Zavarovanje ali samo varčevanje (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

Timotej -> Zavarovanje ali samo varčevanje (10.5.2005 14:58:14)

Drage mamice, vem, da smo o tem že pisale, ampak vseeno, ali veste, če pri nas katera zavarovalnica sploh ponuja že zavarovanje čisto majhnih otrok, ali ponujajo le varčevanje (npr.v skladih), in drži informacije, da do 14.leta otroka ne moreš dati extra zavarovati???Prosim, svetujte mi malo glee tega, ter, ali ima katera izkušnje z zavarovalnico Grawe. Voščim vam veliko sončka in toplote v prihodnjih dneh, čeprav baje ne bo nič iz tega...

Erdbeere -> Zavarovanje ali samo varčevanje (10.5.2005 14:59:26)

Valda da ga lahko samo zavaruješ...tako kot potem ko je v šoli....zadnjič sem slišala da imajo enaka zavarovanja tudi v vrtcih

kofetek2010 -> Zavarovanje ali samo varčevanje (10.5.2005 14:59:50)

kakšno zavarovanje otrok nezgodno ali življensko? :zmeden2:

CatJa -> Zavarovanje ali samo varčevanje (10.5.2005 16:03:27)

Kolker vem ga nezgodno lahk, življensko pa ne. Razen če imata skupaj polico npr. ti in otrok. V glavnem en zavarovanec mora bit polnoleten.

kofetek2010 -> Zavarovanje ali samo varčevanje (10.5.2005 16:08:29)

ja no, saj pri nezgodnem (predšolskem in šolskem) je tudi neko nadomestilo v primeru smrti zaradi nesreče (ene imajo celo v primeru bolezni)

Spark -> Zavarovanje ali samo varčevanje (10.5.2005 16:43:08)

Otroke do 14.leta ne moreš zavarovati življenjsko.

Annny -> Zavarovanje ali samo varčevanje (10.5.2005 16:49:39)

nezgodno zavarovanje se danes več ne splača, življenjskega pa otroci ne rabijo (bolj njihovi starši, če se jim kaj zgodi).

koruzica -> Zavarovanje ali samo varčevanje (10.5.2005 17:10:50)

Se strinjam z Annny. Lahko jih nezgodno zavarujemo; še bolj pa je da jim odprete sklad, kjer bodo mel čez deset let kar neki dnarja, seveda, ob minimalnem mesečnem vložku, 5 jurjev, seveda vsak mesec, kjer se izkorišča rast in padanje tečajev...Skladi so po mojem mnenju ena najboljših naložb, investicij, vlaganja na dolgi rok,seveda, za otroke.

Zavarovalnice pa nočjo zavarovat otroke nezgodno iz čist prprostega razloga:ker so preveč rizična skupina.
Razna zavarovanja ALA JUNIOR in tako dalje, so predraga, pa še nelikvidna povrh....Zato; moj odgovor za otroke je VARČEVANJE!

LP Koruzica

anajmad -> Zavarovanje ali samo varčevanje (10.5.2005 17:49:48)

Pri zavarovalnici Triglav obstaja zavarovanje Junior.V bistvu starši šparajo,vlagajo v sklade,hkrati jim pa zavarovalnica nudi gratis nezgodno zavarovanje za otroka.To se še kr splača.Drgač pa,če hočeš otročka nezgodno zavarovati,se pa najbolj splača počakati tiste akcije,ki so v septembru in ga takrat zavaruješ.
en lp:morje:D.

Annny -> Zavarovanje ali samo varčevanje (10.5.2005 19:01:17)

Oj, Koruzica, še kakšnega takega rabimo tukaj na RR:bravo::bravo:

koruzica -> Zavarovanje ali samo varčevanje (10.5.2005 19:29:38)

O, Annny...kje si se potepala? :):bravo:

Pri vseh teh oblikah nezgodnih in življenskih zavarovanj, je problem likvidnost, nekje pri nekaterih produktih moraš čakat npr.25 let, da ti izplačajo zavarovalno vsoto...torej, študent more bit star 25 let, v primeru da so starši začeli varčevat ob rojstvu, če hoče do sredstev - nelikvidno. Sredstva pa potrebuje že veliko prej, recimo ko je 14 let star, pri 18 je matura pa maturantski izlet, pa da ne bi še našteval! Sicer pa se iz časopisov kar precej izve...Da ne bom delal reklame :)

In Annny, kako si?:)

Annny -> Zavarovanje ali samo varčevanje (10.5.2005 21:07:58)

Se spet strinjam z napisanim- itak;)

Jaz pa kot zmeraj dobro- kaj me ne vidiš, kako se na vsa usta smejim tamle v levem okencu..no, to je moj klon:)

Lp:rozica:

Stran: [1]