šunka in hren (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj

Sporočilo

livia -> šunka in hren (10.4.2009 13:04:29)

Živjo, nisem glih vešča pri pripravi šunke, zato bom vprašala nekaj glupega. Kupila sem šunko v kosu, piše prekajena. Ali jo morem skuhat???
A se hren zraven samo nariba? Ga je treba olupit, al samo oprat?
THX

Čupka -> RE: šunka in hren (10.4.2009 13:34:26)

Če ne piše gor, da ni potrebno kuhanje, potem jo moraš skuhat. Za vsako kilo 1 uro kuhanja. Jaz tudi tisto, na kateri piše, da je ni potrebno kuhat, malo pokuham. Tako da ja, kar skuhaj jo.
Hren lahko pa samo naribaš (prej ga moraš seveda olupit), lahko pa pripraviš kako drugo varianto hrena - malo pobrskaj po receptih.

Korina1 -> RE: šunka in hren (10.4.2009 13:56:50)

Mi nikoli ne kuhamo šunke ki je vakumsko pakirana.

Anonimen -> RE: šunka in hren (10.4.2009 14:42:38)

Moja mami k hrenu ponavadi nariba še malo jabolka in doda žlico kisle smetane ... je tako manj pekoč in se ga tudi ful lepo na kruh namaže.

Felicita -> RE: šunka in hren (10.4.2009 15:17:22)

hren kar olupi, jaz ga vedno za boljši občutek. pa kot napisano ali s kislo smetano ali z jabolki, lahko ga tudi v skuhana jabolka vmešaš, lahko ga samo malo s kislo smetano preliješ... stvar okusa (taka tema je že bla, mal pobrski par dni nazaj).

šunko pa mi v vsakem primeru kuhamo (tudi če piše da ni potrebno), sicer vse skupi 1h se mi zdi... če zrd drugega ne, da se vsi nitriti in nitrati s površine prekuhajo (in tista voda je resnično grozna pol ko jo ven vzameš).

cgorjanc -> RE: šunka in hren (10.4.2009 19:05:09)

Vsekakor vsako šunko skuham.Hren pa olupim in naribam,pripravim pa tudi hren z jabolko in smetano,kot predhodnici.

muška -> RE: šunka in hren (10.4.2009 20:58:47)

meni pa je najboljši hrem z jajčkom. jajce na drobno narežem in zmešam z naribanim hrenom. malo poslim in to je vsa umetnost. pa ful redko kdo to sploh pozna!
Aja, jaz hren olupim z lupilcem na krompir in naribam

Stran: [1]