Strel psa v glavo (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


kamilija -> Strel psa v glavo (14.4.2009 19:57:02)

Od babice sestra je imela psa, ki ga je k hiši pripeljal njen mož. Ker je zbolel za demenco, so ga dali v dom za ostarele. Pred tem je on skrbel za psa.
Ker je zdaj v domu že tri mesece, je psa dala ustrelit.
Res me je pojezilo, saj bi sigurno lahko ga komu oddala, ker je bil res prijazen kuža.
Zanima me, ali je to kaznivo???




benika -> RE: Strel psa v glavo (14.4.2009 20:21:00)

Zanima me, ali je to kaznivo???


Ne.




Belika -> RE: Strel psa v glavo (14.4.2009 20:58:16)

Kakor jaz vem je pri nas dovoljena samo usmrtitev z injekcijo...




Netopirčy81 -> RE: Strel psa v glavo (14.4.2009 21:04:50)

Oh, pr moji žlahti na Štajerskem (kmetje) vem, da tako ubijejo psa. Vem že za ene par primerov. Ker je folku škoda dat nekaj 10 EUR za inekcijo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] Tudi jaz sem blazno jezna, ko se ljudje živali znebijo na tako nehuman način. Žal pa ne vem, če je zakonsko to kje predpisano [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




donat -> RE: Strel psa v glavo (14.4.2009 21:16:47)

Pozdravljene[sm=bravo.gif]

Nikjer nisem zasledila da bi bilo kaznivo. Smrtna inekcija pa pride 25 eur za informacijo. Drugače pa to na deželi ponavadi ustrelijo žival kar lovci oz. mu poveš in ga odpelja v gozd in ustreli.[sm=smiley19.gif]




Netopirčy81 -> RE: Strel psa v glavo (14.4.2009 21:24:40)

IZVIRNO SPOROČILO: donat

Pozdravljene[sm=bravo.gif]

Nikjer nisem zasledila da bi bilo kaznivo. Smrtna inekcija pa pride 25 eur za informacijo. Drugače pa to na deželi ponavadi ustrelijo žival kar lovci oz. mu poveš in ga odpelja v gozd in ustreli.[sm=smiley19.gif]


No, moj stric je lovec in je on to izvedel. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]




tinncyka -> RE: Strel psa v glavo (14.4.2009 22:05:43)

škoda živali[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]! bi blo bolš da jih oddajo drugim dobrim družinam kot pa da jih ubijejo!!




RMRM -> RE: Strel psa v glavo (14.4.2009 22:28:19)

IZVIRNO SPOROČILO: donat

Pozdravljene[sm=bravo.gif]

Nikjer nisem zasledila da bi bilo kaznivo. Smrtna inekcija pa pride 25 eur za informacijo. Drugače pa to na deželi ponavadi ustrelijo žival kar lovci oz. mu poveš in ga odpelja v gozd in ustreli.[sm=smiley19.gif]


Pri nas je 65 eur za malega psa. Se pa strinjam, da je ustrelitev nehumana.




mika -> RE: Strel psa v glavo (14.4.2009 23:16:21)

Ja , po moje je kaznivo. Če veterinar ne sme uspavat z injekcijo zdravega psa, potem ga tudi ustrelit ne sme nihče. In če se nekaj ne sme, je menda kaznivo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image].





tinncyka -> RE: Strel psa v glavo (14.4.2009 23:19:24)

take ki ustrelijo psa za brezveze bi bilo treba kaznovati!!!




tinncyka -> RE: Strel psa v glavo (14.4.2009 23:22:45)


TOLE SEM NAŠLA NA NETU!!

Ljubljanski kriminalisti so v ponedeljek, 13. junija, z akcijo proti preprodajalcem prepovedanih drog demonstrirali novo metodo pregona nepridipravov. Ob osmih zvečer so zablokirali Celovško cesto, da bi aretirali osumljenca. Slednja so pred očmi mimoidočih zvlekli iz avtomobila na cesto in jima na glavo nataknili črni kapuci. Scena je šokirala marsikoga izmed navzočih, saj so takšne scene doma le v kakšnih akcijskih filmih. Spektakel na Celovški pa očitno ni bil edini prikaz policijske moči tistega dne. Javnost so skopo obvestili, da so tistega dne izvedli še nekaj hišnih preiskav, zaplenili določene količine droge in aretirali nekaj oseb. Hišne preiskave, vsaj nekatere, pa niso potekale nič manj akcijsko. V hišni preiskavi na Rudniku so obkolili hišo, zvezali tudi mater in očeta osumljencev, slednjemu naj bi nataknili tudi črno kapuco in ga zbili na tla. Policisti se niso zmenili za opozorila, da gre za hudega srčnega bolnika, zaradi tega naj bi bil invalidsko upokojen, in da naj zaradi hudega šoka ob aretaciji pokličejo reševalce. Ti so prispeli šele čez dve uri in pozneje so ga odpeljali na splošno nujno pomoč, zaradi posledic stresa in fizičnih poškodb pa še na podrobnejši pregled na urgenco v UKC.

Pri preiskavi so naleteli na domačega psa, ameriškega staffordshirskega terierja, ki naj bi bil po naravi vse prej kot napadalen. Kljub temu da so policisti imeli s seboj drog z zanko za umiritev psa, so ga mirno dvakrat ustrelili. Cvileča ranjena žival pa naj bi se dve uri vlekla po hiši in puščala za seboj krvave sledi. Šele po treh urah naj bi ga prišel uspavat veterinar. Policisti naj bi aretirane tudi zmerjali s "čefurji" in se celo hvalili, da so jim pokončali psa. Kaj se je po njihovi verziji dogajalo, smo povprašali tudi ljubljansko policijsko upravo, vendar nam do konca redakcije niso uspeli odgovoriti.




tinncyka -> RE: Strel psa v glavo (14.4.2009 23:23:33)

PA TO JE PA ZA [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]!!! TO JE ŠE MUČENJE ŽIVALI!!!!!




water lily -> RE: Strel psa v glavo (14.4.2009 23:25:42)

Zdravega psa je kaznivo usmrtiti.
Tega "lovca" se pa prijavi. Če ti je mar seveda.





mika -> RE: Strel psa v glavo (14.4.2009 23:26:16)

grem raje s te teme dol




valči -> RE: Strel psa v glavo (15.4.2009 0:45:28)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]ne posploševat vasi in kmete,prosim.
Živimo na veliki kmetiji,imamo dva psa,ovčerja,ki sta spuščena in predvsem ljubljenca mojega tasta.Ki je taka duša,da psa da usmrtit,ko je že res star bolan in bogi,vglavnem,ko se muči.In ni važno,koliko stane injekcija.

Našem starejšem psu je vetreinar že dvakrat delal operacijo doma z uspavanjem.Enkrat zob,enkrat pa šivanje na gobcu.Seveda se to plača.

Vglavnem res me je zmotilo napisano,da se to "dela" na kmetih,na štajerskem,kjer smo tudi mi....Joj.

To,da to ni kaznivo,pa me res moti.In še zelo nehumano in kruto[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]
Grem raje dol.




CUKRČEK -> RE: Strel psa v glavo (15.4.2009 6:28:05)

IZVIRNO SPOROČILO: donat

Smrtna inekcija pa pride 25 eur za informacijo.


Popravek...ta injekcija stane tudi 65 eurov...toliko smo mi dali, ker je bil naš pes tako zelo bolan, da smo ga "morali" rešit.  Mislim, da cena injekcije raste z težo psa.


Sicer je pa strel res krut. In če je lovec pravi, tega ne bo naredil. Na žalost pa so na svetu taki in drugačni friki, ki naredijo za denar vse.




Arwenko -> RE: Strel psa v glavo (15.4.2009 8:42:00)

Ja, strel je mučenje živali, ki je kaznivo po zakonu, če ga lahko dokažeš seveda. Če imaš dokaze potem prijavi policiji in veterinarski inšpekciji oziroma VURS. Če je bil cepljen potem se lahko sklicuješ tudi na to, da ni odjavljen iz registra kot enega izmed dokazov. Moraš pa bit kar vztrajen da kaj dosežeš. Za pomoč lahko zaprosiš katero izmed društev v svoji okolici, ki se s tem ukvarja in ti pomaga spisat prijavo, itd.




mala maja -> RE: Strel psa v glavo (15.4.2009 9:50:14)

IZVIRNO SPOROČILO: CUKRČEK

IZVIRNO SPOROČILO: donat

Smrtna inekcija pa pride 25 eur za informacijo.


Popravek...ta injekcija stane tudi 65 eurov...toliko smo mi dali, ker je bil naš pes tako zelo bolan, da smo ga "morali" rešit.  Mislim, da cena injekcije raste z težo psa.



Očitno se cene zelo razlikujejo. Lani sem dala v LJ za uspavanje hudo bolnega kužka 60€ , prejšni teden sem klicala v kamnik je pa 45€. Na žalost imamo doma nepredvidljivo psičko in se zadnje čase res boljimo, ker kar ugrizne, pa nič ne uboga. Nimam srca da bi jo dala uspavat. pa še za informacijo, ne usmrtijo vsakega psa ki ga pripelješ. Moraš imeti resno dober razlog. Mene so sprašali od a do ž da so mi potrdili da jo lahk pripeljemo.

Tko da bi jaz tegale vašega stička kar lepo anonimno  (če ne drugače) prijavila. Kako lahko[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]. Mah, eni so pa res [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]. Kako lahko[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




Anonimen -> RE: Strel psa v glavo (15.4.2009 11:39:51)

IZVIRNO SPOROČILO: CUKRČEK
In če je lovec pravi, tega ne bo naredil. Na žalost pa so na svetu taki in drugačni friki, ki naredijo za denar vse.


Pa ne samo za denar. Marsikateri lovec tudi uživa v nasladi ob tem, ko nemočno žival ustreli tja med oči.




kamilija -> RE: Strel psa v glavo (15.4.2009 11:46:20)

Ok, kar se tiče policije, pa ustrelitev psa, nimam besed. Vem pa, da bi šla v tožbo, da joj. Očitno si res lahko čisto vse dovolijo.
Groza.
Naj omenim, da je bil od strica pes (ki je dementen in nima nič pri tem, ker je v domu, žena pa je žleht,žleht) zdrav in star 5 let.
In, ker je žena žleht, mi sigurno ne bo povedala kdo ga je ustrelil in kam so psa dali.
Ga pokopljejo al kako?
Predvidevam pa, da ga je dala ustrelit zaradi prihajajočega cepljenja proti steklini.




Splišni -> RE: Strel psa v glavo (15.4.2009 11:48:02)

Pa ne moreš zdravega psa kar ustrelit ... ma groza, upam, da bo kdaj koga doletela res velika kazen, da se kaj takega ne bo počelo.




Stran: [1]