Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Sistemi za uporabo deževnice 14.4.2009 7:40:56
|
|
|
|
mika
|
Mi smo ravno prejšnji teden prvič uporabili deževnico za zalivanje. rezervoar imamo vkopan v zemljo. Okrog hiše smo morali naredit drenažo, ker smo naleteli na vodno žilo in smo jo speljali v rezervoar-betonske cevi. Potem pa smo noter še speljali meteorno vodo. Mož je kupil zunanjo črpalko in sem dobila rahli ****is, ker nočem, da se vidi. Res pa je močnejša od potopne. Rešitev smo našli, tako da se črpalka ne bo videla. Ni pa ti treba skrbeti zaradi hrupa, ker ni moteče.
|
|
|
|
RE: Sistemi za uporabo deževnice 14.4.2009 8:07:13
|
|
|
|
rija
|
mi imamo te rezervoarje na vsakem oglu hiše in potopno črpalko. ampak detajlov ti pa ne vem povedat, ker se s tem nisem hecala
|
|
RE: Sistemi za uporabo deževnice 14.4.2009 10:35:26
|
|
|
|
matejkov
|
Pri nas doma smo cisterno za olje preuredili v zbiralnik deženice. Cisterno je blo treba kemično očistiti - to nam je opravil nek servis. Potem pa je bilo treba čimbolj preprosto speljat deževnico iz žlebov v cisterno. Za črpanje vode iz cisterne imamo hidrofor in iz njega potem speljano cev na vrt. Če je cisterna prazna pa je v cisterni nivo meter in hidrofor takrat ne deluje. Če take cisterne nimaš potem jo je potrebno še vkopat ali pa je vidna.Najlažje je zbiranje deževnice iz žlebov, saj enostavno povežeš žleb z cisterno in priklopiš črpalko (potopno ali zunanjo). V primeru,da šele zidaš hišo in že razmišljaš o takem sistemu zalivanja in uporabe dževnice pa lahko uporabiš drenažni sistem, kot ga ima že članica zgoraj. Drugače pa je ta drenažni sistem veliko bolj kompliciran in zahteva veliko več dela, če se to dela ko imaš že hišo in tudi marsikaj postavljeno na svojem zemljišču.
|
|
|
|
RE: Sistemi za uporabo deževnice 14.4.2009 11:40:54
|
|
|
|
mala maja
|
mi imamo zidano kapnico in premazano z eno rečjo za kapnice, da ne pušča. Potlej pa zraven črpalko in hidrofor, ter vse skupaj napeljano v hišo. Pred kapnico imamo filter iz kama in filca ter oglja, predno gre pa iz sistema v hišo pa še en filter. edini problem takega sistema je da pozimi lahko hitro kaj zmrzne, če nimaš vse skupaj v hiši. Seveda se tudi sliši po ceveh ko se črpalka vklopi ampak mene sploh ne moti več. Mi imamo sistem trenutno na vikendu, vodo pa uporabljamo za vse, razen za pitje ne. Tudi za kuho jo uporabljam, razen za kakšen čaj ne. letos baje dobimo vodovod, samo bomo imeli samo tolk vodo da če nam jo zmanjka zaradi suše, uporabljali je ne bomo. Ni lepše kože kot tista ki je umeta s kapnico, da en govorim o lepo umitem perilu. Dela pa vse skupaj tako kot vodovod. Lahko pa imaš samo hidropak, ki je sicer prav tako dober samo ima manjši pritisk voda.
|
|
|
|
RE: Sistemi za uporabo deževnice 24.4.2009 13:15:26
|
|
|
|
grezilo
|
V kolikor ste sami nakoliko mojstri , je najcenejša varianta bet. cevi premera 120mm. Postaviš eno na drugo ali za zaporedno , še kakšno morda. Črpalke za zalivanje je kvalčitetna "hidropak" izvedbe, saj imaš zadovoljiv pritiska za zalivanje in dovod v sanitarije. GG, ti pa potrebuješ se sekundarni vodovod oz. sekundarno napeljavo za uporabe le-te. Uporabite ogljeni filter. LP
|
|
|
|
RE: Sistemi za uporabo deževnice 29.4.2009 8:50:58
|
|
|
|
k1
|
mi smo skopali zemljo in sami zbetonirali cca 9000 litrski bazen. sedaj je pokrit z zemljo in travo in sploh se ne ve, da imamo "skrite" rezerve. tu so še črpalke, filtri in n vem kaj še vse... to je imel mož preko. ampak zadeva laufa in hvala bogu za to vodo, drugače ne vem koliko bi je plačevali.
|
|
|
|
RE: Sistemi za uporabo deževnice 25.5.2009 11:24:34
|
|
|
|
tehnofil
|
IZVIRNO SPOROČILO: k1 mi smo skopali zemljo in sami zbetonirali cca 9000 litrski bazen. Mi imamo 30.000 K enkrat betoniraš ni več dosti razlike ,meter gor al dol . Pričakujem da bo vode v času suše vedno manj. Filter (ali filtra) z granulacijami in ogljem bo pred vtokom v hranilnik , da ostane voda čimbolj čista - opcija za priklop pralnega stroja. Kjer pride cev iz hranilnka vode v hišo (ob terasi) bom izkopal in zabetoniral in izoliral prostor v zemlji (nekje 1,5x1,5x1,5m) v katerem bo prostor za hidropak - ker v hiši ni zanj prostora. Prostor bo toliko velik, da bo lahko vodovodar zlezel vanj in kaj popravil. Do zidu hiše bo 2cm dilatacije stirodurja zaradi hrupa in tresljajev.
< Sporočilo je popravil tehnofil -- 25.5.2009 11:25:38 >
|
|
|
| Stran: [1] |
Jaslice ali varuška
пеперутка16
Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?