Potica (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Pika Zoja -> Potica (9.4.2009 9:13:38)

Rabila bi dober in simpl recept za orehovo potico [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Kerensa* -> RE: Potica (9.4.2009 9:14:14)

Najbližja pekarna. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Pika Zoja -> RE: Potica (9.4.2009 9:26:58)

IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

Najbližja pekarna. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]


Izvoliš[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]





Natyy -> RE: Potica (9.4.2009 20:21:50)

Kvašeno testo in orehov nadev.  Nekaj receptov:

http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=1176

http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=6450

Ta je za hitro pripravo brez vzhajanja

http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=11270

pa še:
http://www.enaplus.com/1plus/kuhinja/recept.asp?id_recept=113&id_vrsta=120&id_kuhinja=1


Upam, da boš kaj našla. Sama jo sicer ne jem (orehi), a praznika kot je velika noč pri nas brez orehove potice pač ni. Jo vsako leto sama spečem




Tanja55 -> RE: Potica (9.4.2009 20:41:02)

ok tale pri nas vedno pali tale:
1/2 kg moke
2,5 dag kvasa
7 dag masla
7 dag sladkorja
4 jajca
2 dcl mleka
limonica, rum, sol

Moko čez noč pustimo na toplem, potem kvas zmešamo s toplim mlekom (raje hladnejši, kot prevroč!!) in malo žličko sladkorja. Že prej dodamo malo moke (ščepec ali dva) + 0,5 dcl mleka (ali dve veliki žlici). Gladko umešamo in damo vzhajat. 1/2 kg moke damo v posodo, naredimo luknjico in damo noter kvas. Maslo raztopimo, dodamo sladkor in jajca,limonino lupinico in rum. To vse dodamo moki in solimo. Vse zalijemo s toplim mlekom.

40 dag zmletih orehov, 2 dcl vročega mleka in sladko smetano zmešamo skupaj, dodamo 1 albert zmete piškote in limonino lupinico. Namažemo nadev na testo, dodamo rozine (po občutku) in 10 dag zmletih orehov za posip. Zavijemo na drobno.

Pekač namazemo z maslom in posujemo z drobtinami. Položimo potico in pustimo, da vzhaja. Potem premažemo z beljakom in prebodemo z zobotrebcem. Pečico segrejemo na 140 stopinj in pečemo cca. 1 h.




Stran: [1]