|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Carski rez
10.5.2005 18:27:16   
dejčka2
Pozdravljene punce!
Danes sma se z zdravnikom dogovorila za datum, ko bo z CR na svet privekala moja tretja princeska. To bo v petek 20.5.Kakšen čuden občutek je,ko izveš kdaj se bo rodil tvoj otrok.
Kako pa ste se ve počutile, ko so vam določili datum? In kako ste se pripravljale na ta dan?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Carski rez
10.5.2005 18:32:17   
Mina1
Glede na to, da je to zame drugič, je bilo lažje in tako. Nervoza seveda ostaja:)-

Jaz sem dobila datum 2 dni pred rokom in ob 7:00 sem morala biti tam (z mojim seveda), na vrsto sem pa prišla šele ob 15:48 (prav za porod), ker je bilo vmes toliko nujnih primerov oz. rojstev z medenično vstavo oz. so se mamice matrale, pa če ni šlo, je morala biti operacijska v LJ frej.

Ti povem, da je ekipa na odd. A fenomenalna, tja te namestijo po posegu. Jaz sem drugič hitro okrevala oz veliko prej kot prvič.

Drži se in vse bo v redu. Ati pa bo lahko cartal vajinega cukerčka medtem, ko boš ti še "ajala". Pa sporoči novičko:)

pa-pa Mina1;)

(odgovor članu dejčka2)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Carski rez
11.5.2005 3:52:22   
mammy26
živjo!

Drage mnoje čvekice dejte mi malo to zadevo razložiti, določitev datuma CR. Namreč to je moj tretji porod in ne glede na vse upanje da bo tako potekalo kot pri sinu in hči, se seveda naša bebika ni obrnila, saj seveda zakaj bi dol visela, če ji je tako lepše.;).

No, na UZ v 37t (par dni nazaj) so mi rekli da imam zagotovljen CR, v CE porodnišnici, kjer baje porodov z medenično vstavo ne opravljajo več.

Kako ti določijo datum, točno na PDP ali odvisno od količine in stanja otročka ali kako to gre. Saj imam sicer v petek pregled pri moji g. ampak toliko da vem kaj naj ji rečem.

Količina plodovnice je trenutno primerna, :duda: je živahna... tako da ni straha. Ali se lahko morda zgodi da določi datum malo pred PDP.

UF sem zatežila, kaj? Se opravičujem. Zgodnja je tale ura danes zame, medtem ko sta moja dva sončka tako lepo v sanjah.

(odgovor članu dejčka2)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Carski rez
11.5.2005 8:19:38   
Pia67
Živjo!

Tudi mene zanima ta tema, ker imam napovedan CR. Sicer po preteklo še nekaj vode, CR me čaka šele v začetku septembra. Ginekolog mi je omenil, da bo CR kak teden pred rokom.
Ker je na med.over.net precejšna polemika okol tega CR da ali ne, šlo je zgolj za hipotetično vprašanje, ki pa so ga nekatere vzele preveč osebno, me zanima le to: ali je CR res tako zelo boleč? Jaz sem namreč dala skoz dve operaciji na maternici in imam 12 cm veliko brazgotino. Po operacijah sem bila čisto OK, malček je bolel, ampak po 14 dneh sem že veselo šibala z biciklom.
Je potem pri CR čisto drugače? Nazadnje me bo še ratal strah, po naravi niti najmanj nisem občutljiva:zmeden:

Po moje je odvisno od človeka, ki da to skozi.

Pia

(odgovor članu dejčka2)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Carski rez
11.5.2005 8:25:31   
Mina1
Na hitro - nekako takole:

Glede na to, da sem imela tudi prvič CR po 16-tih urah matranja in mali je bil velik in se ni spustil, voda pa odtekla, sem G vprašala kako bo sedaj drugič, pa mi je dal napotnico za v porodnišnico za meritev oz. predpripravo na CR. Tam je to delal dr. Pušenjak - pregledajo te, zmerijo, EKG, kri, voda, Ctg in skratka vse. To traja od 7:00 do 14:00 ko čakaš na rezultat, ki ti ga povejo. Meni je dr. Pušenjak rekel, da glede na prejšnji porod in glede na to, da sem čez medenico in boke res ozka in da bo mali spet 4 kg težak, sem dobila datum za CR. In to je to;). Dobila pa sem ga 2 dni pred rokom, to predpripravo pa delajo cca 1 teden pred prokom. Moraš pa imeti napotnico za to od svojega G, torej kar pobarajte svoje G. Veliko lažje je, ko veš, kaj te čaka in pribljižno kako bo. Pa še v LJ so fenomanalni pri tem, sploh na oddelku A, kamor te namestijo v intenzivno nego po CRju.

Lepe porode, brez težav vam želi in zdrave:duda:

pa-pa Mina1

(odgovor članu dejčka2)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Carski rez
11.5.2005 9:28:14   
dejčka2
Jaz imam rok 1.6. in ker je to moja tretja nosečnost, mi je rekel zdravnik, da bo CR opravil v 38 tednu, da me nebi popadki prehiteli. Nato je pogledal v zvezek kjer imajo dogovorjene operacije in me napisal pod 20.5. V bolnico moram en dan prej tešča, drugi dan pa sem prva na vrsti. Dobila sem še nek papir s katerim moram k osebnemu zdravniku, da mi opravi EKG in to vse prinesem nazaj v bolnico, kjer me že čakajo sprejemni papirji. Sicer imam v torek še eno kontrolo, da se nebi prej začela odpirat in to je to.
Zdaj pa že komaj čakam na mojo malo princesko.

LP :nosecka:9nebesa

(odgovor članu dejčka2)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Carski rez
11.5.2005 10:01:40   
KIRA
mene je blo strah. sem se ga bala in to zelo. vnaprej sem čutla, da nekaj ne bo o.k. šesti čut pač.
amapk te ne želim prestrašit. to so samo izjeme, ko se kaj zanohta. če moža ne bi blo ob meni, bi najbrž ušla domov.
sicer pa sem si spakirala torbo - 1zame, 1 pa za bebico. pa en dan prej sem morala iti not in so me kar not obdržali. pol smo delali CTG itd.. pol se pa začne čakanje na uro...

Lp

(odgovor članu dejčka2)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
12.5.2005 11:07:54   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu dejčka2)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   Carski rez
13.5.2005 9:48:13   
Pia67
Hvala, ija-1. Saj se ne bojim bolečin, ker imam itak 2 podobni operaciji za sabo (prešita sem ko kak Frankenštajn ;) Po operacijah sem v pičlem mesecu trenirala in nisem nikoli imela nobenih težav.
Moti me le galama okol tega. Vem, da različno reagiramo, pa vseeno, sem ratala kar skeptična. saj bo. Za EA se bom vsekakor zmenila, ker je tudi ginekolog kot najboljšo opcijo. Samo, da bo prišel z dopusta in da bo tudi anestezist frej.
Skratka, bo že. Ni panike.

Pia

(odgovor članu dejčka2)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Vse, kar morate vedeti o carskem rezu
Carski rez 2-4x bolj ogroža zdravje in življenje bodoče matere kot vaginalni porod, zaradi številnih zapletov od krvavit...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......