|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  64 65 [66] 67 68   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarke 2010
28.5.2009 10:54:19   
Teni_
Jaz sem spet nenormalno zaspana. Slabostiše ni, ampak glede na to, da sem zdaj noseča polnih 6 tednov, jih pričakujem ta ali naslednji teden.

Zdrava še vedno nisem čisto. Zdaj je vse ostalo ok, ampak kašljam pa kot slon. In to tako, da mi na čase kar dvigne in skoraj bruham. Sem si danes nabavila ta slezov sirup za pomirjanje kašlja in upam, da bo kaj pomagal. Po moje našemu user posted image  ni nič kaj lepo, ko ga premetuje. Upam, da bom čimprej zdrava in lahko brez skrbi uživam v user posted image . Upam samo, da vsa ta zdravila - ki jih sicer baje v user posted image  lahko jemljem, ne bodo škodila.

(odgovor članu Zala01)
Neposredna povezava do sporočila: 1626
28.5.2009 10:58:03   
Zala01
Ne bojo škodila, ne skrbi. Ti moraš najprej zase poskrbeti Teni. Mi je pa vseeno čudno, da kljub ATB še vedno kašljaš, si sigurna, da ne gre za kakšno alergijo na bilokaj kar zdaj cveti?

Rastemo in radi se imamo...:)

(odgovor članu Teni_)
Neposredna povezava do sporočila: 1627
28.5.2009 11:01:34   
katra55
IZVIRNO SPOROČILO: Tretjinka

test z glukozo pa ni še zdaj....al ja???? user posted image user posted image  če ga imaš napovedanega, potem moraš sigurno bit tešče...ampak...že zdaj? user posted image

pri nas nič novega...

pozdravček vsem!

Saj to ni test za sladkorno, ampak samo preverijo koliko glukoze imaš v krvi in zato moraš biti na tešče(to mi je rekla v labolatoriju). Jaz imam ta test že sedaj in prvi nosečnosti sem ga tudi imela.

< Sporočilo je popravil katra55 -- 28.5.2009 11:06:48 >

(odgovor članu Tretjinka)
Neposredna povezava do sporočila: 1628
28.5.2009 11:09:49   
Teni_
IZVIRNO SPOROČILO: Zala01

Ne bojo škodila, ne skrbi. Ti moraš najprej zase poskrbeti Teni. Mi je pa vseeno čudno, da kljub ATB še vedno kašljaš, si sigurna, da ne gre za kakšno alergijo na bilokaj kar zdaj cveti?

Ne vem. Do zdaj nisem imela kakih alergij, pa tudi to se mi zdi, da ni. Je pa res, da me kakih 2X letno zagrabi prehlad in potem še kak mesec kašljam, ko me več nič drugga ne moti.

(odgovor članu Zala01)
Neposredna povezava do sporočila: 1629
28.5.2009 11:14:20   
Teni_
Aja, pa ko sem zunaj na zraku, skoraj čudežno neham kašljat. Drugače pa je najhuje zjutraj, ko vstanem, pa zvečer, ko grem spat. Drugače pa ob kakih naporih(npr, ko pridem po naših dooolgih stopnicah v stanovanje).

(odgovor članu Teni_)
Neposredna povezava do sporočila: 1630
28.5.2009 11:15:40   
Zala01
Teni, Jaz bi ti svetovala, da ko zaključiš nosečnost, da greš na testiranje na alergene. Jaz sem imela dolgo časa iste simptome in sem tudi spila ful ATB, pa mi niso kaj dosti pomagali. Dokler pač nisem ugotovila s testiranjem, da imam ful hudo alergijo na pelode trav in koščičasto sadje. Temu se zdaj pač izogibam, kolikor se da, drugače pa vzamem antihistaminik ,pa je.
Če boš ugotovila, da gre za alergijo, vsaj ne boš pila toliko teh ATB.

(odgovor članu Teni_)
Neposredna povezava do sporočila: 1631
28.5.2009 11:17:25   
Teni_
In kako dolgo je potem nevarnost tega. Mislim po mesecih. Saj pomoje, če je kakšna alergija, bi že počasi moralo it mimo,ne? Ali še cveti kaj takšnega.

(odgovor članu Zala01)
Neposredna povezava do sporočila: 1632
28.5.2009 11:22:00   
Teni_
Aja, mi je pa danes v lekarni rekla, da je možno, da še po kakšnih takih bronhitičnih(mislim, da je tak rekla) obolenjih, še kak mesec traja, da kašelj preneha.

(odgovor članu Teni_)
Neposredna povezava do sporočila: 1633
28.5.2009 11:28:03   
Zala01
Trave cvetijo glihkar in jaz trpimuser posted image , ker si zaradi pikice ne upam vzeti antihistaminika. Ja, je pa res, da kašelj je dolgotrajen, samo kolikor sem te jaz razumela, se ti vleče več kot 1 mesec, s tem da si še ATB jemala. Ne vem no, to je pa too much.
No, sej boš sigurno kmalu OK. Moj nasvet je bil samo zaradi tega, ker si napisala, da se ti to ponavlja dvakrat letno, kar je značilno za alergijo (ponavadi spomladi in jeseni).

(odgovor članu Teni_)
Neposredna povezava do sporočila: 1634
28.5.2009 11:32:15   
Aurea
Pozdravljene,

Karolina, čestitke za bližajočo se poroko! Uživaj še tele zadnje dni pred veselim dogodkom user posted image

tretjinka, ja, vem, kako je to, ko se malček kobaca po postelji ponoči user posted image ti pa imaš celo dva naenkrat... Nič, pri tretjemu bo treba pa kar v posteljici navaditi od začetka (razen če kupite dvojno družinsko posteljo user posted image user posted image user posted image )

Lejla969, dobrodošla in čestitke!

Glede tablet:
Jaz sem v prvi user posted image jemala najprej Tifol, nato pa kmalu prešaltala na Centramed MAMI, ki se mi zdijo zelo dobre in za daleč najugodnejšo ceno. Te jemljem tudi sedaj.

Ellie, user posted image za razkritje! zdaj bo lažje, ko ti ne bo treba odkljukat "anonimna" na sporočilu user posted image

Kika99, anticelulitnih krem v nosečnosti ne smeš uporabljati. Za mazanje trebuščka priporočam čisto navadno mandljevo olje iz lekarne, jaz sem si potem omislila tudi cenejšo varianto - Olje Babylove za dojenčke (mandelj + e vitamin, ful lepo diši) iz Dm-ja. Priporočam.

Katra55
, user posted image za pregled!

Si sapis sis apis.

(odgovor članu karolina*)
Neposredna povezava do sporočila: 1635
28.5.2009 11:32:31   
Aurea
IZVIRNO SPOROČILO: Žaži

Polho, jaz pijem neko Oro light, tako mi mehurčki pašejo!! Sploh nikoli ne pijem mehurčkov, sedaj mi pa samo to paše, pa zdi se mi, da mi je manj slabo po njihuser posted image

žaži, javlja se še ena iz kluba "mehurčkastih" user posted image
Jaz pa si, če je ful vroče, privoščim Panache, mljask, pa zjutraj si naredim šumečko - Magnesol, ki ima ravno tako mehurčkast okus user posted image

< Sporočilo je popravil Aurea -- 28.5.2009 11:33:18 >

Si sapis sis apis.

(odgovor članu Žaži)
Neposredna povezava do sporočila: 1636
28.5.2009 11:47:30   
Aurea

IZVIRNO SPOROČILO: pikica36

maška hvalauser posted image   mogoče pa le ni situacija ista, in bo še vse ok, misli pozitivno, čeprav vem da je težko ob vseh teh zgodbahuser posted image

user posted image user posted image user posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Pikica36, nimam besed... Si močna punca in srčno upam, da naslednjič pikica prebrodi 6t po 9m razveseli vašo družino user posted image user posted image user posted image user posted image

Si sapis sis apis.

(odgovor članu pikica36)
Neposredna povezava do sporočila: 1637
28.5.2009 11:47:37   
Aurea

IZVIRNO SPOROČILO: majčyca

Zdravo punce!
Eno vprašanje imam - ker sem imela včeraj in danes bolečine v spodnjem delu trebuha, sem šla danes na pregled do ginekologa in je videl gestacijsko vrečko veliko približno 1,5 cm (malo manj), ploda pa še nikjer. Rekel je, da se ponavadi pri takšni velikosti gestacijske vrečke vidi tudi plod, pri meni pa se še ne in da naj pridem v torek (ko sem že tako bila naročena) na pregled. Zdaj pa me zanima, ali obstaja možnost, da bo vse ok?? Žaži - ko si bila ti prejšnji teden prvič na pregledu, se je videl plod, pa še samo ni bilo srčka, ali se je tudi videla samo gestacijska vrečka? Pa veš mogoče, kako je bila velika? Punce prosim za odgovor, jaz sem trenutno res zaskrbljena in ne vem kaj si naj mislim glede vsega skupaj user posted image user posted image

Majčyca, odvisno je od kvalitete UZ, in datuma zanositve. Lahko je plod še premajhen. Mislim, da se bo vse dobro izteklo, boš videla!
Pri meni se tudi v 6t (šla zaradi krvavitve) na slabem UZ ni videlo nič razen vrečke, pri 7t pa že živ plod. Te pa razumem in vedno bolj se mi zdi, da bi bilo res treba počakat na 8-9 t s temi UZ... Ker te tako napsihirajo, da si rišeš že vse možne scenarije v glavi za brezzveze.

Srečno user posted image user posted image

Little angel user posted image za pregled!

Si sapis sis apis.

(odgovor članu majčyca)
Neposredna povezava do sporočila: 1638
28.5.2009 11:47:45   
Aurea

IZVIRNO SPOROČILO: katra55

Ja, biti moraš tešče, ker delajo tudi test na glukozo.

user posted image

meni niso nikoli v 9m delali tega testa in niloki ni bilo treba priti tja tešč.

To velja verjetno samo za sladkorne bolnice.

Si sapis sis apis.

(odgovor članu katra55)
Neposredna povezava do sporočila: 1639
28.5.2009 11:49:21   
Teni_
Zala - prehlad se mi je vlekel že en mesec. To je zdaj ok, sem pa prejšnji teden, ko sem začela jemat antibiotik, začela kašljat.

Bom pa upoštevala tvoj nasvet in šla potem na te teste. Škodilo ne bo, tudi če ni nobenih alergij, bom vsaj vedela.

(odgovor članu Zala01)
Neposredna povezava do sporočila: 1640
28.5.2009 11:52:45   
Aurea

IZVIRNO SPOROČILO: grahek85

Ne vem, kaj je to blo z želodcem. Težave s kislino sem že mela, samo tako hudo pa še ni bilo nikoli.

Grahek, težave z zgago so pogoste pri nosečkah, jaz se jih spomnim iz zadnje tretjine user posted image . Omili jih pitje donata.
Ampak v primeru tako hudih bolečin, kot jih opisuješ, bi se jaz pogovorila s splošno zdravnico, za morebitne nadaljne preiskave. Mogoče imaš pa vnetje sluznice ali kaj podobnega, ker da te tako stisne, ni normalno.

Si sapis sis apis.

(odgovor članu grahek85)
Neposredna povezava do sporočila: 1641
28.5.2009 11:53:20   
Tretjinka
Aeure, moja 2 spita od prvega dne vsak v svoji posteljici (kjer tudi sama zaspita user posted image ), od 6m dalje pa tudi v svoji sobici....zdaj imata pa tudi že oba velike postelje user posted image ...kar se tega tiče smo bili zelo pridni user posted image ....v praksi pa z vidika mojega spanja zgleda to nekako tako, da vsakič, ko se kateri od njiju zbudi in me kliče, moram vsatat in se sprehodit do njune sobe user posted image ....kadar se to zgodi 10x na noč, se mi zdi, da se samo sprehajam user posted image in ne spim nič...ravno se dobro uležem in že je alarm...user posted image

jaz pijem radensko...z mehurčki...ne morem se ji odrečt...pa saj če je problem gaziranih pijač le v sladkorju, se ji tudi ne bom user posted image

na špargetu imam kosilo...šibam...

(odgovor članu Aurea)
Neposredna povezava do sporočila: 1642
28.5.2009 11:55:53   
Aurea

IZVIRNO SPOROČILO: polho3006

IZVIRNO SPOROČILO: grahek85

polho3006 - nekaj si spraševala za čaj. Ne vem, če piješ bolj domače ali tudi tiste iz vrečke, ampak če ti slednji niso zoprni, lahko kupiš od Teekanneja čaj prav za nosečnice.

Jaz pijem predvsem domače čaje, razen v službi.  Sem razmišljala da bi šla v Stiški samostan in bi mi tam zeliščarji povedali oz. zmešali čajno mešanico ki bi ustrezala mojemu stanju.
Nisem pa vedela da ima Teekanne prav čaj za nosečnice. In kakšnega okusa je ta čaj?

teh čajev je ogromno, od Teekane, pa Nestle, pa Hipp, pa... v Mullerju jih imajo še nekaj variant, pa v DMju... Skratka, vsaka firma, ki da kaj nase, ima še čaj za user posted image user posted image user posted image user posted image
So zavohali tržno nišo.

Jaz sicer poleti ne pijem veliko čaja, pa tudi v prejšnji user posted image sem pila bolj po okusu, kar mi je pasalo... če pobrskam po spominu je bil to večinoma kar navaden planinski čaj.

Si sapis sis apis.

(odgovor članu polho3006)
Neposredna povezava do sporočila: 1643
28.5.2009 12:00:38   
Aurea

IZVIRNO SPOROČILO: little angel

tiste ki ste ze bile nosecke.... je imela katera angelsound?kdaj ste slisale srcka?jaz ga bom zagotovo kupla!

Imela sem angelsounds... se je fino slišalo bitje srčka nekje od 17t naprej. Mene je to poslušanje pomirjalo in res je fino poslušati vse te glasove, brce... Po porodu sem ga prodala, sedaj pa ga bom zopet nabavila, ampak ne v SLO, ker je cena čisto preveč navita.

Si sapis sis apis.

(odgovor članu little angel)
Neposredna povezava do sporočila: 1644
28.5.2009 12:01:13   
Žaži
Aurea, mehurčki so zakonuser posted image

Teni, meni tudi to tvoje kašljanje močno spominja na alergije, ponavadi zdravniki na to niti ne pomislijo, predpišejo AB in te odpravijo. Pa lahko, da jih jemlješ čisto brezveze.

Kaj kuhate dobrega? Jaz sem brez idej, ker mi nič ne paše, nekako razmišljam o tortelinih v smetanovi omaki in paradižnikovi solato. Samo to šele zvečer, imamo eno čudno navado, da zvečer jemo "kosilo", ker tamali je v vrtcu, mož pride domov čeke okoli 18h in takrat potem skupaj jemo. Dopoldan pa se jaz štukam s čim na hitro narejenimuser posted image .

Tudi jaz moram obvezno k zobozdravnici, ker mi je ena plomba ven padla. A je OK med user posted image dobiti injekcijo proti bolečini? Ker brez ne gremuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1645
28.5.2009 12:02:00   
MAŠKA

Aeure, moja 2 spita od prvega dne vsak v svoji posteljici (kjer tudi sama zaspita user posted image ), od 6m dalje pa tudi v svoji sobici....zdaj imata pa tudi že oba velike postelje user posted image ...kar se tega tiče smo bili zelo pridni user posted image ....v praksi pa z vidika mojega spanja zgleda to nekako tako, da vsakič, ko se kateri od njiju zbudi in me kliče, moram vsatat in se sprehodit do njune sobe user posted image ....kadar se to zgodi 10x na noč, se mi zdi, da se samo sprehajam user posted image in ne spim nič...ravno se dobro uležem in že je alarm...user posted image

jaz pijem radensko...z mehurčki...ne morem se ji odrečt...pa saj če je problem gaziranih pijač le v sladkorju, se ji tudi ne bom user posted image

na špargetu imam kosilo...šibam...

Tretjinka ti pa imaš energije! user posted image  Moja tudi sicer tudi kar pridno spi v svoji sobici, ampak če se pa zbudi, jo kar popokam in odnesem ka nama in potem vsi trije spimo dalje - ona sicer čez obe postelji, midva pa vsak na 15 cm ob robovih posteljeuser posted image ... ampak energije pa nimam, da bi vztrajala in večkrat hodila k njej, čeprav se tako malo bojim, da bi ji prišlo v navado, da bi se popolnoma preselila k nama.

Življenje je minljiva, hitra karavana! Ustavi žival, ki jo jezdiš, in poskusi biti srečen.
(Rubaijat, Omar Hajam, 12. stol.)

Neposredna povezava do sporočila: 1646
28.5.2009 12:02:43   
Aurea

IZVIRNO SPOROČILO: Teni RR

Aja, mi je pa danes v lekarni rekla, da je možno, da še po kakšnih takih bronhitičnih(mislim, da je tak rekla) obolenjih, še kak mesec traja, da kašelj preneha.

Ja, tale kašelj je trdovraten...

Si sapis sis apis.

(odgovor članu Teni_)
Neposredna povezava do sporočila: 1647
28.5.2009 12:06:09   
Aurea

Aeure, moja 2 spita od prvega dne vsak v svoji posteljici (kjer tudi sama zaspita user posted image ), od 6m dalje pa tudi v svoji sobici....

user posted image
super, to je res lep dosežek

Naša še nima svoje sobice, ampak med dopustom bomo tudi to zrihtali, potem bomo pa videli, če bo kaj vplivalo na spanje user posted image

Si sapis sis apis.

Neposredna povezava do sporočila: 1648
28.5.2009 12:10:17   
Zala01

Tudi jaz moram obvezno k zobozdravnici, ker mi je ena plomba ven padla. A je OK med user posted image dobiti injekcijo proti bolečini? Ker brez ne gremuser posted image

Ti se kar pocartaj z injekcijo...ni problemauser posted image

(odgovor članu Žaži)
Neposredna povezava do sporočila: 1649
28.5.2009 12:11:25   
Teni_

Baje, da ja. Jaz sem jo v 1. nosečnosti dobila.

(odgovor članu Žaži)
Neposredna povezava do sporočila: 1650
Stran:   <<   < Prejšnja stran  64 65 [66] 67 68   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  64 65 [66] 67 68   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.