med in marmelada (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Prehrana nosečnic

Sporočilo

a982 -> med in marmelada (16.4.2009 14:54:48)

zdravo,

ginekologinja mi je rekla naj se izogibam slani hrani in sladkarijam. Zanima me kako je s marmelado in medo? kakšne so vaše izkušnje? Imam preveč cukra pa me zanima kaj ste ve kaj jedle. Sem zelo sladkosneda zato mi kar malo manjka, ker nič sladkega ne jem.
Hvala

Netopirčy81 -> RE: med in marmelada (16.4.2009 16:05:55)

To kar je tebi svetovala itak velja za vsako nosečnico. Jest sm tut sladkosneda...jem vse.

blazka -> RE: med in marmelada (16.4.2009 16:13:22)

Če imaš preveč cukra, potem je bolje da paziš kaj ješ. Probaj kakšno manj sladko marmelado. Med pa raje ne, ker je itak sam sladkor.

monty -> RE: med in marmelada (17.4.2009 7:25:46)

živjo!

kot so že druge povedale, meda raje ne, marmelado pa si kupi iz 100% sadnega deleža brez dodanega sladkorja, pa še to ne pretiravat, ker tudi sadje ima ogromno sladkorja. malo pobrskaj po netu glede hrane, ki je priporočljiva za diabetike in ti bo jasno.

pa veselo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] in čim manj težav!

kalbo -> RE: med in marmelada (17.4.2009 9:48:40)

Če so ti rekli, da se izogibaj sladki hrani, pol to pomeni, da sladkega ne smeš. Med ni grenka stvar najbrš, marmelada tud ne. Tista marmelada za diabetike je pa polna umetnih sladil, kar pa ta tvoj plod tudi ni dobro.

a982 -> RE: med in marmelada (19.4.2009 17:27:18)

hvala za odgovor.
Kaj pa npr. če pojem kakšno frutabelo ali pa doma narejen zavitek(jabolčni ali sirov, brez sladkorja) ali pa palačinke brez sladkorja? Sem zelo sladkosneda in moram reči, da mi kar malo manjka, ker se izogibam sladicam in sladkim stvarem, želim pa seveda kar najbolje za otroka. Malo sem zmedena pa pi mi kakšen nasvet kaj točno lahko jem in ne prav prišel.
lp[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

tanja1980 -> RE: med in marmelada (19.4.2009 18:49:38)

Ti, če imaš preveč sladkorja, sladkorja in podobnih stvari ne smeš, ker pač dvigujejo nivo sladkorja v krvi.

Obstajajo marmelade s fruktozo (ne z umetnimi sladili), ki so veliko bolj zdrave, vendar če si nagnjena k sladkorni, potem sladkor črtaj.

Ne vam, kako je z belo moko (palačinke, bel kruh itd), ampak mislim, da tudi zelo hitro dvignejo nivo sladkorja v krvi. Malo preberi, zenska.

Brez zamere, sladkosnedna gor al dol, malo bos morala prebrat kaj lahko in kaj ne. Sej se ne gre samo za dojencka, gre tut zate. In ce se sladkorju (npr med) reče drugače, to se ne pomeni, da ga lahko ješ...

pa kaj ti niso dali nič napotkov?

Kaj si sla na tes

Monni -> RE: med in marmelada (19.4.2009 19:59:36)

IZVIRNO SPOROČILO: a982

hvala za odgovor.
Kaj pa npr. če pojem kakšno frutabelo ali pa doma narejen zavitek(jabolčni ali sirov, brez sladkorja) ali pa palačinke brez sladkorja? Sem zelo sladkosneda in moram reči, da mi kar malo manjka, ker se izogibam sladicam in sladkim stvarem, želim pa seveda kar najbolje za otroka. Malo sem zmedena pa pi mi kakšen nasvet kaj točno lahko jem in ne prav prišel.
lp[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

ne razumem te najbolje, kaj ti je diabetologinja rekla, da ne smeš sladkega in ostale hrane, ki dviguje sladkor, ali te je pač tvoja ginekologinja opozorila, da moraš pazit pri prehrani??? Če so ti na testih našli sladkor in če ti je diabetologinja rekla, da moraš imeti dieto, potem se je moraš držat (čeprav pri sebi ugotavljam sedaj ko si sproti kontroliram sladkor v krvi, da ni vse odvisno od hrane), če pa ti je pač tvoja ginekologinja rekla, pa te je pač opozorila, kot vsako nosečnico, preveč sladkorja tako ali tako ni dobro pa če si noseč ali ne, za slane stvari pa te je opozorila zaradi otekanja in zastajanja vode v telesu. To pa ne pomeni, da si ne smeš privoščit sladkarij v mejah normale.

a982 -> RE: med in marmelada (20.4.2009 10:03:45)

hvala za odgovor,
se opravičujem, če sem se narobe izrazila, nisem imela še nobenih testov, samo ginekologinja me je opozorila glede sladkarij in slanih stvari, zato samo sprašujem kakšne so vaše izkušnje. Upam, da ne mislite, da preveč kompliciram, ampak nekje piše tako, spet drugje drugač. Sem prvič noseča, pa se še učim in nimam izkušenj, zato mi kakršnkoli nasvet vaš, ki ste že dale to skozi prav pride.
lp

Monni -> RE: med in marmelada (20.4.2009 18:33:01)

Čim manj kompliciraj pa bo. Ješ lahko enako, kot si jedla do sedaj (seveda če se ne pojavijo zdravstvene težave), razen surovega ali premalo pečenega mesa, ter domače majoneze. Sadje in zelenjavo dobro operi. Boš pa tako sama videla ali ti bo hrana, ki si jo jedla do sedaj enako dišala tudi v nosečnosti. 

*chance* -> RE: med in marmelada (21.4.2009 16:39:44)

Naravni med ti lahko bolj koristi kot škoduje, prav tako je s pravo marmelado brez sladkorja.
Poskusi, je okusna in želja po sladkem bo potešena...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image]
Pa lepo in zdravo nosečnost ti želim[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozica.gif[/image]

Stran: [1]