grahek85 -> RE: Januarke 2010 (8.6.2009 9:16:11)
|
Jutro nosečke! IZVIRNO SPOROČILO: polho3006 Mama pa...saj je full vesela da bo postala babica, vendar...pri njej je problem da hoče vedno imeti vse pod kontrolo, vedno mora biti ona ˝ta glavna˝. Midva imava sicer svoje stanovanje nad njenim, ampak če rečem da sva za sebe, bi pa rekla narobe. Mama misli da je njena funkcija do mene nespremenjena. Tudi če s partnerjem živiva skupaj, če imava svoje stanovanje, pričakujeva otroka...misli da naju mora komandirati kaj naj delava in če midva TAKOJ ne skočiva na ukaz je zamera. Polho, mogoče ti lahko tudi jaz malo pomagam. Pomembno je, da se zaveš, da v takih situacijah lahko vplivaš predvsem na to, kako ti vidiš in doživljaš tako ravnanje in besede, na vedenje svoje mame boš težko vplivala. Ona take vedenjske strategije verjetno uporablja že večji del svojega življenja in so njeno "orodje preživetja". V kolikor je njen sistem funkcionalen in z njenega vidika deluje, ga bo težko spreminjala. Ljudje smo z leti vse bolj in bolj rigidni, sploh če imamo leta izkušenj, ki potrjujejo, da nam naše vedenje pomaga in ohranja naše življenje kot je. Pa tudi velika večina ljudi nima volje, časa in/ali poguma, da bi se spuščali v tako samovrednotenje in "avtoinventuro". Bistveno je torej to, kako ti to doživljaš. Da razumeš, da so to pogledi tvoje matere na situacijo in da je to samo njeno mnenje, ki ne pomeni tudi resnico. To, da ni sposobna s tabo deliti popolne sreče ob bodočem materinstvu je njen problem, ne tvoj. Nekako ni prav, da je tak vesel in v končni fazi redek dogodek (kolikokrat ji boš še lahko zaupala tako novico?) čisto po nepotrebnem obremenila in potegnila v svoj sistem ohranjanja kontrole. Bodi moča in vztrajaj na svojem, ti zase veš, da imaš prav. Je pa res, da mame včasih lažje prenehajo biti samo mame, če vmes nastane tudi nekaj več fizične distance, ki vsaj na simbolni ravni podkrepi tvojo namero samosotjnosti in neodvisnosti. Drugače sem pa jaz tudi bolj slabo spala, ampak zaradi komarjev[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Čisto sem pogrižena, s komerkoli sem v sobi se ti stvori vedno spravijo name. Pa si ne upam vključit tiste mašince, ker oddaja neke kemikalije. Bom danes kupila mrežico za na okno. nincrli, jaz sem pa nehote poslušala koncert[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] sem tukaj blizu doma in je ful bobnelo. Dobro, da sem bila na smrt utrujena in me je hitro zmanjkalo. Drugače pa ja, tele vožnje z vlakom znajo biti grozne.Sem se tudi jaz velikokrat peljala za vikende iz Lj z vlakom, vedno je bila kaka pijana mladina gor. Ampak cel vlak, ta je morala biti pa res huda!
|
|
|
|