Kerensa*
|
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo PS: V ameriki je stvar še lepša Poljubi si nekaj, Kalbo - upam, da te bo štrom fajn stresel. Dodatnega zdravstvenega zavarovanja pa zato nimam, ker mi ni v interesu plačevati oz. kreditirati (mesečno po cca. 30€) tako gnilega sistema, kakor je ta. Kar je nujno, je zastonj, torej DZZ ne potrebujem, kar pa ni nujno, pa pač plačam - saj je zame. Zase mi ni škoda dati denarja - države pa ne bom podpirala. Če ona ne mene, zakaj bi jaz njo? Lord Vader (u, mater, kakšen nick ) - jaz na vsak letni čas od poletja 2005 dalje telefoniram v ordinacijo in povprašam, kako kaj kaže, pa vedno dobim enak odgovor - ko bo kdo od starih pacientov odšel, bodo sprejemali tiste s čakalne liste. Koliko jih je pred mano, se mi seveda niti sanja ne. Lahko bi se sicer prijavila še na cca. milijon čakalnih list po Sloveniji, ampak so mi pa tudi v vsakem ZD lepo povedali, da imajo njihovi občani (torej Bežigrajčani za Bežigradom, Šiškarji v Šiški itd.) prednost pred mano in da je utopija, če bi upala, da bom sploh kdaj na vrsti. No, zdaj pa sem, kjer sem. Aja, pa saj drugače mi bolečin nekako ni potrebno trpeti - al' požrem Nalgesin (kar bi ga tudi, če bi imela DZZ, saj se mi za vsak drek res ne da iti v ZD) ali grem pa v nujno ambulanto. Tole danes je bilo izjema - saj sem že marsikaj doživela in preživela, ampak česa takega pa še ne. Stvar, ki je zastonj, mi hoče zaračunati, stvar, ki je plačljiva, mi je pa noče opraviti, čeprav sem jo pripravljena plačati. Pa zakaj, sunce milo, je potem sploh tam? In jaz naj jo plačujem z mojim denarjem, ki ga sama zaslužim (ne pada mi z neba)? Iz mojega žepa naj gre v zdravstveno blagajno za take škise? Ni šans. Rajši do smrti plačujem nenujne storitve po dežurnih ambulantah, če bi bilo že treba. No, nočno dežurno ambulanto sem pa preživela. Injekcija, da imam še zdaj pol ksihta omrtvičenega, korenina je šla v kanto za smeti (I guess), jaz sem plačala ene par kovancev in imam mir. Jutri grem pa iz principa nazaj - sem frej službe in bom toliko časa visela tam, da dobim začasno plombo. Če bom ta prave volje, bom pa na koncu še rekla, da nimam denarja.
|