Lidy -> RE: potovanje (17.4.2009 20:05:54)
|
IZVIRNO SPOROČILO: tanja1980 Jaz zivim v Beogradu, trenutno sem v 31 tednu nosečnosti in se vozim gore dole ze celo nosečnost na preglede. Rodit grem v SLovenijo. ker tuki pač nisem preveč navdušena nad sistemom... Jaz mislim, da sama voznja ni problem, Beograd je tako blizu, da mi je smesno, ko govorite o nekih luknjah itd...avtocesta je cisto celo pot razen v nasi predragi Sloveniji je mal fali. Iz Ljubljane si v Bg komot v 4,5 urah...jaz ponavadi potujem 4h 15min res pa je da ne lulamo 10x... To ni neka pot, če ti paše, pojdi. Vendar pa vedi, da ce dobis popadke in bos morala tuki (v BG) rodit, da bolnice niso ravno tako lepe kot pri nas, obvezno si uredi zavarovanje...doktorji so slabsi in boljši kot pri nas, kakor pač naletiš...:) Če ti je za it, pojdi, samo te pa opozarjam, da maja zna bit tuki že 35 stopinj. To ni Slovenija in ze sedaj so bile temparature 26 stopinj in ce ti vročina ne bo pasala, potem pač klinc od takega potovanja... Pa nič panike delat, sej ne graš v Zimbabve, ljubi bog [sm=jezicek.gif] Se v večini strinjam, takrat bo če se ne motim v 35 t, in ene takrat že rodijo. Pot ni ne vem kaj, če se dobro počutiš v tem času nosečnosti pa ni prijetno. In pri enakih temperaturah v LJ in BG je zaradi drugačne vlažnosti v BG bistveno bolj vroče. Ej ne pozabi, da se za 1 maja ali v sezoni na meji full čaka [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image], no sej če te nič ne moti in si ok in nimaš problemov rodit v Srbiji pa zakaj pa ne. Če ne upoštevaš omejitev si pri 220 km/uro lahko v BG v 3,5 urah, z avtom seveda. 2 meseca nazaj so bile čez Srbsko mejo in med 1 in drugo cestnino ceste čisto razrite. Ker se ne vozim vsakodnevno tam mimo samo ene 2x letno pač ne vem kakšno je stanje na cestah, lahko pa predvidevam, ker od konca vojne ni bilo kaj dosti narejeno na tem delu avtoceste takoj čez mejo in do nekje vstopa v BG, da je stanje še vedno tle-tle. Seka vem pa v kakšni dilemi si ker bi rada šla na "dopust", srce pač vleče na svojo stran, sama se odloči, ima pa Tanja1980 verjetno dobre razloge, da hodi gor na preglede in da se je odločila, da bo rodila v SLO [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]. pa pa
|
|
|
|