Pečenje potice (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


kepica -> Pečenje potice (10.4.2009 10:19:04)

Potico pečem že 8 let, dvakrat na leto, pa mi je po moje samo ene dvakrat uspelo, da mi skorja pri peki ne bi počila. Nisem pa delala nič drugače, kot ponavadi, tako da ne vem, v čem je bila fora [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Kakšen nasvet[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (10.4.2009 10:26:05)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




kepica -> RE: Pečenje potice (10.4.2009 11:19:28)

Sicer naredim vse našteto, razen vlažnega papirja na koncu, ampak meni potica poči nekje na sredini pečenja, kjer papir potem nima pomena. Nimam več idej, kaj delam narobe[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (10.4.2009 11:39:33)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




kepica -> RE: Pečenje potice (10.4.2009 12:18:08)

Ni premokra, ker mi je prejšnjič zaradi tega fila razpadala[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Imam ravno v planu, da jo bom tokrat bolj namočila. Prava umetnost je tale potica[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




pupe -> RE: Pečenje potice (10.4.2009 18:21:30)

lp vsem
o kakšnem mokrem mokrem papirju to govorite? prvič slišim:)
fora je predvsem v razmerju sestavin v testu, najbolj pomembene so seveda kvas, sladkor in jajca in moka
druga najbolj pomembna stvar je vzhajanje




Isabellabina -> RE: Pečenje potice (10.4.2009 23:02:54)

IZVIRNO SPOROČILO: pupe

lp vsem
o kakšnem mokrem mokrem papirju to govorite? prvič slišim:)
fora je predvsem v razmerju sestavin v testu, najbolj pomembene so seveda kvas, sladkor in jajca in moka
druga najbolj pomembna stvar je vzhajanje




Ja res je ..vzhajanje je tu zelo pomembno.....ali pustiš potico vzhajat še v modelu pokrito s prtom  cca 20 min oz.v pečico jo daš ko vidiš da je ponovno vzhajala in jo šele potem preluknjaš čim večkrat in to celo od vrha navzdol do dna, potem pa jo namažeš z jajcem.?Ker če tega ne narediš potem ti v pečici toliko vzhaja in poči.Jaz jo pečem že 16 leto vedno en in isti recept in je vedno uspeh zagotovljen.....Ja pa model mora biti topel,ne mrzel oz.temperatura kot testo ,ker drugače ga prehladiš...nasvet moje babice,ki pa po mojih izkušnjah drži.




Stran: [1]