Ne mara sadja (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane

Sporočilo

Lotty -> Ne mara sadja (10.4.2009 23:05:01)

Pri nas pa smo zaceli z uvajanjem GH in sicer najprej s sadjem (jabolka, hrušk, korenček) in vmes tudi zelenjavo. Vse je lepo jedel cca 1 mesec... potem pa nikakor ni več hotel jesti sadja. Zelenjavo poje z vsem guštom, čim mu pa poskusim dati sadje ga prav strese in potem ne odpira več ust. Pokusila sem tudi zmešati sadje z jogutrom, ki ga obožuje, pa ni hotel jesti, ko sem mu pa dala samo jogurt ga je dobesedno zmazal ;).
A menite, da bi bilo vredno poskusiti s kupljenimi sadnimi kasicami? Sama sem malo proti temu in sem mu zelela dajati sveze sadje, pa ocitno ne bo slo kot sem si zamislila. Nekaj casa sem mu celo 2x na dan kuhala zelenjavo, sedaj pa poje kosilo zelenjavo z mesom ali pa z zitom, drugi obrok pa je jogurt.
Kmalu bo imel 8 mesecev, pa bi mu rada dala 3 obrok, pa ne vem kaj, ce noce sadja.

Hvala.

dejzi -> RE: Ne mara sadja (10.4.2009 23:15:14)

Ta teden je v Sl. novicah, na "otroški" strani pisalo, da je pri otroku normalno, če zavrača novo hrano in da je potrebno včasih tudi do 10x poizkusit preden se je navadi.

Jaz na tvojem mestu ne bi uporabljala kupljenih kašic (tiste naj bodo za na pot, ko je res nuja).

Poizkusiš lahko med riževe ali pa ovsene kosmiče zamešat sadje, ali pa v jogurt, skuto, sadju lahko dodaš keks (naša sicer tega ne mara, dobro ji je pa vsako posebej). Nekateri mešajo celo pire in jabolko. Vsak dan malo več.
Vidim, da si to že poizkusila. Si mogoče dala preveč sadja in je ta okus prevladoval?

Lahko sadje tudi skuhaš, tako malce spremeniš okus...

Veliko sreče pri poizkušanju želim!

Lotty -> RE: Ne mara sadja (10.4.2009 23:27:17)

Ja poskusila sem mešati ... v jogurt pa tudi v zelenjavo ... ampak ni bilo rezultatov.
Niso pa to novi okusi, saj je prvi mesec uvajanja jedel jabolko, hrusko in banano ... vmes semm uvajala tudi zelenjavo, ker sem se bala, da je ne bi jedel ... ocitno pa je obratno.
Mislim, da ne mara sladkega okusa ... ga kar strese ko poskusi.

mateyka -> RE: Ne mara sadja (12.4.2009 12:01:21)

mi smo uvajali tudi sadno-zelenjavene mixe:
pokuhane bučke z banano
krompir in jabolko (oboje kuhano, krompir nesoljen)
korenček z banano (korenje kuhano)
korenček z jabolkom (0boje kuhano)

mogoče da daješ sadje v manjši količini zraven, da se ne čuti?

kamilija -> RE: Ne mara sadja (14.4.2009 10:57:32)

Tudi pri nas se mala kar trese, ko ji dam sadje. Razen banane seveda.
Imamo kupljene kašice, pa mogoče poje kakšno žličko..tako, da ni nič drugače.
Sem tudi jaz mislila, da ji bojo frutki bolj všeč, ampak verjetno ji je vse isto kislo.

N.SI -> RE: Ne mara sadja (14.4.2009 15:06:50)

kakše jogurt pa uporabljaš? ker jaz pa sploh ne vem, kateri jogurt naj kupim (kateri navadni??)

ajataja -> RE: Ne mara sadja (14.4.2009 15:17:02)

tudi pri nas je bil problem s sadjem,zelenjavo pa ima rad.Svežega oziroma kuhanega sadja sploh ni hotel jest ,oboževal pa je sadne hippove kašice in ne vidim v tem nič narobe če mu daš  pripravljene kašice če jih hoče.Pri nas je kašice jedel ene dva mesca potem pa konec in še teh ne več,pa sem mu velikokrat probala dat sadje pa ne,zdaj smo stari 11 mescev in odkar že lahko sam mal gricklja je sadje tko da sam malo odgrizne pa poje ampak to je res čisto malo pa dost,ampak vsaj malo napredujemo.Zelo rad pa ima pomaranče,mu daš po koščkih pa jo skoraj celo scuzi,olupek pa pusti-banane pa še vedno niti videt noče[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Lotty -> RE: Ne mara sadja (20.4.2009 21:19:03)

Jogurte mu dam navadne MU 3,2% m.m. in tudi nepasirano skuto MU, ki ju naravnost obožuje.
Poskusila sem tudi HIPP ove sadne kašice, pa komaj usta odpre pa se ful umika, ... nočem ga pa siliti, ker ne bi rada, da se mu zameri.

Kaj ste pa dale namesto sadja kot dopoldansko malico? Mi jemo kosilo (razna zelenjava, piščanec 3x na teden, ajdovo kašo, polento in riž) in popoldansko malico skuto ali jogurt. Sem poskusil riževo kašico od Miluppe (brez mleka, brez sladkorja, bio), pa je pojedel kako žličko, potem pa mu je šlo kar na bruhanje in je zbruhal vse .... tako mu je bilo slabo.
Ne vem, kaj dati namesto sadja !?

Stran: [1]