čaj (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

cuma -> čaj (10.5.2005 15:01:53)

Pozdrav vsem na RR:metulj:,
imam eno prošnjo:)
Ker se zavedam, da moram spiti vsaj 1,5l tekočine na dan (čeprav mi večinoma ne uspe :(() sem razmišljala o tem, kako bi si popestrila to "pitje" , ki mi je zaradi slabosti še toliko bolj zoprno.:(
Pijem vodo, sadne sokove, mleko ... in čaj! Običajno pijem šipkovega ali sadnega. Nekje sem namreč brala, da nekateri zeliščni čaji otroku škodijo, pravi čaji pa seveda vsebujejo tein. Katere čaje lahko torej brez skrbi pijem???
Hvala že vnaprej in en :morje: pozdrav od bolj malo žejne :nosecka: cume ;)

vidja -> čaj (10.5.2005 15:06:20)

Jaz vem samo, da vinske rutice nikakor ne smeš piti, drugaače bi te pa opozorila, da mleko ni pijača, temveč hrana. Ja, koristen naj bi bil čaj plahtice, ampak jaz bi vse to preverla pri kom, ki se res spozna na zelišča.

Srečno nosečnost!:zajcek:

zi&mm -> čaj (10.5.2005 15:13:54)

Jaz sedaj med :nosecka: pijem bebe čaj, planinski in kamilico; kakšnih drugih pa ne...povprašaš pa lahko tudi svojga ginekologa...

Čimlepšo nosečnost :rozica:

Skorpija -> čaj (10.5.2005 15:18:52)

Mogoče ti lahko kaj pomagam - o zeliščih nekaj malega vem, ker jih tudi gojim... Piješ lahko vse ampak zeloooo zmerno. Zelišča vsebujejo eterična olja, ki so v svojem bistvu strupena ampak seveda v večjih količinah ali pa v močnih ekstraktih. Recimo, če boš cvetove kamilice namakala v vreli vodi 2-3 minute, boš dobila čaj, ki te bo uspaval, če jih boš namakala dlje pa je učinek ravno nasproten. Torej čaje pogosto menjaj in ne delaj preveč močnih, so pa zeliščni boljši kot sadni, ki imajo polno umetnih okusov. Jaz ti priporočam kamilico, meto, lipo, bezeg, bebe čaj, vsakega pa spij max. eno skodelico na dan...

cuma -> čaj (10.5.2005 15:25:08)

Hvala lepa za nasvet!
Si pa že od nekdaj delam zelo rahle (1 vrečko na pol litra vode) in bom to počela tudi sedaj! Menjala pa jih bom tudi. Hvala še enkrat :)

Stran: [1]