Raho
|
Veš Mič, očitno si ene stvari malce pobrkljala! Mene imata moja otoka popolnoma dovolj kot mame. Večina mojih delovnih dni poteka v normalnem urniku od 7.30 do 15.30. Včaish se kaj zavleče, ampak to so prej izjeme kot pravila. Včasih pade vmse kaka službena pot in odkar imam otroka so te službene poti vedno enodnevne - če moram kam za dalj časa, tako ali tako gremo vsi pa še to je bilo v teh letih za prešteti na prste ene roke. Vikende sem tudi fraj. je pa res, da si trenutno ne morem privoščiti dopusta kar tako iz enega dneva v drugi dan, ker je sodelavka na porodniškem dopustu. In naš deček je bil v vrtcu le poldnevni program. Se pravi 6 ur ali manj. In mimogrede: v Disneyland gremo šele jeseni. Pa še to ne na mojo željo - najverjetneje, a ne? Na forumu sem le spraševala, če je kdo že bil samo v Disneylandu brez Pariza in ali je šel v lastni režiji ali preko agencije. V glavnem, zbolela je še malčica, tako da očitno izvor bolezni ni psihosomatski. Danes smo bili še pri pulmologu, ker mu je obupno naraslo število levkocitov in se je naš zlati P. prestrašil, da ne bi šlo za kako zahrbtno pljučnico. Tudi internist mi je svetoval, da naj ga za eno leto izpišem iz vrtca in da ni prvi otrok, ki se mu je to pripetilo. Enostavno se to dogaja in če je le možnost zasebnega varstva, vsakemu toplo priporoča, da se otroka izpiše iz vrtca za določeno obdobje. Bodo pač malo bolj aktivne babice. Se je pa nasmejal iz srca, ko sem mu omenila mnenja določenih ljudi iz "stroke" predšolske vzgoje, da gre za psihosomatska obolenja. Ne, enostavno eni otroci potrebujejo dalj časa, da se "izkopljejo" iz vsakega posameznega obolenja in vse je odvisno od genetike. Očitno je pri nas bila napaka, da je otrok bil zdrav, vendar še vedno preveč občutljiv za interakcijo z novimi virusi ali bakterijami. In še nekaj malenkosti, ki sem jih prebrala - da podam odgovor: Ne, naš otrok ni nikoli rasel v sterilnem okolju (morda celo premalo sterilnem, ker nismo prvi dve leti za njim capljali z vlažilnimi robčki in mu za vsako stvar brisali rok z njimi), naš otrok je že od samega začetka oblečen manj kot drugi - še v življenju ni imel žab, kapa je le obvezna zimska oprema (vendar bi najverjetneje imel vneta ušesa, če bi bila kapa razlog za kakršnokoli obolenje), prehranjuje se zdravo, poje popolnoma vse (no, o tem, da ima rad hrano iz McDonaldsa ne bom razlagala, ker je to pač čista logika, ne?), ogromno je zunaj - mnogokrat od jutra do večera (komaj ga spravimo v hišo za obroke - no, sedaj je bil zunaj mnogo manj...). Pač je eden izmed "srečnežev", ki imajo genetsko pogojen občutljivejši imunski sistem (po besedah internista pa tudi kolega infektologa, s katerim sem se posvetovala). Sedaj gremo še na alergološke teste, da se izključi obolevanje kot posledica alergij. Žal, taka so dejstva in tako pač je. V življenju marsikaj prinesemo na svet z geni, na katere nimamo nobenega vpliva. Ampak saj bomo že. Le jaz imam dovolj vseh bolezni, termometrov, dajanja zdravil... Rada bi z otrokoma spet uživala kot sem prej, ko sta bila nenehno zdrava. In sedaj smo korak bliže k temu.
|