|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Je*enti slovensko zobzdravstvo!
14.4.2009 20:10:06   
Klemy82
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

IZVIRNO SPOROČILO: Mič II
Na Hrvaskem so precej ceneje.

A ja? Koliko pa je to PRECEJ ceneje?

Tako na uč, od tretjine do polovice, odvisno kaj.
Samo sem primerjala cene ene tri leta nazaj...poglej malo po netu.

Pri nas hodimo samo še na Hrvaško, no, meni še ni bilo treba, vsi ostali pa so sprobali vse od proteze, inplantantov in podobne reči user posted image .. se pozna v denarnici, ful... hitro si na vrsti pa fino uštimajo...ti napišem na ZS, da ne bo kdo rekel, da delam reklamouser posted image

Jst.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 26
14.4.2009 20:22:37   
porednica22
allora. ti svetujem. pokliči na inšpektorat za zdravstvo, na 01 280 3804 oz. zastopnika pacientovih pravic na 01 586 39 30. v skrajni sili pa se lahko v svoji enoti obrneš na zavoravalnico ki ima čez osnovna dodatna zavarovanja oz na ZZZS.
ravno zdaj kolegica tako rešuje z njihovo pomočjo svojo težavo, saj ji zobozdravnica trdi da ne more menjat zobarja... Ma vas prosiiiiiimmmmmmm........
ne popusti!!!
lp

porednica

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 27
14.4.2009 20:23:13   
porednica22
pa še to ... če ne rešiš nič.... na preverjeno....pa še vsaj eno podobno zgodbo imamo za objavo..:)user posted image

porednica

(odgovor članu porednica22)
Neposredna povezava do sporočila: 28
14.4.2009 20:27:00   
Klemy82

IZVIRNO SPOROČILO: porednica22

ravno zdaj kolegica tako rešuje z njihovo pomočjo svojo težavo, saj ji zobozdravnica trdi da ne more menjat zobarja... Ma vas prosiiiiiimmmmmmm........
ne popusti!!!
lp

user posted image eem...
(ok, zadnji cajt da se spokam dol s foruma za danes.... user posted image )

Jst.

(odgovor članu porednica22)
Neposredna povezava do sporočila: 29
14.4.2009 21:23:30   
kalbo
Je ceneje žret Nalgesine.

Še ceneje je pa met dodatno zdravstveno zavarovanje.

PS: V ameriki je stvar še lepšauser posted image

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 30
14.4.2009 21:36:52   
riders
najbrž si že kdaj povedala, ampak jest ne vem - zakaj, zaboga milega, pa nimaš plačanega dodatnega zavarovanja? samo iz principa?

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 31
14.4.2009 21:38:20   
CatJa
****, ja. Sam od kdaj pa medicinske sestre pulijo zobe in menjajo plombe?

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 32
14.4.2009 21:39:15   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Je ceneje žret Nalgesine.

Še ceneje je pa met dodatno zdravstveno zavarovanje.

user posted image user posted image

(odgovor članu kalbo)
  Neposredna povezava do sporočila: 33
14.4.2009 21:39:41   
Freycha
IZVIRNO SPOROČILO: riders

najbrž si že kdaj povedala, ampak jest ne vem - zakaj, zaboga milega, pa nimaš plačanega dodatnega zavarovanja? samo iz principa?

enkrat je nabijala, da je to pač škoda denarja - če se ne motim

če imam prav; naj pa zdej kar je.be zobozdravstvo po dolgem in počez......

(odgovor članu riders)
Neposredna povezava do sporočila: 34
14.4.2009 21:41:57   
riders
IZVIRNO SPOROČILO: Freycha

IZVIRNO SPOROČILO: riders

enkrat je nabijala, da je to pač škoda denarja - če se ne motim

če imam prav; naj pa zdej kar je.be zobozdravstvo po dolgem in počez......

ja, se mi je zdelo....pol moraš pa žal bolečine trpet, nimaš kej...pa na žalost nismo zmer mlajši in bo problemov vedno več...

žal je dodatno zavarovanje pri nas skor osnova, ki jo moraš imet...

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 35
14.4.2009 21:53:36   
Lord Vader
kerenca res je da nujne zdravstvene storitve krije OZZ. Če te zob boli in te niso sprejeli ti jaz priporočam pritožbo na zavodu ki se ti je to zgodilo. Povej jim da pričakuješ zelo hiterdgovor drugače se boš obrnila na višjo instanco (direktno na direktorja zdravstvenega zavoda ali MZ ali celo ZZZS). Vsi oni so odgovorni za nemoteno izvajanje zdravstvenega varstva prebivalcev.
Res je da tvoje obnašanje in čakanje od leta 2005,da te zdravnik pokliče kaže na določene pomankljivosti s tvoje strani.....ampak to je nepomembno.....pomembne so tvoje pravice iz obveznega zdravstvenega zavarovanja.
Boleč zob sodi v nujne zdravstvene težave in ga krije OZZ.

(odgovor članu Klemy82)
Neposredna povezava do sporočila: 36
14.4.2009 22:37:49   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Poljubi si nekaj, Kalbo user posted image - upam, da te bo štrom fajn stresel. user posted image

Dodatnega zdravstvenega zavarovanja pa zato nimam, ker mi ni v interesu plačevati oz. kreditirati (mesečno po cca. 30€) tako gnilega sistema, kakor je ta. Kar je nujno, je zastonj, torej DZZ ne potrebujem, kar pa ni nujno, pa pač plačam - saj je zame. Zase mi ni škoda dati denarja - države pa ne bom podpirala. Če ona ne mene, zakaj bi jaz njo?

Lord Vader (u, mater, kakšen nick user posted image ) - jaz na vsak letni čas od poletja 2005 dalje telefoniram v ordinacijo in povprašam, kako kaj kaže, pa vedno dobim enak odgovor - ko bo kdo od starih pacientov odšel, bodo sprejemali tiste s čakalne liste. Koliko jih je pred mano, se mi seveda niti sanja ne. Lahko bi se sicer prijavila še na cca. milijon čakalnih list po Sloveniji, ampak so mi pa tudi v vsakem ZD lepo povedali, da imajo njihovi občani (torej Bežigrajčani za Bežigradom, Šiškarji v Šiški itd.) prednost pred mano in da je utopija, če bi upala, da bom sploh kdaj na vrsti. No, zdaj pa sem, kjer sem.

Aja, pa saj drugače mi bolečin nekako ni potrebno trpeti - al' požrem Nalgesin (kar bi ga tudi, če bi imela DZZ, saj se mi za vsak drek res ne da iti v ZD) ali grem pa v nujno ambulanto. Tole danes je bilo izjema - saj sem že marsikaj doživela in preživela, ampak česa takega pa še ne. Stvar, ki je zastonj, mi hoče zaračunati, stvar, ki je plačljiva, mi je pa noče opraviti, čeprav sem jo pripravljena plačati. Pa zakaj, sunce milo, je potem sploh tam? In jaz naj jo plačujem z mojim denarjem, ki ga sama zaslužim (ne pada mi z neba)? Iz mojega žepa naj gre v zdravstveno blagajno za take škise? Ni šans. Rajši do smrti plačujem nenujne storitve po dežurnih ambulantah, če bi bilo že treba.

No, nočno dežurno ambulanto sem pa preživela. Injekcija, da imam še zdaj pol ksihta omrtvičenega, korenina je šla v kanto za smeti (I guess), jaz sem plačala ene par kovancev in imam mir. Jutri grem pa iz principa nazaj - sem frej službe in bom toliko časa visela tam, da dobim začasno plombo. Če bom ta prave volje, bom pa na koncu še rekla, da nimam denarja. user posted image

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 37
14.4.2009 23:02:49   
Tanja55

Dodatnega zdravstvenega zavarovanja pa zato nimam, ker mi ni v interesu plačevati oz. kreditirati (mesečno po cca. 30€) tako gnilega sistema, kakor je ta. Kar je nujno, je zastonj, torej DZZ ne potrebujem, kar pa ni nujno, pa pač plačam - saj je zame. Zase mi ni škoda dati denarja - države pa ne bom podpirala. Če ona ne mene, zakaj bi jaz njo?

Resnicno upam, da bos vedno zdrava in imela samo obcasne zobozdravstvene tezave, ker Kerensa, odkar sem videla zravljenje raka od blizu...ni sans, da si to sam placas. Enako v primeru, da rabis operacijo ala nova ledvica ali kaj podobnega. Da o dializi sploh ne govorim...resno me zanima, ce je vse tole tud zastonj in del obveznega zavarovanja. In ce ja, potem je tvoja trditev, da "ni v interesu plačevati oz. kreditirati (mesečno po cca. 30€) tako gnilega sistema, kakor je ta" mal za lase privlecena. Ce pa je to pod dodatno zavarovanje, pol pa itak cca.30 Eur na mesec ni nic.

Sicer pa, da cakas na zobozdravnika od leta 2005, ker ne dobis zdravnika v Lj...bejz bejz, to je milo receno malomarnost. In ne mi potem govorit, da ti za svoje zdravje ni problem dat denar. Eko, ti dam na ZS naslov in tel. svojega zobozdravnika, pa se pripeljes na Jesenice, cena vlaka, povratna, je 9,70 Eur, on ma pa koncesijo (precej cakas, ali j**** ga, 4 leta pak ne) lahko gres pa privat (tko kot jst), ko pridem ko me zagrabi (lepo poklicem, in me sprejme v nekaj dneh).Od malih nog sem mela tezave z zobmi, skoz so mi nekaj plombirali...ma vse skup en drek, odkar hodim k njemu nobenih tezav, grem 1x letno, placam tisti pregled + odstranjevanje mehkih oblog in mam mir za eno leto, obicajno mi kaksno plombo zamenja na vsake 2-3 leta. Super zadovoljna, ga ne zamenjam za nobenega drugega zobarja.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 38
14.4.2009 23:04:57   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: Tanja55
Sicer pa, da cakas na zobozdravnika od leta 2005, ker ne dobis zdravnika v Lj...bejz bejz, to je milo receno malomarnost.

Čakaj no malo... a zato, ker on mene tako dolgo ne sprejme, sem jaz malomarna?... po kateri logiki pa to? user posted image

(odgovor članu Tanja55)
Neposredna povezava do sporočila: 39
14.4.2009 23:21:09   
Tanja55

IZVIRNO SPOROČILO: Tanja55
Sicer pa, da cakas na zobozdravnika od leta 2005, ker ne dobis zdravnika v Lj...bejz bejz, to je milo receno malomarnost.

Čakaj no malo... a zato, ker on mene tako dolgo ne sprejme, sem jaz malomarna?... po kateri logiki pa to? user posted image

po logiki, da si ne najdes zobozdravnika drugje. Oprosti, mas svoje mnenje, jst pa svoje. In pri vseh zdravstvenih tezavah, ki sem jih ze dala skoz v svojem zivljenju, ne trpim taksnih izgovorov. Isces drugje, ce ni tocno tam, kjer bi rada. Itak pa jst pravim, vazna je kvaliteta, ne pa kje se nahaja. Za dobrega ginekologa, zobozdavnika, pediatra in osebnega zdravnika pridem kamor je ze treba.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 40
15.4.2009 7:38:38   
MLADAMAMICA
IZVIRNO SPOROČILO: Klemy82
Pri nas hodimo samo še na Hrvaško, no, meni še ni bilo treba, vsi ostali pa so sprobali vse od proteze, inplantantov in podobne reči user posted image .. se pozna v denarnici, ful... hitro si na vrsti pa fino uštimajo...ti napišem na ZS, da ne bo kdo rekel, da delam reklamouser posted image  

a lahko prosim še meni napišeš kak kontakt za zobozdravnika na hrvaškem?

(odgovor članu Klemy82)
Neposredna povezava do sporočila: 41
15.4.2009 8:40:08   
muška
radiksi / ostanki korenin (to kar si imela ti v ustih) niso nujni primer!

In se strinjam s Tanjo, to da nimaš zobarja že 4 leta, si sama kriva, ker v Lj verjetno nimate samo enega a ne?

In za vse to nad čim pihaš ni kriva med. sr. , ona ti je samo povedala, kaj ji drugi diktirajo!

< Sporočilo je popravil muška -- 15.4.2009 8:43:54 >

(odgovor članu MLADAMAMICA)
Neposredna povezava do sporočila: 42
15.4.2009 12:22:03   
natasaom
kaj pa če se ti zgodi kaj nujnega..dodatno zavarovanje je pa res treba imet,no...pa midva se vozika 60km daleč k zobarju,ker ga na vrhniki ne dobiva

(odgovor članu muška)
Neposredna povezava do sporočila: 43
15.4.2009 12:31:52   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: muška

Zobozdravnica je rekla, da je nujno, da to odstrani, če ne želim (več) bolečine (da je to pogoj, da bolečina izgine). Protibolečinska terapija (karkoli že vključuje) pa je zastonj.
In se strinjam s Tanjo, to da nimaš zobarja že 4 leta, si sama kriva, ker v Lj verjetno nimate samo enega a ne?

Ja, tako gledano sem sama kriva, da ga še nisem našla (ker res ni v SLO samo en zobozdravnik), ampak po drugi strani pa nisem jaz kriva, da zobozdravniki na koncesijo ne jemljejo novih pacientov oz. da če že jih, pač malo manj, kakor nikoli ne prideš na vrsto. Pri tem nimam pa nič.
IZVIRNO SPOROČILO: natasaom
kaj pa če se ti zgodi kaj nujnega..dodatno zavarovanje je pa res treba imet,no

Pa ravno za tisto, kar je nujno, se ga ne potrebuje. Za tisto, kar pa ni nujno, pa plačam.

(odgovor članu muška)
Neposredna povezava do sporočila: 44
15.4.2009 12:33:39   
Taula
Da se dobiti zobarja tudi drugje, ne le na vašem koncu LJ, samo telefon je treba vzeti v roke in klicati okoli. Taulnik se vozi na drugi konec Ljubljane, pa ni privat zobar, vzel ga je pa v roku 2 mesecev ker ni bilo nujno. To je bilo lani poleti.user posted image

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

(odgovor članu natasaom)
Neposredna povezava do sporočila: 45
15.4.2009 12:36:38   
Anonimen
Jaz ne razumem, kako se ti Karnisa da ubadat s tem, kaj ti pripada in kaj ti ne. Plačaj 21 evrov na mesec za dodatno zavarovanje. In Kalbo ima prav - tole je samo blaga uvertura v to, kaj te čaka v Ameriki.

Da je pa zdravstveni sistem v moškem spolovilu, pa vsi vemo. Ampak to prav nobene zveze nima s tvojo pišmevuhovsko logiko.

(odgovor članu Taula)
  Neposredna povezava do sporočila: 46
15.4.2009 12:37:29   
TomTaylor

Zobozdravnica je rekla, da je nujno, da to odstrani, če ne želim (več) bolečine (da je to pogoj, da bolečina izgine). Protibolečinska terapija (karkoli že vključuje) pa je zastonj.

easy kot pasulj: zobozdravnica - ne tvoja izbrana je rekla, da je treba to dati pod nujno ven, s čemer je mislila na to, da ti ga mora ven izpuliti tvoj osebni izbrani zobozdravnik. Puljenje zoba ni nujen poseg. Nujen poseg je kvečjemu to, da ti zob odpre in nabaše notri "zdravilo"...Drugega nič, oz. samo proti doplačilu.

Sicer pa jz zase vem, da če bi bila bolečina neznosna, bi na mestu plačala, da mi zob ven ruknejo.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 47
15.4.2009 12:44:30   
muška
Razlika je med tem, ali je nujno da se ostrani (kar škrbina nedvomno je, ker škoduje organizmu), ali se smatra pod nujni primer! Nujni primer recimo je vnet živec, polovica otečenega obraza zaradi zoba, škrbine 100% niso.

(odgovor članu TomTaylor)
Neposredna povezava do sporočila: 48
15.4.2009 12:49:53   
TomTaylor
Ma jz vem, da bi dala tut ..ne vem 50 evrov, sam da me neha bolet. 

(odgovor članu muška)
Neposredna povezava do sporočila: 49
15.4.2009 13:00:17   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: Meta.
Jaz ne razumem, kako se ti Karnisa da ubadat s tem, kaj ti pripada in kaj ti ne. Plačaj 21 evrov na mesec za dodatno zavarovanje.

Četudi bi imela dodatno zavarovanje, ne bi zaradi tega nič hitreje dobila zobozdravnika.
In Kalbo ima prav - tole je samo blaga uvertura v to, kaj te čaka v Ameriki.

Eno je naš sistem (sociala), eno njihov (komerciala). Sistema jaz nisem ne postavljala, ne uvajala - takšen, kakršen je, je na obeh koncih, pa če mi je prav ali ne. Ampak dokler pri nas furajo varianto na obvezno zavarovanje (zastonj), do takrat nujnih stvari pač nimajo kaj računat'. Za ZDA je pa vnaprej jasno, da je vse plačljivo in tam se jaz zagotovo en bi repenčila tako, kakor se tukaj. Tudi tukaj se ne bom, če bodo naš sistem spremenili v ameriškega.
Razlika je med tem, ali je nujno da se ostrani (kar škrbina nedvomno je, ker škoduje organizmu), ali se smatra pod nujni primer! Nujni primer recimo je vnet živec, polovica otečenega obraza zaradi zoba, škrbine 100% niso.

Vnel se mi je ostanek korenine oz. preostali živec v tem ostanku korenine (kar mi je sama povedala). Aja, pa Tom Taylor - dežurna zobozdravnica ni rekla, da mi mora to izpuliti moj zobozdravnik, ampak je rekla, da je to nujno, da gre takoj ven, ker brez tega bolečina ne bo ponehala (zaradi tablet je kvečjemu ne bom čutila, ampak ko bi tableta popustila, bi bilo pa spet isto). Presoja zobozdravnice je bila torej, da gre za nujno storitev, presoja njene sestre pa, da se nujna storitev plača. To dvoje pač ne gre skupaj.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?