Pralni stroj (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

Urška* -> Pralni stroj (10.5.2005 22:57:09)

Ojla!

Treba bo nabavit novi pralni stroj, ker stari nekaj zafrkava.:(

Rada bi imela tudi sušilni stroj, ampak ker to ni možno(da bi imela posebej pralni in sušilni), me zanima, a so res ti kombinirani pralno-sušilni, tako zanič?

In ali obstaja taki stoj, ki se polni od zgoraj(ala tisti ameriški)in da je hkrati pralo-sušilni. Ker do zdaj sem zasledila takega samo pralnega.

Aha, pa še to. A priporočate katerega posebej, pa cenovno dokaj normalno (nekje do 120.000).

lp:)

kofetek2010 -> Pralni stroj (10.5.2005 23:00:04)

imamo vsakega posebej in ne menjam za 2 v 1 8)

če imaš v višino prostor lahko daš sušilec na pralni stroj :)

Urška* -> Pralni stroj (10.5.2005 23:03:59)

Jana, sem pomislila na to možnost, pa enostavno ni možno. Imamo resnično zeeelooo malo kopalnico, in je že zdaj vse natrpano, tako da to ne pride v upoštev.:((

Jančika_ -> Pralni stroj (10.5.2005 23:07:54)

Imamo kombiniranega, pa je čisto kul. Ne vem, kaj naj bi bilo tako zanič:zmeden2:.

Verjamem, da imata ločena stroja prednosti (predvsem pri sušenju, ker lahko sušiš večje količine in perilo se zaradi drugačnega bobna manj obrabi), ampak če ni placa, ni placa, kaj češ pol.

Prej sem imela samostojni pralni stroj, srednji razred, pa je pral in ožemal slabše od tega malo dražjega kombinirca. Sušim pa itak samo, ko je nujno.

kofetek2010 -> Pralni stroj (10.5.2005 23:08:48)

mi nimamo sušilca in pralnega stroja v kopalnici zato, ker je v kopalnici prostora le za enega 8) postavila sem ju v shrambo, ker mi ni za prenašat perila iz enega stroja v drugega čez celo stanovanje :) sicer lahko imaš sušilec kjerkoli, tudi na balkonu :)

Kadija -> Pralni stroj (10.5.2005 23:09:14)

Sem slišala, da se kombinirani raje kvarijo, a ni preverjena informacija.Kolegica ga ima, pa nič ne jamra, tako da....
Po moje je to bolj namenjeno ravno za prostorske težave, pokvari se pa lahko karkoli.Je pa resnično fino imeti sušica, ti full olajša delo z parilom!

:rozica::rozica:

frutka_ -> Pralni stroj (10.5.2005 23:11:36)

Moja kopalnica je tudi celica...hihihi..prava mišja luknja!
Imamo pa sušilca na pralnem, tako je moj mož-strojnik določil.
Kupila sva Gorenjevega, je bil v akciji za 115tisoč, znižan iz 130tisoč, ima 1200 obratov (z možnostji reguliranja na manj) in sem z njim zadovoljna.

V bistvu pa nisem nek tehnik da bi ti znala priporočati ampak Gorenje je v redu!Tukaj že ne moreš pihniti mimo...

Ro-La -> Pralni stroj (10.5.2005 23:14:55)

kombinirani je zanič. meni je v 1,5 letu 3x crknil sušilec. imamo candya, pa nikoliiiiiiiii več!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

kofetek2010 -> Pralni stroj (10.5.2005 23:17:07)

ti,ko vse uničiš 8)

Urška* -> Pralni stroj (10.5.2005 23:21:18)

Jana, tudi na balkonu ne pride v upoštev. Imamo tudi tam že vse mogoče. Mater, se sliši ko da smo pri ciganih.:)-:)-

Frutka, tudi midva se najbolj nagibama za nakup Gorenjevega. Tej firmi nekako najbolj zaupam, pa ne vem zakaj.
Sicer ima moja mama tistega ki se polni od zgoraj, pa sem jaz zelo navdušena nad tem, pa še ožji je in tako prišparaš pri placu. Edino slabost ima to, da je zelo glasen ko centrifugira. In to je zelo moteče.

No hvala punce.

Urška* -> Pralni stroj (10.5.2005 23:22:42)

Romci, mamin je tudi Candy. Se pravi, Candy odpade.:)-

Joe -> Pralni stroj (10.5.2005 23:36:37)

Najin kombinirani pralno-sušilni stroj je Ariston, model Margerita 128 D. Izdeluje ga italijanska firma, enako kot linijo Indesit (pač ime znamke z modeli). Skoraj sem se zjokal, ko nisva mogla dobiti Gorenjevega, a žal ne delajo kombinirancev.

Rad bi opozoril, da vsaj najin stroj zelo glasno centrifugira, z močnimi visokimi toni. V navodilu je pisalo, da je to lastnost strojev z asinhronskimi motorji (mislim, da se izraza pravilno spominjam). Ti a. motorji pa se uporabljajo tam, kjer so potrebni obrati na precej različnih stopnjah - od nizkih, srednjih do visokih. Kombinirani (pralno-sušilni) stroji jih menda potrebujejo. Tako pravi tista italijanska firma, drugih kombiniranih strojev pa še nisem slišal. Tako samo navajam razlago iz navodil.

Če bosta kupila ločen pralni stroj Gorenje, glejta oznako Super Silence (morda jo imajo že vsi).

Annny -> Pralni stroj (10.5.2005 23:42:03)

Mi imamo Electroluxov pralno-sušilni stroj in je fantastičen.
lp

Lunca1 -> Pralni stroj (11.5.2005 6:23:01)

Jaz imam tudi kombiniran Elektroluxov. Sem kar zadovoljna. Moti me le, da ima precej dolge programe. Doma pa imamo Boscha in je res 1a.

Anonimen -> Pralni stroj (11.5.2005 7:42:11)

Romci, nas Candyev kombiniran dela že šesto leto ko švicarska urca. Če bi kupovala še enkrat, bi se isto odločila.

Je treba prebrat navodila za uporabo :)-

tesa -> Pralni stroj (11.5.2005 7:58:38)

Jaz imam kombiniran pralnosušilni stroj Indesit.Če bi imela možnost oz. prostor bi vsekakor imela vsakega posebaj tako pa ni šlo:(
Pri kombiniranem je smotano, ker lahko sušiš le polovico opranega perila ali pa še to ne.
Na srečo imam pralni stroj, ki ima 1400obratov in oblačila že centrifuga skoraj posuši.
Kakor vem zaenkrat ne obstaja kombiniran , da bi ga zgoraj polnila. Posebej pa obstaja in sušilec in pralni stroj. Mogoče če imaš prostor bi bila ta varianta najboljša, saj zavzame malo prostora. Pred kratkim ga je kupila moja svakinja in je super.
Katero firmo je pa čist odvisno.Enim ena ful dela, drugim taista crkuje:zmeden2:
Dejstvo pa je, da so včasih delali belo tehniko veliko bolj kvalitetno kot sedaj.
LP:miska:

Anonimen -> Pralni stroj (11.5.2005 8:09:44)

Saj če nimaš prostora, potem itak nimaš kaj razmišljat. Edino zaradi znamke, ali pa če kupiš samo pralni stroj. Tega ima jaz Gorenjevega, na njem piše Super silence in centrifuga ima 1.500 obratov, tako da se perilo potem res hitro posuši (če ga imaš kje obesit).

karmy -> Pralni stroj (11.5.2005 9:06:19)

jzt mam tistga k se polni od zgoraj... ampak ga rabim... v merkurju so kar uredu pa še na 6 obrokov brez obresti ga lahk vzameš... :bravo: zelo zadovoljna 9nebesa

kofetek2010 -> Pralni stroj (11.5.2005 9:10:53)

moj pralni je tud Gorenje Super silence, ampak je vsako leto manj silence :)- sušilni je Zanussi 8)

Anonimen -> Pralni stroj (11.5.2005 9:13:02)

Ampak Jana, če res dobro prisluhneš, je malo tišine zraven!

kofetek2010 -> Pralni stroj (11.5.2005 9:15:58)

ja in to takrat preden se odloči za svoj prihod in ga zašprinta za ene pol metra naprej :)-

Primoza -> Pralni stroj (11.5.2005 9:17:24)

Za tiste ki živijo sami, se priporoča pralno-sušilni stroj. Ker verjetno ne živite sami se po možnosti izognite tovrstnim zadevam, ki pridejo v poštev le za občasno sušenje manjših količin perila.

Osebno imamo sistem Gorenje WA162 (1600 obratov centrifuge, izvrstno za bombaž, ki se potem v sušilniku hitro posuši) in kondenzacijski sušilnik Gorenje WT981. Sistem je postavljen eden na vrh drugega in se odlično obnese v borbi z gorami cunj. Tudi tih je bil do zdaj še dovolj, razen sušilca seveda, ki hrumi z običajno glasnostjo sušilcev. Meni je všeč da na vrh "stolpa" postavim čistila, pralni prašek in druge kemikalije, za katere nočem, da jih dobijo otroci.

Natas@ -> Pralni stroj (11.5.2005 9:20:08)

Mi imamo pralno sušilnega od Aristona že skoraj leto in pol, pa z njim ni nobenih problemov, peramo pa itak vsak dan, sušilec porabimo za sušenje brisač in plenic, občasno tudi ostalih stvari.

Lp

Primoza -> Pralni stroj (11.5.2005 9:24:28)

Ja, za redno sušenje pa ni. Mi sušimo čisto, vse od A do Ž.

Baldi -> Pralni stroj (11.5.2005 10:27:18)

Se pridružujem mnenju primoza. Menim, da za neko resno uporabo smiselen nakup ločenega sistema. Mi2 imava kombinacijo pralni stroj Gorenje - kondenzacijski šušilnik Bosch in se super obnese (3.5 let v uporabi). Sušiva pa od A do Z. Za črko Ž pa so rezervirani kosi perila »posebnega značaja«:ups: ip.

Naj povem še to, da mi za stvari, ki zelo olajšajo »naš vsakdan«, ni žal niti tolarja.
V današnjih času pride res prav vsaka prihranjena ura in nekoliko manj dela. Če sešteješ ves tisti čas, ki ga porabiš za obešanje perila in za likanje… JOJ, je pa že bolje, da ga zapraviš za kaj drugega, pa »magari« za RR.:sloncek:

LP:pujs:

Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>