tinas
|
ojla , čakam, da se otopli malo....brrrr, sem čisto neproduktivna v tem mrazu Lia Roza v šoli, leta naokrog jaz pa za pc-om, kao neki delam .... Lia Roza po novem čisto lepo reče RRRR, logopedinja je bila takoooo vesela, še bolj kot jaz . nam je rekla, da nekateri otroci celo leto delajo vaje, da jim uspe. zdaj pa je problem upoprabe tega R-ja. ko govori še vedno reče nek glas podoben J (kot do sedaj). skozi jo opozarjamo, ampak sama pa se ne spomni . sem že čisto nesrečna in si grem sama sebi na živce.... Kofi, tudi Lia Roza včasih rabi celo večnost, da kaj pove . se mi zdi, da ima še tisoč misli zraven in da se ne more izrazit. tudi mene blazno znervira , ampak se mi zdi da je malo boljše zdaj. Jaz poskušam ostat mirna in jo spodbudit, naj lepo pove. ampak se pa potem še razjezi name in gre stvar še počasneje....mah, se mi zdi da mine kar samo...pri nas je že boljše . kar pa se tiče učenja raznih stvari, smo starši najslabša izbira, se mi zdi . ker se prehitro razjezimo in otroci se takoj razjezijo na nas (do drugih imajo več rišpekta). tako je namogoče, da bi Lio Rozo jaz učila klavir...mi je njena učiteljica rekla, da tudi njeni kolegi ne morejo učiti sami svojih otrok...saj je pri partnerjih isto. moj mož je začel smučat pri 19-ih letih, ampka sva se midva tako spičila na smučišču (jaz smuačam od malega in sem ga učila ), da je vajeti prevzel moj oče. no, moj možek zdaj smuča (SKORAJ ) boljše kot jaz . naj povem, da sem bila tudi ta teden pridno na zumbi , ampak je šel naš braziliano za 3 tedne domov in smo imeli neko žensko, ki pa ni bila pol tko fajn (tudi za gledat ), kot on. spoh nisem bila tko viola v glavo, kot prejšnji ponedeljek . sva se pa jaz in možek zmenila še z enimi prijatelji in bomo hodili vsak petek na badminton . se prav veselim. Lia Roza je polna aktivnosti, ampak zaenkrat še v vsem uživa in ona bi kar še in še....zadnjič smo šli peš čez stadion in ona bi košarko, pa teniiiiiis, o uau nooooogomeeeeet . skratka, vse! zaenkrat ima 2x tedensko balet, pa 1x klavir, telovadbo in angleščino. v šoli je vsa pridna, zlata in ubogljiva, pa še druge miri in krega , doma pa je . če ji rečem, zdej pa gremo tja in tja, se ona obvezno vrže na tla in 'razmišlja' GRRRRRRRRR. Včeraj je kao pomagala sosedu sadit rožice pred hišo. sem rekla OK 5 minut pol peljemo pesjana ven...pridem ven, pesjan ves podivijan teka sem in tja in me cuka, ona pa leži in 'razmišlja' al bi šla al ne (kot da ima izbiro ), al bi vzela rutko al ne. ji rečem 1x, 2x, 5x, se obrnem in se odpravim, ona pa še vedno leži in me zaj.....mi je spulila živc!!!!! sem jo zvlekla v hišo, zraven pa še bezljajočega pesjana....mislim, huh....potem sem šla sama na dolg sprehod, da se skuliram....ko sem prišla domov (je ostala s tatijem, ne sama, da ne boste mislile...) je še vedno tulila....potem je še malo tulila, se metala po tleh in brcala....končno se je umirila in smo se pogovorile...kao da zaleže, že danes zjutraj je bilo pri oblačenju isto.... no, sem se spihala malo lep sončen dan! t
|