Valeri
|
Dan, Vidim, da sem bila »klicana«…. Saj veste, pestro povsod, v službi, doma…sploh pa sedaj, ko smo stopili v veseli december. Mml – imamo isto destinacijo smučkanja. Tudi mi gremo z G-rega in upam, da bo imel mali veselje za smučarsko šolo. Opremljen je že od nog do glave… smučke tud rad natika, pa ob prvih snežinkah je že hotel na sneg… tako da upam, da ga to veselje in navdušenje ne mine. Lonja – vročinski krč….moja kolegica ima žal tovrstne izkušnje in po njenem pripovedovanju, …groza, si ne predstavljam. Ja, zdaj je mesec naših decembrčkov, pa še možje veselega decembra. Naš ne dohaja reklam, po tv-ju, ali teh letakov, ki pridejo v nabiralnik. Sam hiti, to bi 'mel, to bi 'mel, to rabim…razen kakšno malenkost spusti, če je glih preveč roza, pa je to potem za punce Pismo dedku mrazu je pa že napisano oz. narisano, zdaj si moramo to še lepo porazdeliti . Seveda so na seznamu same igrače, mama kar pričakuje, da bo napisal kakšno sestavljanko, pa knjigo... Aha, saj ne vem, če ste že kaj govorile o tem… kako kaj razmišljate o vpisu v šolo. Saj vem, da je še daleč, pa vprašam, ker ste govorile o sistem. pregledu pred vpisom v šolo. Mi smo se načeloma že čisto odločili in to je, da gremo v šolo. Potem pa slišim toliko enih mnenj, nasvetov, da včasih res več ne vem kaj in kako. Meni je merilo to, da se Maj šole veseli, čeprav točno še ne ve kaj to pomeni, dozorel je, besedni zaklad, štetje in podobno obvlada. Tudi po mnenju vzgojiteljice je zrel za šolo in če bi še eno leto ostal v vrtcu, bi se dolgočasil, mu ne bi bilo zanimivo,… Vaši decembrčki bodo šli v šolo? Tko, na kratko. Lepo se mejte, lepo praznujte, postiskajte in polupčkajte vaše slavljenčke.