presredek (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

aneja1 -> presredek (11.5.2005 11:22:09)

Nekje sem prebrala, da bi si naj pred porodom mazali presredek z mandljevim oljem, in da ti to malce olajša porod oz. da je večja verjetnost, da ti presredka ne bodo rezali.

A ima katera kakšne informacije o tem? Prosim za nasvete

vidja -> presredek (11.5.2005 11:26:28)

Mislim, da je bla že enkrat debata o tem. Drugače pa je meni mojdragi zadnji mesec masiral presredek z olivnim oljem in me drugič niso rabli nič prerezat, pri prvem porodu pa so me. Ampak je tud babica mela čist drugo tehniko pri drugem porodu.

Anonimen -> presredek (11.5.2005 11:28:14)

V eni od starih izvodov Mame je napisano kako se presredek masira. Naj bi ga mislim da od 30. tedna dalje. Jaz sem ga in nisem bila nič šivana.

Na spletni strani Mame najdeš naslovnice starih revij in na tisti je bilo že na naslovnici napisano "Masaža presredka", pa si jo lahko za nazaj naročiš. Tista, ki sem jo imela jaz je bila mislim da iz 2003.

willma -> presredek (11.5.2005 11:38:46)

http://www.spolnost.com/index.php?page=masaza_presredka

Anonimen -> presredek (11.5.2005 11:50:08)

Lari-fari. Jaz sem to pridno izvajala 2 meseca pred porodom. Potem pa bila raztrgana znotraj do materničnega vratu in zunaj vrezana. En dr... pomaga.

zi&mm -> presredek (11.5.2005 19:07:40)

No, meni pa so celo sedaj v porodnišnici svetovali, da naj si mažem z olivnim oljem ker lažje rodiš, pa nič ti ne režejo; bomo vidli če bo tako; jaz se že teden dni mažem;

Urška* -> presredek (12.5.2005 10:51:33)

Jaz si nisem nič masiral, nič mazala, pa nisem bila rezana.

lp:)

karmy -> presredek (12.5.2005 14:31:27)

odvisn je od velikosti ploda in teže... ponavadi pr punčkah ne režejo ker so manjše in lažje...

špelin@ -> presredek (12.5.2005 15:42:05)

Pojma nimam, koliko je na tem :ups:

Mene so zaradi medenične vstave otročka rutinsko prerezali, zato niti ne vem, kako bi potekalo vse v "normalnih" okoliščinah. No, saj bom kmalu videla - prihajajoče dete je lepo v netopirskem položaju :bravo: In naj tako ostane!

:rozica::rozica::rozica:

Stran: [1]