|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   nočno dežurstvo
10.5.2005 13:52:31   
patty
Pozdravljene,

mene pa zanima, kako dolgo je potrebno ponoči previjati in hraniti dojenčka. Naša je sicer še čisto majčkena (3 tedni), pa me vseeno zanima - za naprej. Dojim jo približno na 3 ure, tudi ponoči, pač takrat, ko izrazi "željo":)- Previjava jo tudi takrat, le ponoči eno previjanje izpustiva. Se pa skoraj vedno po dojenju pokaka, tako da včasih tudi tega predaha ni.
Kar pa me malce skrbi, je to, da mala po seansi s hranjenjem in previjanjem noče zaspat, ampak kar nekaj joka, pa jamra, pa hoče dudo, ko ji jo ponudiva, jo pljuva ven, jo končno prime, pa čez čas ven pljune in v jok ... Pa spet jovo ne novo. In tako je tudi čez dan. Vedno sem mislila, da tako majhni dojenčki cel dan prespijo, zdaj pa vidim, da ni čisto tako. S fantom sva že tako izčrpana, da hodiva okrog kot mesečnika. Še mal, pa se bova spremenila v netopirja:)-

A ima katera kakšen nasvet? Saj vem, da se dojenčkov s pozornostjo ne da razvaditi, da z jokom sporočajo, da jim nekaj manjka ... toda tudi midva morava nekako preživet. Poleg tega se mi zdi, da je vedno slabše, da hoče mala vedno več in da še stvari, ki so včasih pomagale, zdaj ne zaležejo več.

Vsakega nasveta bom zelo vesela.

Hvala vsem in lep pozdrav,
Patty:sloncek:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   nočno dežurstvo
10.5.2005 14:01:00   
Errai
Mi našega ponoči nikoli nismo previjali, razen če se je pokakal. Na srečo to ni bilo zelo pogosto, ker se je ob previjanju ravno tako čisto zbudil. Dojim ga pa ponoči še vedno (star je skoraj 6 mesecev) in to čisto različno, včasih se zbudi enkrat, danes ponoči pa ga je očitno nekaj mučilo in sva jedla 6x. Ponavadi pa 2-3 krat.

Da novorojenčki samo spijo in jejo, sem pa tudi jaz mislila. Pa me je naš mali hitro postavil na realna tla. Prve tri mesece je podnevi spal samo v naročju, pa še to ne prav veliko, potem je začel spati sam, pa je spal na dan 3-4 krat po 20-30 minut, ostalo pa je zahteval 100% pozornost. No zadnji mesec pa je malo bolje, sicer spi ponavadi samo enkrat na dan, ampak to 1,5 do 2,5 ure, tako da se lahko tudi jaz malo spočijem.

(odgovor članu patty)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   nočno dežurstvo
10.5.2005 14:01:59   
leyla
Zdravo,
pri meni je bilo na začetku isto pa smo pogruntali da se ne naje mojega mleka oz. da ga ni zadosti, ponavadi če so lačni mečejo dudo ven. Ko sva začela dodajati dodatek se je vse spremenilo kot noč in dan,seveda na boljše kar se spanja in razpoloženja tiče. Ne vem sicer, ampak mislim da najprej preveri če je sita.

Veliko sreče in zadovoljstva, lep pozdrav.

Lea

(odgovor članu patty)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   nočno dežurstvo
10.5.2005 14:40:03   
rainbow
Ojla!

Svetovala bi ti, da jo najprej nehaš previjat; če jaz mojo previjem ponoči, sva potem dve uri budni, preden zaspi. Moja večinoma poje v polsnu in spi dalje (potrkam nekam !!!!), le včasih se zgodi, da jo začnem dojit, pa sploh ni lačna in se razbudi, potem pa spet dve uri auf! No, to se je parkrat zgodilo.

Aja, pa še kupček sem nehala podirat, če sem videla, da je zaspala, se nisem trudila. Spi pa malo svoji postelji, malo pa pri nama (kjer spi bolje, seveda)

Mogoče ti to kaj pomaga.

mirne noči želim
lp:rozica:


(odgovor članu patty)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   nočno dežurstvo
10.5.2005 14:55:56   
Dadi
Naša pupa se je zbujala ponoči kake tri mesece, pa je nikoli nisem previjala, razen če se je pokakala. Dojila sem jo v poltemi(tisto solno lučko sem imela prižgano) in jo pokupčkala in položila nazaj v posteljico in je zaspala ko top. Največ 2-krat na noč sem dojila, potem je pa tako ali tako celo noč prespala.

(odgovor članu patty)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   nočno dežurstvo
10.5.2005 15:01:24   
patty
Naj najprej povem, da imam mleka dovolj - kakšen dan morda manj, vendar zaenkrat dovolj. Mala se lepo redi, saj na dan pridobi približno 110 g.
Da je ponoči ne bi previjala? le kako, če pa se po hranjenju oz. že med njim vedno pokaka, in to oreng, da kar ropota:)- Kaj pa, če se ji ritka vname? Potem bo šele veselo:ups:
Glede kupčka pa tudi nimava izbire. Ko ga še nismo striktno podirali, jo je vedno ful zvijalo in je jokala, umirila se je šele, ko ga je podrla.
Tako - kot vidite, res nimam veliko izbire:zmeden:

Hvala vseeno. Upam, da se bo počasi uredilo.

Pozdravček,
Patty

(odgovor članu patty)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   nočno dežurstvo
10.5.2005 15:07:44   
urši*
js ga previjem zjutraj ob 5. ali 6. , ko se zbudi za hrano, pa še takrat ga nebi, če nebi potem zato ponavadi bolj dolgo spal, moti ga mokra plenička, in zjutraj je tudi že kat teška (spat gre ob 19.), pa še pokakan je ponavadi!
kar se pa hranjenja tiče pa ne vem , naš se pri skoraj 5ih mesecih zbuja 1x ali 2x!
lp;)

(odgovor članu patty)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   nočno dežurstvo
10.5.2005 15:36:10   
anitaz
HA!!ISTO kot rainbow!!!!!Se vidi,da je samo dva dni razlike med najinimi pokicami!!:)-:)-:)-:)-

(odgovor članu patty)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   nočno dežurstvo
10.5.2005 15:50:47   
piščanc
naš je tud prvi mesec redno kakal tudi čez noč in je bilo treba previjati :(, no pa se je uredilo kar samo od sebe

če dudo meče ven, bi bilo mogoče dobro jo še malo pristaviti, to je samo predlog, vsak otroček ima svoje probleme, starši pa pač iščemo rešitve (tam nekje do tretjega meseca jih pogruntamo)

(odgovor članu patty)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   nočno dežurstvo
10.5.2005 19:50:58   
Anja167
Mi smo prvi mesec imeli zelo podobno situacijo kot vi. Enej je kakal takoj po vsakem hranjenju. Tako sva se najprej nahranila in potem previla. Kmalu se bo to normaliziralo in boste ponoči redkeje kakli, pa se ne bo treba več tako pogosto previjati. Stvari ponoči lahko počasi začnete spreminjati tako, da pojeste, podrete kupček in se previjete v močno zatemnjenem prostoru in da se vmes ne pogovarjate. Lahko se tudi ponoči dojite drugače kot podnevi (npr. mi smo se ponoči leže, podnevi sede). Tako bo mala najbrž dojela, da je noč nekaj drugega kot dan. Stokanje in jamranje smo pri nas odpravili s tem, da smo ta malega vzeli v ta veliko posteljo...

(odgovor članu patty)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   nočno dežurstvo
10.5.2005 20:09:42   
patty
Anja, tudi midva včasih stokanje rešujeva s tem, da jo dava "na sredo", ampak potem bolj slabo spiva in se zbujava vsa trda. Včasih pa tudi najina postelja ne pomaga. Ugotovila sva, da jo zelo matrajo tudi nepodrti kupčki in vetrovi oz. prebava, kajti vedno, preden se pokaka ali punkne:)- ali pa podre kupček, se ful zvija, krčevito joka in maha okrog sebe (zize imam že čisto spraskane:((), ko pa gre to ven, se pa čisto umiri. Ko je vzrok to seveda, včasih pa se razburja brez vidnega vzroka.
Dojiva se navadno leže, čez dan pa tudi v naročju. Leže mi zaenkrat bolj ustreza, ker si tako vsaj malo spočijem. Ponoči pa jo previjava striktno v zatemnjenem prostoru in tudi pogovarjava se z njo le minimalno.
Ima pa zelo močan sesalni refleks, zato se včasih prenaje, potem pa poliva ali celo bruhne v loku. Mislim, da gre tako ven, kar je viška. :zmeden: Duda nas rešuje, čeprav je ne mara.
Upam, da bo sčasoma tudi pri nas bolje.

Pozdravček,
Patty :sloncek:

(odgovor članu patty)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   nočno dežurstvo
10.5.2005 21:45:54   
Mojca P.
Moram nekaj napisat: nekaj kar bom pri drugem otrocku sigurno delala drugace je, pustila da ze od zacetka sam zaspi(ne na joski in ne s falsko v ustih) in se s tem nauci uspavati. Tud jaz sem ga nahranila vsakic kadar je zajokal, pa zdaj vem, da je to samo razvada. Pomembno je, da kadar se hranita mala ne spi, ampak je, drugace se ne naje in je kmalu spet festa. Ce pa je sita bos pa vsaj tri ure spala.
Jamranje (verjemi!!) ni nic proti temu, kar nastane, ko se okrepijo glasilke (vsi sosedi slisijo!!). Ce jo bos ze ob jamranju vzela k sebi (ali za jest ali za zaspati pri vama) bo cez cas pravi kaos, ko se bos recimo pri desetih mesecih odlocila, da bi pa zdaj ze morali spati celo noc in je cas za trdo roko (kot pri nas, recimo).
Skratka, poskrbi, da bo preden gres ti spat zagotovo sita (mora biti budna, da 100%sesa), ostalo jamranje pa bi jaz kar preslisala, vsaj naslednje 3-4 ure.

Cez dan pa je pravzprav isto. Ce je lacna, naj je (brez kinkanja zraven), ce je budna bo pa pocasi cas za igranje (po moznosti na tleh, ne na rokah). Ko je zaspana pa kar budno daj v posteljco, pa kaksno ninico (lahko tudi dudo)zraven, vklopi kaksna pojoca igrala in jo pusti naj sama zaspi.
Previla bi jo pa ponoci samo v primeru, da je pokakana.
Se mogoce slisi pametno, ampak verjemi red uvajat pri desetih je absolutno tezje (vcasih skoraj nemogoce).:rozica:

(odgovor članu patty)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   nočno dežurstvo
10.5.2005 22:16:21   
RADOVEDNA
Patty, poslušaj svoj notranji glas in intuicijo. Dojenčki z njo uspejo preživet prve mesece - zato ti bo tvoja pikica najbolj sporočala kako in kaj. Če pa boš imela pomisleke, vedi, da 2 enakih na svetu ni, tudi 2 enakih dojenčkov ni. Gotovo pri tako majhnih pa je le nekaj - nič ni dokončnega, vse so le obdobja...
Veliko razmišljaj ob otroku, kaj bi lahko še bilo in razvijaj intuicijo - to je tudi maximalno goody.

Vsaj v začetku s fantom zjutraj pijta Neskafe extra strong. Pa srečno!

(odgovor članu patty)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   nočno dežurstvo
10.5.2005 22:25:37   
RADOVEDNA
http://med.over.net/phorum/read.php?f=94&i=3498&t=3498

Patty nujno si tole preberi, ne boš je razvadila, samo pametnejša bo in višji EQ bo imela tvoja bebica.

lp

(odgovor članu patty)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   nočno dežurstvo
11.5.2005 9:43:51   
patty
Radovedna, hvala za tale link. Sem si prebrala članek in moram priznat, da me napisano ne preseneča. Je pa vsekakor naporno. Verjetno je tisto, kar je dejansko izvedljivo, neka srednja pot in - kot si napisala - sledenje intuiciji, ki nas navadno nikoli ne pusti na cedilu, če ji le znamo prisluhniti.
Sicer pa menim, da vsaka mamica dela tako, kot se ji zdi najbolje. In kar je najbolje za njenega otroka, ni nujno takšno tudi za drugega.

Kakorkoli, hvala vsem, upam, da se še beremo. Meni takšno kramljanje in izmenjava izkušenj zelo pomaga.

Pozdravček,
Patty:sloncek:

(odgovor članu patty)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   nočno dežurstvo
11.5.2005 21:27:27   
Anja167
Ja, patty, brez skrbi, že čez kakšen mesec lahko pričakujete več reda. LP.

(odgovor članu patty)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?