Septemberčice (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Lenči -> Septemberčice (11.5.2005 8:02:43)

Dobro jutro :nosecka:!

Kje ste vse? Že nekaj dni nobenene nove teme na naš mesec:zmeden:.
Torej, jaz sem včeraj imela pregled pri G. In na UZ sem gledala našo pikico/pikca. In rezultati - super :bravo:. Videli so se vsi štirje prekati v srčku, zaklopke, ki se zapirajo in odpirajo, ledvice, mehur, rokice, nogice, hrbtenica... Le pikica/pikec je za kakšna dva tedna večji glede na rok poroda. Pa me je G potolažila, da sva oba z možem velika in da tako pač mora biti (tudi prva princeska je vedno prehitevala v rasti).
Tudi zredila sem se za 2 kg - tako imam sedaj samo 1 kg manj kot ob zanostivi :sloncek:. Kri in voda sta na meji. Tako da tiste bolečine, ki sem jih omenjala v predelu ledvic niso povezane z njimi, ampak so bolj bolečine v križu (kar ni čudno, ker dvigujem mojo princesko ki ima cca. 11 kg). G mi je izmerila tudi maternični vrat in je dolg 44 mm :bravo:.
Dobila sem tudi dovoljenje, da lahko naslednji teden odputujem na :morje:. V službi sem tudi uredila dopust - zaenkrat koristim 4 ure dopusta na dan in tako bo vse do naslednjega pregleda (z izjemo morja).
Kako ste pa kaj ve? Trebuščki rastejo? Pikci/pikice brcajo? Pa dopust?

Vam pošiljam enga sončka, Lenči

Čiračara -> Septemberčice (11.5.2005 8:34:05)

:love:Jutro Lenči in vse ostale:metulj:

Tudi jaz sem že pogrešala kakšno debato septemberk:).
Jaz imam pregled v ponedeljek in upam, da je mali škrat ok:metulj:.Me prav zanima je najin prvi otroček :roza:ali:modri:.Lenči ti še ne veš a ne?
Počasi bo treba tudi malo nabavljat za otročka:bravo::bravo:.
Drugače se kar dobro počutim, o kilah pa nimam komentarja:(...do 21tedna cca 6-7kg:((. Pa mi mož pravi, da sem ena najbolj luštnih debelušnih nosečk:)-:)-. Trebušček raste, brcike pa non-stop. Na nuhalni svetlini mi je G rekla, da tako živahtnega otročka ne vidi vsak dan:)-:)-:)-, saj smo mu takrat komaj izmerili utrip srčka.
Dopust bo letos bolj skromen:(, kakšne tri, štiri dni v juniju. Sem pač bolj siguraš, še posebej zaradi te moje male pregrade v maternici, ki jo imam. Bomo pa drugo leto uživali maksimalno vsi trije:love:...

Lp:sloncek:

Pia67 -> Septemberčice (11.5.2005 8:34:06)

Živjo, Lenči!

Ja, fajn, da imaš dobre rezultate morfologije. Jaz sem bila pred tednom dni, vse OK zaenkrat, čeprav mam mal skepse, ker je moja svakinja pred 3 leti tudi imela vse OK, pa ima otroček petkratno okvaro srca in ni kirurga na svetu (za zdaj, doma smo optimisti), ki bi mu popravil srček.Nočem te spravljat v nepotrebne skrbi, niti najmanj. Se pač zgodi. Sem bila prav presenečena kaj vse se vidi na morfologiji. Moja pikica je malček manjša. Ginekolog je pripomnil, da bo rabil manjšo rano šivat (CR).
Glede kg si prava srečnica, jaz imam 5 kg več (morda kak več, ker se nisem tehtala slab teden). Ne vem od kod jih dobim, saj pridno papam domačo berivko z vrta in skoraj vsak dan kako ribico ali pa pusto belo meso. Je pa res, da pojem ogromno jagod, jabolk in tudi kaka redilna banana pade vmes v kak šejk :ups:
Trebušček še majhen, še vedno se zbašem v nenosečniške kavbojke in pohodne hlače.Brcanje male pa je zvečer prava popestritev.
Lepo se imej na :morje:, uživaj.
Ko se vrneš, pa javi kako je bilo.
Skratka, mejta se,

Pia

Lenči -> Septemberčice (11.5.2005 8:45:35)

Ja glede spola smo mi eni tistih, ki ga nočemo vedeti.

Jaz pa tako ali tako čutim, da je punčka :)-:)-:)- (o rezultatih mojih čutov vsa obvestim septembra).

TVN -> Septemberčice (11.5.2005 9:02:57)

Dobro jutro še od mene! Pregled pri G sem imela prejšnji teden, zaenkrat vse o.k. Naslednjega imam 17.06., ko bom morala narediti tudi OGTT - bljak, punce pravijo, da je ogabno sladka tekočina.
Baby brca zjutraj, čez dan, proti večeru, a nežno, tako da je zelo prijeten občutek, ker ga ves čas po malem čutim. Kilce so se povečale za 5 kg, trebušček je že kar lepo viden, sploh zvečer.
Z možem sva opremo že izbrala, le še dokončni nakup morava opraviti. To bova storila nekje do konca junija.
Kdaj boste šle v materinsko šolo? Jaz najbrž kar junija, da potem ne bo prevroče.
Hja, dopusta, tistega pravega, ki sva si ga privoščila zadnja leta (Egipt, Turčija, Tunizija...), letos ne bo, bova pa najbrž skočila za kak dan na morje kje v bližini.
Božajte bušije in oglasite se še kaj!

tannya -> Septemberčice (11.5.2005 9:05:50)

Hojla punce

Jaz prav nestrpno čakam na pregled, ki ga imam naslednji teden:)Upam, da bomo videli ali je :modri:ali:roza:, sem ful firbčna, čeprav mi je čisto vseeno kaj bo.
Počutje je kar ok, razen boleče trtice in križa, zaradi česar sem tudi na bolniški 4 ure (ne smem toliko časa skupaj sedet). Vsak drug dan grem plavat in se kar bolj fit počutim, potem pa še kakšen hiter sprehod zraven.
Kile so tam nekje +6-7, :( pa se saj se človek navadi, a ne;)
Otroček je ful živahen, čutim brcike čez cel dan, najbolj pa zvečer. Ravno včeraj se je spravil na moj mehur in je bila kar kriza...
Nosim že nosečniške obleke (razen zgoraj), ker mi res nobene hlače niso več prav. Za otročka pa še nisva nič kupila, pa bo treba počasi....meni je pa toliko stvari všeč, da se bom težko odločila.
A gre katera junija v materinsko šolo v LJ?

Uživajte!

Tanja, 21t

pety78 -> Septemberčice (11.5.2005 11:34:02)

Pozdravljene!

Jaz tudi že komaj čakam na pregled (morfologijo)25. maja. Upam, da bo imel nogice narazen...:) Tak sem firbčna, kaj bo, čeprav mislim, da bo :modri:. Tako mi je potrdila tudi na nuhalni. Lahko pa, da me čaka presenečenje...:love:

Glede kilogramov pa... + cca 6 do 7 kg. :( Če mi tak sladko paše. Grem v trgovino in si rečem: Ne, tokrat nič čokolad, ....ampak, ko sem not, se ne morem upret. :(( :(( Pol pa vse pojem. :)

Ampak ni še tako hudo. Še ni 70 kg, je še vedno 69,5...:)-:)-:)-:)-:)-

Mali že tudi veselo brca. Take čist nežne brcike so, da se kar raznežim. :love: Se mi pa včasih na določenem delu trebuha ful trda bula nardi za nekaj trenutkov. Prav smešno zgleda. :) Verjetno nogico ven porine. Jaz ga pa božam. :bravo:

LP, Petra

saba -> Septemberčice (11.5.2005 12:02:02)

pozdravljene septembrčice

končno so mi porihtali internet, da sem spet lahko z vami.

na kratko vam povem:

+9kg :ups::grrr::ups:

imeli pa bomo bomo bomo

:roza::roza::roza::roza::roza::roza::roza::roza:

in sem tako vesela...da sem trebušček preimenovala kar takoj na 'moja miška'

brceke so močne , predvsem ponoči mi ne da spati. Se prav bojim kaj bo ko bo večja. Zelo je živa, tudi G. mi je že 2x rekel da tako živega otroka že dolgo ni gledal na UZ :sloncek:

datum predviden za porod je ostal nespremenjen, na morfologiji je blo vse o.k.

kaj še..aja pretegnila sem si spodaj vezi, ležala v bolnici en teden, sedaj sem spet v službi. Vse moram delat počasi, hodim ko ena račka, počasi kot polž. Težko se oblačim in največji problem je pri obuvanju nogavic. Ma bo že. Malo pa treba potrpet. Odpovedati sem se mogla tudi sprehodom, tako da po službi moram sam počivat.

no tako, še malo punce, september je vedno bližji.
Aja tako kot sem na začetku govorila da bom šla na EA , sem si s časom premislila in bolj kot se bliža dan X, bolj sem prepričana in hočem naraven porod, pa bo kar bo :bravo:

lp
saba:metulj:

Sugy -> Septemberčice (11.5.2005 12:21:54)

Živijo septembrčice!

Tudi jaz že komaj čakam na morfologijo drug teden. Takrat bom noseča 22 tednov. Sem mislila, da je to mal prepozno, pa vidim, da tudi druge hodte tak čas. Po eni strani pa me je tudi strah tega pregleda, ker sem bla v začetku nosečnosti ful bolna. Pol mi je pa zadnjič rekla, ja, bomo mogle bit ful pozorne... :( kva zdej to pomen? :( :(

Drugače pa je mali kar aktiven, čeprav tistih tapravih brc še ni. No ena je zadnjič bila :)

Hlače pa obvezno nosečniške, druge mi niso več prav. Je šlo kar neki denarja zdele za te stvari :)

Ja, september se bliža, kar ne morem verjeti :)

Čiračara -> Septemberčice (11.5.2005 12:22:23)

Saba smo te že pogrešale:)

spella -> Septemberčice (11.5.2005 12:24:50)

Midva sva tud v ponedeljek izvedela da bo :roza::roza::roza: :bravo::bravo::bravo:. Čeprav sva imela občutek(99,9%) da bo fantek. Malo sva bla presenečena, ampak sva full vesela... G je rekla da kar se vidi je vse OK..vidla pa nisem nič:((. Vsega skupaj je morfologija trajala 5 minut:zmeden: in to v porodnišnici (itaq si sam številka:(().

Včeraj sem šla že dve oblekce kupt :bravo::bravo::bravo:, pa voziček smo tudi preko Sončka že naročili.

Kilogramčki se veselo nabirajo:((. Prijavila sem se tudi že na merjenje MV;).

Vsak dan me kr vleče v otroške trgovine, sploh ker imajo tako lepe oblekice, ampak me moj dragi vedno zvleče vn, ker bi drugače bankrotirala:((.

Počutje je pa na splošno vredu, krvni izvidi so pa pokazali da imam premalo krvi:zmeden2:'

Lp Špela

Sugy -> Septemberčice (11.5.2005 12:25:53)

ja saba res :) me prou zanima kakšen je tvoj trebuh zdaj, k je bil že prej nadpovprečno velik :)

Čiračara -> Septemberčice (11.5.2005 12:30:30)

:)-:)-:)-

saba -> Septemberčice (11.5.2005 12:34:33)

kr me zafrkavajte :)-:)-:)-:)-

moram rečt da se je kar nekam ustavu...bom pa dala gor slikco, ko mi jo dragi pošlje, ker me slika z GSM-jem.

sam res se mi zdi da je kar vedno isti.

aja prejle sem pozabla napisat da sem še slabokrvna postala, pa nikoli prej bila. Tako da moram vsak dan piti sirup za železo.

a sem vam manjkala a??? ve tudi meni :ups:

Čiračara -> Septemberčice (11.5.2005 12:37:12)

Jaz pa imam glavobole:((Res ima vsaka svoje probleme.

Sugy -> Septemberčice (11.5.2005 12:44:36)

:)- saba, men je pa komaj začel rast :)- :)-

saba -> Septemberčice (11.5.2005 12:45:34)

e ja čiračara treba potrpet

jaz sem imela te glavobole okoli 4 meseca, pol pa je vse minilo. Vem samo da me je točno enkrat na teden bolela glava in sem popoldneve preležala v temni , tihi sobi.

čiračara pomisli kako hitro bo vse to minilo in boš v rokah držala :duda:......

......pol šele bodo glavoboli:)-:)-

mal te hecam.........:)-

Čiračara -> Septemberčice (11.5.2005 12:48:11)

Ja ta hudi šele pridejo:)-:)-:)-

ameli -> Septemberčice (11.5.2005 12:52:20)

Hojla, septemberčice.
Sem mislila včerja temo odpret, pa sem potem pozabila:zmeden2:.
Imam en problem, v dveh dneh sem shujšala za 2,5:(!!!! Ne vem, ja se mi dogaja, jem normalno, kg pa dol!!! Tako sem do danes prodobila samo 1 kg:zmeden2:? Je to normalno!?
Pregled imam komaj 23.5. in upam, da bo vse OK, za spol pa ne bom vprašala, sej bo september tako kmalu tu.
Brcik je veliko, zvečer pa imamo pravo "fuzbalsko tekmo".
Božajte bušije:nosecka:,
ameli

ninocka -> Septemberčice (11.5.2005 13:56:24)

Ojla!

Jst sem bila na morfologiji v ponedeljek in smo zvedli za spol - mamo :modri: - tako kot sem že od začetka govorila :)
Moj je bil mal razočaran, si je ful želel punčko. Dons se pa že ves vesel hvali, da fanta pa morš znat narest in da niso vsi kvalificirani za to :)-

Drugače se pa počutim OK, zredila sem se cca. 5 kg (kakšen dal mal več, kakšen dan mal manj), trebušček mi je že kar fajn zrastu, tamal pa brca na veliko (zjutraj in zvečer okrog 7ih, pa potem še med 10 in 11:30 zvečer).
V četrtek imam pa pregled za sladkorno in še enkrat UZ, ker se srčka zarad lege pikca ni vidlo.

Pa veselo odštevam dneve do dopusta - konc junija odhajam in se vračam šele čez dobro leto :bravo:

lep sončen dan vsem,

ninocka in :modri:

kimi -> Septemberčice (11.5.2005 16:48:10)

Pozdravljene. Mislim da se vam pridružujem prvič. No jaz sem se do 23 tedna zredila 5 kg...v ponedeljek imam G in bom vprašala kaj imamo. Doma imamo 1 leto starega :duda::modri: ki je bil na žalost prej rojen.

teta beta -> Septemberčice (11.5.2005 20:06:09)

Ninočka, moj pa pravi, da so punčke bolj komplicirane in da zna fantke vsak nardit :)-:)-:)-:)-. Seveda je prepričan, da imava punčko, veva pa ne. V pon. sva bila na morfologiji, niti se ni videlo, niti nočeva zvedet.
Zredila sem se za 5 kg, kar mi je fajn, moj buši pa je že zelo lep. Res pa je, da že nekaj časa ne morem oblečt kavbojk, sem si zato danes kupila ene prehodne, za kak mesec bojo, mogoče še malo dlje, potem se pa tudi ne bom sekirala zarad njih, sem dala jurja pa pol. Na živce mi gre, ker sem skoz v trenirki ali pa v nosečniških hlačah, ki te dni itak niso ble dost tople :(.

Postajam slabokrvna, zato sem dobila recept za Ferrum, ampak jih še nisem šla niti iskat, mam gužvo. Upam, da mi ne bo slabo po njih, sicer pa imam še eno rezervo.

Lp vsem!!!

MIN -> Septemberčice (11.5.2005 21:10:03)

Blagor se vam drugače sploh nisem ne pri obilnejših ne pri gurmanih ampak sem se pri 19t zredila že 13kg še enkat več kot pri prvi.

KSS -> Septemberčice (12.5.2005 7:10:28)

Pozdravljene!
Danes se kar boljše počutim saj se vreme kaže lepo.Bolečine v križe so še vedno prisotne včasih bolj včasih manj.Zredila sem se 6 kg :ups:PDP pa 3.9.Na:morje:gremo 14.6 komaj čakam.

Lep pozdrav vsem:nosecka:.

Stran: [1]