kloščevec oz. ricinus (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Od rožce do solatke

Sporočilo

k1 -> kloščevec oz. ricinus (15.4.2009 8:42:35)

a ga ima katera? meni so fižolčki že pognali. baje je enoletnica. drži?

noranate -> RE: kloščevec oz. ricinus (15.4.2009 9:53:05)

ja, enoletnica je, a se seme enostavno pobere in ga je veliko. Pa rastlina visoka zraste.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

fusia -> RE: kloščevec oz. ricinus (15.4.2009 14:20:39)

Jaz ga sadim vsako leto. Na dobrih tleh super raste in je zelo dekorativen, na slabih ali v loncih pa samo životari. Ja, je enoletnica. Zraste tako velik, da ga je jeseni težko izpuliti. Treba pa je paziti, ker so plodovi zelo strupeni.

k1 -> RE: kloščevec oz. ricinus (15.4.2009 19:09:31)

ja sem brala o tem da so fižolčki strupeni. ga bom dala verjetno v večji lonec (tam so slabše rasti????). bi ga bilo jeseni lažje  odstranit. sicer pa; zakaj izpuliti jeseni, če je tako enoletnica? a ne pride  čisto preč??

fusia -> RE: kloščevec oz. ricinus (17.4.2009 16:06:25)

Ja, saj pride preč, samo če ti velik zraste je že skoraj kot en grm in ima debelo steblo, to pa ne propade kar tako in meni grdo zgleda potem tam na vrtu.
Drugače meni v loncu pač ni ratal, samo jaz tudi nisem nič kaj posebej zanj skrbela, tako da drugače čisto lahko da tudi zraste.

k1 -> RE: kloščevec oz. ricinus (20.4.2009 18:50:12)

saj vem da sem že tečka ampak še eno vprašanje: grm zraste iz enega fižolčka, ali sadite več fižolčkov skupaj? jaz sem sadila 4, pa že vse ful žene. naj dam skupaj, ali vsako zase?

Stran: [1]