kako oceniti parcelo (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

anika87 -> kako oceniti parcelo (15.4.2009 18:40:05)

Ker sem na področju nepremičnin čisto brez izkušenj, bi prosila za razlago, če ima kdo takšne izkušenj oz. kdo mi pač zna odgovoriti...
(Mogoče tema res ne spada v ta forum, sem objavila vprašanje tudi v bolj primernem forumu, ampak vseeno...nestrpno pričakujem odgovore...)

Imamo parcelo, ki je zazidljiva, rada bi jo prodala, pa me zanima, kako naj določim ceno za m2.
Parcela je zazidljiva, na njej stoji hram, dostopna po služnostni poti, od "glavne vaške" ceste oddaljena cca 1 km, parcela stoji v grič obrnjena proti jugozahodu (sončna lega). Včasih je bilo zgoraj na terasah obdelano trsje in spodaj tudi njiva, sedaj že nekaj let stoji brez obdelovanja. Parcela se nahaja v vasi oddaljeni od mesta Brežice 7 km ter od Term Čatež 5 km (oboje po isti poti).
Lepo prosim za nasvete, kako naj parcelo ocenim.
Pa še eno vprašanje.
Ko bom imela kupca, kdo plača prepis, kakšni so stroški prepisa oz. kakšni stroški nasploh so ob prodaji parcele?

Hvala!

Hope2 -> RE: kako oceniti parcelo (15.4.2009 18:54:23)

Pejdi na nepremicnine.net ali kak drug nepremiččninski portal, poišščči parcele v kraju kjer ti prodajašš in določči ceno. ČČe mislišš, da je vašša boljšša, mal zviššašš ceno od tiste, ki se žže ponuja oz v nasprotnem primaru znižžašš. ČČe po 1 mesecu ali 2 ni interesentov in te noben ne pokličče, je oččitno cena previsoka, torej jo spustišš.

Stran: [1]