Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: ***Avgustovčki '08 - 5.del*** 16.4.2009 12:29:00
|
|
|
|
gajka
|
IZVIRNO SPOROČILO: gold fish ...ne vem al ste spregledale moje vprašanje al ga niste hotele komentirat .. ...si bo katera probala podaljšati porodniško? Bi rade volje, pa nimam nobenih argumentov, da bi mi jo kdo podaljšal...
|
|
|
|
RE: ***Avgustovčki '08 - 5.del*** 16.4.2009 12:29:40
|
|
|
|
Erin
|
IZVIRNO SPOROČILO: buhtlčk IZVIRNO SPOROČILO: gold fish ...si bo katera probala podaljšati porodniško? ne, mislim, da nimam pogojev Jap..jaz tudi ne...
|
|
|
|
RE: ***Avgustovčki '08 - 5.del*** 16.4.2009 12:29:48
|
|
|
|
sayuri
|
IZVIRNO SPOROČILO: matejchi IZVIRNO SPOROČILO: anita goitan MATEJKA tud kavi sm se odrekla in to brez problema več kot 1t pa glih tako ni blo spanja, mah to je čist od posameznega otročka odvisno Punce, na mamini čvekalnici (tud nekatere avgustovke iz RR ste tam) se dobijo 27.4. v LJ ZOO, super destinacija, 1x se moramo tudi me tam dobit, kaj porečete to bo verjetno družinsko srečanje, glede na to, da je praznik Kaj je pa z našim družinskim piknikom? A se nismo tud me nekaj dogovarjale Drugače pa Zoo - luštna destinacija, ampak jaz bom sam pr sladoledu in žirafah stala. Z mojim vozičkom ne morem ke gor une opice gledat pa rise in pa podobno . Sem pa danes naročila voziček/marelo. Komaj čakam, da ga dobim
|
|
|
|
RE: ***Avgustovčki '08 - 5.del*** 16.4.2009 12:30:11
|
|
|
|
gold fish
|
IZVIRNO SPOROČILO: buhtlčk IZVIRNO SPOROČILO: gold fish ...si bo katera probala podaljšati porodniško? ne, mislim, da nimam pogojev ...ti pa so
|
|
|
|
RE: ***Avgustovčki '08 - 5.del*** 16.4.2009 12:30:37
|
|
|
|
Erin
|
IZVIRNO SPOROČILO: gajka Erin - a ni tvoj na Sončku delal? A jim ne laufa več? Jap... V krizi so....kaj čmo....
|
|
|
|
RE: ***Avgustovčki '08 - 5.del*** 16.4.2009 12:30:54
|
|
|
|
sayuri
|
IZVIRNO SPOROČILO: gold fish ...ne vem al ste spregledale moje vprašanje al ga niste hotele komentirat .. ...si bo katera probala podaljšati porodniško? JA, jaz bom dala vlogo.
|
|
|
|
RE: ***Avgustovčki '08 - 5.del*** 16.4.2009 12:32:43
|
|
|
|
gajka
|
Erin - ko boš naslednjič seznam osveževala, daj pri Roku še sedenje (enak datum kot za plazenje).
|
|
|
|
RE: ***Avgustovčki '08 - 5.del*** 16.4.2009 12:33:27
|
|
|
|
sayuri
|
IZVIRNO SPOROČILO: buhtlčk ti sayuri tale tvoj brat...kdaj je pa on shodil - tko mal, da vidmo kdaj ironmani to osvojijo buhtlčk pred 26 leti je shodil
|
|
|
|
RE: ***Avgustovčki '08 - 5.del*** 16.4.2009 12:33:47
|
|
|
|
gajka
|
IZVIRNO SPOROČILO: Erin IZVIRNO SPOROČILO: gajka Erin - a ni tvoj na Sončku delal? A jim ne laufa več? Jap... V krizi so....kaj čmo.... A samo kriza ali že zapirajo? Da vem, če še kaj naročevat preko njih...
|
|
|
|
RE: ***Avgustovčki '08 - 5.del*** 16.4.2009 12:34:58
|
|
|
|
minca_n
|
Zoja in Nia pa že mata nove finte. nočeta več spat čez dan in potem sta popoldan že tako zaspane da se samo dereta, niti gledat ne morta,... spat pa ne. groza. malo še pa se mi bo zmešalo. v torek smo bile v RA in moramo delat vaje, da se bosta znale vsest. sta baje pretrde.in zdaj ju ne smem več posedat, niti pustit da se odrivata podlage, bog ne daj da jih postavim na nogice ( to najraje počneta), in sta zdaj celi žalostni. aja pa večino časa jih moram met na tleh. no ja. gold fish to je že res, da je strup v majhnih flaškah, ampak drek za analizo tud
20.8.2008 sva dobila največje bogastvo: ob 14:58 Zoja 1400g, 39 cm in 15.23 Nia 1550g, 39,5cm
|
|
|
|
RE: ***Avgustovčki '08 - 5.del*** 16.4.2009 12:36:18
|
|
|
|
gold fish
|
IZVIRNO SPOROČILO: sayuri IZVIRNO SPOROČILO: gold fish ...ne vem al ste spregledale moje vprašanje al ga niste hotele komentirat .. ...si bo katera probala podaljšati porodniško? JA, jaz bom dala vlogo. jaz tud..... veš, da je sonček.d...se je spomniš....dobila podaljšano pri dvojčicah.... ..midva hodiva še zdaj na kontrole za uz glavice, pa sma še pri 14 mesecih naročena (je bil 4 dni intubiran na kisik po porodu), pa pediatra sem prosila, da naju da v razvojno....da še tam spremljajo... ..... jutri grema spet... ..pa patronažna je rekla, da naj dam vlogo.... tako, da ...zgubit nimam kaj....
|
|
|
|
RE: ***Avgustovčki '08 - 5.del*** 16.4.2009 12:39:11
|
|
|
|
gold fish
|
IZVIRNO SPOROČILO: minca_n Zoja in Nia pa že mata nove finte. nočeta več spat čez dan in potem sta popoldan že tako zaspane da se samo dereta, niti gledat ne morta,... spat pa ne. groza. malo še pa se mi bo zmešalo. v torek smo bile v RA in moramo delat vaje, da se bosta znale vsest. sta baje pretrde.in zdaj ju ne smem več posedat, niti pustit da se odrivata podlage, bog ne daj da jih postavim na nogice ( to najraje počneta), in sta zdaj celi žalostni. aja pa večino časa jih moram met na tleh. no ja. ...midva grema jutri v RA...a hodiš h Koražijevi?..... me prav zanima..... midva sma zdaj tud na tleh...včeraj sma bla kar zunaj na koci....je bla trava tak zanimiva...če bi imel 4 roke bi ble vse 4 polne trave
|
|
|
|
RE: ***Avgustovčki '08 - 5.del*** 16.4.2009 12:39:23
|
|
|
|
sayuri
|
minic_a ste bili prvič v RA? No, ker vse te zadeve meni pediatrinja v RA že od 2 meseca naprej govori. VAje so pa luštne in našim dvema ful pomagajo. JAz ju imam skoz na tleh. AMpak res skoz. Imam Airex blazino, ki je ful ful dobra. No, zdaj ko se plazita, sta več po parketu, kot na blazini matejchi jegra si že kakšnega? DAjta se z MArušo čimprej pocajtat ZojaMIša a ste potem včeraj dobili čeveljčke popoldne? sandra, čestitke za drugi zobek L&Z spita, jaz pa moram kavico skuhat. Filip ima popoldne nastop. Me kar stiska v želodcu. Se ne smem spomnit lansko leto...za materinski dan Upam, da bo letos speljal
|
|
|
|
RE: ***Avgustovčki '08 - 5.del*** 16.4.2009 12:39:24
|
|
|
|
buhtlčk
|
Evo ko smo pri merah Matejchi Gašper 7m 72 cm in 9850g, čez tri dni morm pa že za 8ko preverit gold fish Dopust za nego in varstvo otroka Dopust za nego in varstvo otroka je dopust, ki je namenjen nadaljnji negi in varstvu otroka in ga upravičenci nastopijo neposredno (takoj) po poteku porodniškega dopusta. Pravico ima eden od staršev otroka, oba starša, pod določenimi pogoji pa tudi druga oseba oziroma eden od starih staršev otroka. Dopust za nego in varstvo otroka traja praviloma 260 dni. Dopust se lahko podaljša: - mati rodi dvojčke - podaljša se za 90 dni
- mati rodi več hkrati živorojenih otrok - za vsakega nadaljnjega otroka se podaljša za 90 dni
- mati rodi nedonošenčka - podaljša se za toliko dni, kot je bila nosečnost krajša od 260 dni
- mati rodi otroka, ki potrebuje posebno nego in varstvo - dopust se podaljša za dodatnih 90 dni (na podlagi mnenja pristojne zdravniške komisije); ta pravica se lahko uveljavlja do otrokovih 18 mesecev starosti
- starša doma že varujeta najmanj dva otroka v starosti do osmih let - podaljša se za 30 dni, za tri otroke za 60 dni ter za štiri ali več otrok za 90 dni.
Zgoraj naštete pravice se seštevajo.
|
|
|
|
RE: ***Avgustovčki '08 - 5.del*** 16.4.2009 12:40:34
|
|
|
|
gajka
|
By the way... Ko smo bili v torek pri P za posvetovalnico pri 9m, so hoteli preverit tudi, če se sam ob opori dvigne na noge. V isti sapi ti pa rečejo, da pravzaprav imajo raje, da otroci čim kasneje shodijo zaradi obremenitev na hrbtenico. Je bil pa Rok najbolj smešen, ko bi moral rozino prijet. Pa gleda zdravnico, pa se dotakne rozine in jo zraven gleda, če bo kaj huda. In to ponavlja v nedogled - strmi v njo in se dotika rozine. Prijet je pa itak ni hotel. Pa veliko bolj kot tiste pisane igrače, je zanimiv stetoskop in kladivce za reflekse testirat. Je enkrat zagrabil kladivo in mahal okrog, da je skoraj sebe orng po buči mahnil.
|
|
|
|
RE: ***Avgustovčki '08 - 5.del*** 16.4.2009 12:40:38
|
|
|
|
Erin
|
IZVIRNO SPOROČILO: gajka Erin - ko boš naslednjič seznam osveževala, daj pri Roku še sedenje (enak datum kot za plazenje). Evo, sem že...
|
|
|
|
RE: ***Avgustovčki '08 - 5.del*** 16.4.2009 12:41:03
|
|
|
|
gold fish
|
..babe....ne me zašpecat pri sept.. ..... sem kar tu danes začela čvekat, ko vidim, da ste gor...tam pa zatišje... ...me je kar potegnilo .. ...sicer zdaj šibam ven...se je gospodič zbudil.....pol pa tak moram po ta velikega v šolo.....
|
|
|
|
RE: ***Avgustovčki '08 - 5.del*** 16.4.2009 12:41:07
|
|
|
|
buhtlčk
|
IZVIRNO SPOROČILO: sayuri IZVIRNO SPOROČILO: buhtlčk ti sayuri tale tvoj brat...kdaj je pa on shodil - tko mal, da vidmo kdaj ironmani to osvojijo buhtlčk pred 26 leti je shodil ti nis resna
|
|
|
|
RE: ***Avgustovčki '08 - 5.del*** 16.4.2009 12:41:16
|
|
|
|
Erin
|
IZVIRNO SPOROČILO: gajka IZVIRNO SPOROČILO: Erin IZVIRNO SPOROČILO: gajka Erin - a ni tvoj na Sončku delal? A jim ne laufa več? Jap... V krizi so....kaj čmo.... A samo kriza ali že zapirajo? Da vem, če še kaj naročevat preko njih... Zaenkrat samo kriza...
|
|
|
|
RE: ***Avgustovčki '08 - 5.del*** 16.4.2009 12:42:28
|
|
|
|
gold fish
|
IZVIRNO SPOROČILO: sayuri minic_a ste bili prvič v RA? No, ker vse te zadeve meni pediatrinja v RA že od 2 meseca naprej govori. VAje so pa luštne in našim dvema ful pomagajo. JAz ju imam skoz na tleh. AMpak res skoz. Imam Airex blazino, ki si jo dobila na recept al sama kupila? ...a je samo razvojna dovolj za to al mora bit fizio.... vem, da ste se z goyo nekaj enkrat o tem menle....
|
|
|
|
RE: ***Avgustovčki '08 - 5.del*** 16.4.2009 12:43:05
|
|
|
|
Erin
|
IZVIRNO SPOROČILO: sayuri Filip ima popoldne nastop. Me kar stiska v želodcu. Se ne smem spomnit lansko leto...za materinski dan Upam, da bo letos speljal Uf..sem spomnim da je imel krizo ja.. upam da bo letos bolje
|
|
|
|
RE: ***Avgustovčki '08 - 5.del*** 16.4.2009 12:43:21
|
|
|
|
gajka
|
Rok ima samo NFTH na 14 dni in najbrž ni pogojev, da bi sploh kaj podaljševali. Še vprašat ne upam.
|
|
|
|
RE: ***Avgustovčki '08 - 5.del*** 16.4.2009 12:43:57
|
|
|
|
gold fish
|
IZVIRNO SPOROČILO: buhtlčk gold fish Dopust za nego in varstvo otroka ...vse to mi je jasno, če b blo samo tak..pol noben ne bi dobil podaljšanja... ...čist tak sem vprašala...
|
|
|
|
RE: ***Avgustovčki '08 - 5.del*** 16.4.2009 12:44:23
|
|
|
|
gajka
|
IZVIRNO SPOROČILO: Erin IZVIRNO SPOROČILO: gajka Erin - ko boš naslednjič seznam osveževala, daj pri Roku še sedenje (enak datum kot za plazenje). Evo, sem že... Pa ti si neverjetna!
|
|
|
|
RE: ***Avgustovčki '08 - 5.del*** 16.4.2009 12:44:28
|
|
|
|
Ryssa
|
Ojla Mi smo doma, hvala ker ste mislile na nas Diagnoza je bronhiolitis, pljučnice hb ni bilo. Je dosti boljše, kašlja še, imamo pa vpihe z ventolinom pa antibiotik. Je pa ful dobrovoljček, vsem se je ves čas smejal, čistilkam, sestram, zdravnikom... Še ko smo prišli in smo bili sprejeti, ko je bil revček čisto bogi, se je vseeno smejal. Glavno, da smo doma, na tistih bolniških posteljah se ne da spati, več ko en teden že nisem spala, zgledam ko drogeraš. Na hitrco sem vas preletela, vidim da se dogaja, več pa kasneje.
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Najlepše ime za fantka po vašem izboruVsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?