Anonimen -> RE: Ktera rada peče? (22.4.2009 13:18:11)
|
Jaz sem se pa odlocila,da tudi probal tole ticino.Bom pa kar pri Ramsu vzela http://www.ramstrgovina.com/rams/izdelek.php?izdelek=56 Kolikor sem zasledila,to maso razvaljas kot plastelin,vrzes preko torte,pogladis in obrezes.A je tako? Tiste,ki vec delate s tem,povejte kako finto[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] nekaj sem ze nasla na kulianriki Mojster Goljat je imel te obrise raznih sličic, izgleda tako kot pobarvanka, samo črte. To potem z alkoholnim flumastrom prerišeš na prozorno folijo ali na kak drug prozoren papir. Nato folijo položiš na odrezan kos tičine (lepo je, če ga odrežeš z nazobčanim koleščkom, da so lepi robovi) in po črtah delaš pikice s šivanko ali buciko, da se pozna na tičini. Odstraniš folijo in imaš obris. Če znaš risati z roko, lahko tudi direktno na tičino pikaš z buciko, ker lahko popravljaš, če se zmotiš. Potem vzameš jedilne barve in dober tanjši čopič in pobarvaš slikco - kot pobarvanko torej. Nato ta kos tičine položiš na torto, ki je že obložena s tičino (ne delaš direktno na torti), lahko daš tudi samo na masleno kremo ali na torto, oblito s čokolado, na smetano pa ne smeš dajat. http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=11318&offset=40
|
|
|
|