Klemy82
|
IZVIRNO SPOROČILO: alička Jep, tudi jaz ob čakanju na postaji počnem isto. Ampak narodnost definitivno nima veze s pljuvanjem, tudi slovenski fantiči pljuvajo ko za stavo. Enkrat je imel en okrog sebe čisto moker pločnik tolk je napljuval ... sem si mislila revež bogi zdej moraš met pa ziher čist suha usta, k si se tok napljuval no, seveda narodnost nima nič pri tem, vprašanje pa je, koliko je to kulturno pogojeno.... se pravi, da neka skupina ljudi več pljuva kot druge in da to počnejo z razlogom. Tako recimo se nam zdi človek, ki rigne po kosilu en neotesan , medtem ko v določenih kulturah izpadeš neotesan bukselj, če po kosilu ne rigneš. V tem primeru se z riganjem pohvali gostiteljico, da je dobro skuhala. Čemu naši mladiči pljuvajo okoli sebe mi še vedno ni jasno.... Lahko zaključim le, da se tovrstno vedenje neha, ko mladič odraste in uvidi, da baš ni lepo, da se pljuva naokoli. Če pa mladič ne odraste.... ... ok, sej bom nehala. No, opazila sem pa še en moderen fenomen pri naših vrlih omladincih .... ne vem, koliko je kulturno pogojen, je pa v določenih situacijah vrlo moteč ... Torej, razni I-podi, MP3- playerji so očitno out. Po tanovem si in, če imaš telefon, ki podpira MP3 zvonjenje in potem si na zvočnik naštimaš pač en cigumigu, čimbolj naglas seveda, držiš telefon 10cm od glave in poslušaš... ..ter zraven s kotički očesa šibaš okoli, kdo te je opazil, kak đek si ...posebno je pa to zabavno početi v nabiti troli, ker so potem mame s cekarji čisto frapirane
< Sporočilo je popravil Klemy82 -- 17.4.2009 16:26:55 >