potikanje grmovnic (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Od rožce do solatke

Sporočilo

mala zirafa -> potikanje grmovnic (13.4.2009 7:46:27)

Zanima me če sem se prav lotila potikanja raznih grmov.In sicer sem odlomila vejice, ki so rasle iz vodilnih vej, jih postrani  s škarjami odrezala in vtaknila v zemljo ter zalila.Zdaj pa kako hitro na splošno zraste kak grmiček?rada bi živo mejo.

Gina -> RE: potikanje grmovnic (13.4.2009 17:27:14)

Nekatere grme se lahko tako razmnožuje, drugih pa ne. Ene grme se "groba", se pravi tam ko veja dol visi proti tlom, se jo v zemljo zakoplje, pa počaka da korenine požene. Druge grme se razmnožuje z olesenelimi podtaknjenci, tretje z zelenimi, potem je še odvisno v katerem obdobju, pa ene je treba pokrit z vrečko ali čim podobnim, da vlage ne izgublja, pa enim je treba liste skrajšat pa kaj vem kaj še vse... (saj veš, to je tako, kot moraš različne grme različno obrezovat in v različnih letnih časih). Nekatere rastline se razmnožuje s koreninskimi deli (saj poznaš tiste grme, ki se jih ne moreš znebiti, ker če ostane en koščič korenine še v zemlji, spet na novo odženejo-mene takole češmin muči). Nekatere se pa lahko na nek način deli....nekatere se lahko celo poseje... 

O katerih grmih pa govoriš sploh?

mala zirafa -> RE: potikanje grmovnic (15.4.2009 21:57:35)

Gre za mediteranski grm.Ima podolgovate mesnate okrogle liste in raste povsod.Ni zahteven.Rada bi jih nekaj posadila za živo mejo.Bom poskusila najti sliko.

mala zirafa -> RE: potikanje grmovnic (15.4.2009 22:00:17)

[image]http://i222.photobucket.com/albums/dd288/barakokula/IMG_1454.jpg[/image]To je ta grm.

mala zirafa -> RE: potikanje grmovnic (15.4.2009 22:01:30)

[image]http://i41.servimg.com/u/f41/11/31/77/51/pittos10.jpg[/image]Še boljša fotka.

mala zirafa -> RE: potikanje grmovnic (15.4.2009 22:06:09)

Imenuje se Pittosporum tobira.

Gina -> RE: potikanje grmovnic (17.4.2009 22:48:03)

Tega pa nimam, tako da ne vem, kako se razmnožuje. Vprašaj na kakšnem rastlinskem forumu, tam bodo zihr vedeli.

Meggi -> RE: potikanje grmovnic (22.4.2009 19:34:27)

Sicer ne vem kako se razmnožuje, a dvomim da je tole za namen žive meje?  Če pa rata pa fajn.

mala zirafa -> RE: potikanje grmovnic (24.4.2009 7:46:12)

Ogrmno živih mej je na obali iz tega grma.Grm je mediteranski.Zraste pa tudi kot drevo, po dolgo letih.

Stran: [1]