Kerensa*
|
IZVIRNO SPOROČILO: Rožica I Malo izven teme- sem prav navdušena nad tvojim pisanjem, tako slovnično, kot slogovno . Človek ne bi verjel, da imaš zaključeno le OŠ. Mogoče pa lahko ta potencial kako spraviš v promet ?! Glede na to, da odpiraš teme, (ki kao niso najbolj normalne in zaželjene), ampak na katere potem dobiš toliko odgovorov, da se človek lahko samo zamisli ! Skratka, z bridkim jezikom, in brez dlake na njem ter s spodobno obvladano slovnico (in nočno službo, kjer bi, recimo, dokaj nemoteno pisala), bi morda lahko iznašla način, da bi ti plačevali za tvoje nenehno pisalno razgrajanje ! Definitivno izven konteksta oz. izven teme, ja , ampak bom vseeno komentirala (sem že v nizkem štartu za protinapade )... To, da imam samo OŠ, je popolnoma res. Ni me sram in nisem nikoli skrivala. Leta nazaj so me ljudje še spraševali:"Kako pa kaj šola, boš kaj dokončala, greš kam naprej?" itd., ampak sčasoma jim je kapnilo, da jaz nisem človek za šolo in to je to. Na trenutke tudi mene zagrabi pridobiti uradno izobrazbo, ampak nikoli me to ne piči zato, ker bi imela občutek, da to potrebujem za preživetje. Da je obratno, sem sama sebi (in ostalim) že dokazala. Mišek je pred časom dobro rekla - ja, jaz bi imela definitivno veliko boljše izhodišče za življenje (in morda kariero, če smem temu tako reči), če bi imela uradno izobrazbo, ampak v tem mojem je*enem življenju je bilo še toliko drugih okoliščin, ki so mi to dejansko onemogočale (pa ne govorim o lastni lenobi, ampak dejansko o stvareh, zaradi katerih se nisem mogla izobraževati), da sem popolnoma zadovoljna s tem, kar sem in kar imam. Še vedno je veliko ljudi (RR je živ dokaz za to ), ki smatrajo, da sem zato, ker imam samo OŠ, neumna, ampak jaz se na takšna mnenja požvižgam. Glede na to, kaj vse sem dala čez v življenju, bi bila jaz najmanj brezdomka in narkomanka, če bi bila neumna. No, pa nisem nič od tega, pa tudi blizu temu nisem. Sem samo človek, ki je namesto v uradno šolo hodil v šolo življenja - in človek, ki je zadovoljen, da je tako. Doživela sem stvari, o katerih se drugim niti sanja ne in za katere sem prepričana, da bi velika večina sladko in gladko zmrznila, v kolikor bi bila sedaj, v srednjih letih (saj smo tam, a ne? ), postavljena v take situacije. Jaz pa si samo rečem:"Oh, pi*da, že spet!" in grem dalje. Vsake toliko me še kaj preseneti, ampak to je pa tudi vse. In ta slovnica (al' kaj si že poudarila) tudi ni nič kaj takega, kar bi bilo za čestitati. Meni sami je bilo od nekdaj v interesu, da kot Slovenka znam slovensko. Kar pomeni govorno in pisno. Že res, da rada pišem (od nekdaj) in da sem se posledično tudi preko tega kar nekaj naučila, ampak OK - vsakdo je za nekaj, a ne? Daj mi naravoslovne predmete, pa boš videla, kaj pomeni neznanje . Matematike znam toliko, da me v trgovini ne ogoljufajo, od fizike mi je jasno toliko, da stvar prileti nazaj na tla, če jo vržem v zrak in od kar se kemije tiče, nimam pojma niti to, kaj so zloglasni E-ji v vseh mogočih izdelkih, o katerih se toliko govori. Plačam, kar je za plačat (če mi znese ), ne mečem stvari v zrak in pojem, kar je dobro (kaj pa je danes še zdravega, lepo prosim). Vnovčiti svojo slovenščino, stil pisanja in ostalo? Ajde, nisem imela v planu tega napisat' (kakor vidiš, tudi še nikjer do sedaj nisem napisala), ampak bom pa sedaj. Verjemi ali ne, ampak prav v tem času se z nekom nekje dogovarjam za slovensko varianto kolumne Seks v mestu. Še sama ne vem, kaj bo iz tega, ampak... pustimo se presenetiti, a ne? In to RES nima nobene zveze z zobozdravstvom . Uživaj v branju - ali pa se smej zgražanju, kakor ostali.
|