOROČILO: mika IZVIRNO SPOROČILO: Rožica I Mi trenutno še brez, pa smo itak državljani žnj stopnje, kajne? Ne bi rekla, da je tako. S tem hočejo vspodbudit državljane k izobrazbi. S tem da so te subvencije zelo majhne v primerjavi s hrvaško. Od sestrične mož je podpisal pogodbo, da bo dokotriral do nevem katerega leta, država pa mu je sofinancirala nakup stanovanja. On plačuje kredita 250€ mesečno, drugače pa bi plačeval 500€ 20 let. Čaki... zdej pa ti men tole pojasni Ker se je zavezal, da bo naredil doktorat, so mu subvencionirali nakup stanovanja? Aja, ups... na Hrvaškem, sem šele zdaj videla Sem te hotela vprašat kje se to prijaviš, ker če bi bilo to pri nas, grem takoj delat doktorat. Sam so se znašli - Hrvati glede tega. Pri nas pa ko te j... bolj si izobražen, bolj se te izogibajo. Že res, da je prav, da spodbujajo izobraževanje, sam ne s subvencijami za mlade družine. To je čist mim... Pol pa npr. narediš faks,dobiš subvencijo in se ti zgodi celo, da ne dobiš službe. Ker pardon, ampak pri nas je boljše bit frizer ali pa avtomehanik, kot pa dipl. ing. ali celo kak dr. Kar je sicer velik feler za SLO, ker nas bodo drugi očitno kmalu prehiteli, danes pa je znanje, inovativnost velika vrednost - sam pri nas te zaradi osebnih interesov nekaterih hočejo čim bolj onesposobit, da ja nebi bil kje slučajn boljši od koga...
|