mesecnica -> Uvajanje v varstvo (15.4.2009 23:41:57)
|
Zdravo! Se obračam na vas - že bolj izkušene mamice... Ta teden sem pričela z uvajanje 14 mesečnice - in sicer k mojim strašem. Naj povem, da jih dobro pozna, smo najmanj 1x na teden na obisku po cca. 2 uri. Enkrat sva bili tam cca. 3 dni (cele dneve) - da se še bolj privadi. V glavnem - v torek smo začeli... Ko sem jo pripeljala, jo je mami odpeljala stran in so se lepo zaigrale. Tačas sem jaz odšla domov. Vrnila sem se čez cca. 2 urci. In ni bilo nobenih težav. Mala ni niti 1x zajokala. Lepo je jedla vafelj in tudi pila. Skoz se je lepo igrala in čebljala. No danes (drugi dan) pa je zgodba povsem drugačna. Ko sem jo pripeljala, se je ravno tako zaigrala in tačas sem se jaz odpeljala. No po cca. 10 minutah je menda ugotovila, da me ni in me je pričela iskati po vseh prostorih v hiši in zunaj. Ko me ni nikjer našla je pričela jokati. Mami jo je vzela v naročje in jo potolažila ter ji preusmerila pozornost na druge stvari (igračke, zajčke,...). In je nehala. Po cca. 10 minutah se je spet kar nekam zagledala in ponovno pričela jokati - za cca. 1 minuto. Jo je spet vzela v naročje, a se ni dala tako hitro potolažiti. Ji je dala tudi dudo, pa jo je ven metala (ker drugače jo ima samo za spanje, pa včasih se igra z njo). No ko se je umirila in zamotila s čem drugim, se je po cca. 10 minutah ponovno nekam zagledala in čez čas pričela jokati. In tako se je dogajalo cca. 2 urci. Dokler nisem prišla domov. Med tem časom ni hotela nič pit, nič jest, nič čebljati. Ko sem prišla, pa povsem druga pesem. Smeh, igranje čebljanje,... Mene je sedaj kar groza kaj bo v naslednjih dneh [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]. Se mi tako smili - in se mi zdi, da jaz še bolj trpim kot ona. Kako je bilo pri vas? A je to minilo? V kakšnem času? Kako naj jo potolaži, ko me ni? A naj pustim kakšno sliko sebe, da jo lahko pogleda, ali bo to stanje še poslabšalo? Kaj drugega? Kaj so rekli vašim [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image], kje je mami? Mene kar ubija, ko vidim oz. vem, da je v stiski in da me pogreša, čeprav vem, da moramo to nekako prebroditi. Vesela bom kakršnegakoli nasveta.
|
|
|
|