RE: Prosim za nasvet- ali jemo preveč???? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


birdy -> RE: Prosim za nasvet- ali jemo preveč???? (10.4.2009 23:03:01)

No, men se pa ne zdi da daje tok kalorične stvari. Ok, ajde no, če ma probleme s težo bi lohk mal manj kaloričen ampak tud to je vprašljiv.
Moja tavečja je mela pri 12ih mesecih skor 13kil. Skuta z podloženim sadjem je praktično njena najljubša jed, pa tud ostale sladke skute. Do mal nazaj je tud ogromno linotov pojedla. A se je kljub vsemu v pol leta zredila sam ene 300g. Na začetku je šlo hitr gor, zdej pa skor nč. Pomoje se bo vse uštimal ko bo fejst shodila. Takrat pa vso hrano pokurjo. Če bi bla pa teža pol še vedno problem bi jo pa dala na eno mini dieto, oziroma na manj kalorično hrano. Tko da z "dietami" počak da shodi, pol pa deli paniko. Enako bi jst direkt pediatru povedala.




maktub -> RE: Prosim za nasvet- ali jemo preveč???? (10.4.2009 23:04:46)

na tvojem mestu nebi prav nobenega poslušala razen svojega otroka... res da so dojenčki zelo požrešni ampak oni že vedo...
naš se je rodil 54 velik in 4050 težek sedaj pri 1 letu ima okoli 13 kg in pri 9 mesecih je imel 12 kg tako da po 9 mesecu četudi je dosti jedu se mu nič več tako poznalo ker se raztegnejo , pa začnejo hodit in to hitro pridobivanje neha....nevem meni ni nikoli pediatrinja rekla da je moj težek in naj pazim na hrano četudi je bil vedno v teži naa samem vrhu njenih "pacientov"




roberta -> RE: Prosim za nasvet- ali jemo preveč???? (11.4.2009 5:38:56)

jaz se tudi ne bi sekirala. otrok pač rad je in se še ne giba. jaz imam isto staro dete doma in podobne velikosti/teže (teža je nekje 10-11 kg), pa mi še nihče ni rekel, da je predebela. nasprotno, vsi rečejo, kaka lepa je... itak pa ko se začnejo malo več samostojno gibati, tega nabiranja teže ni več toliko... tako, da sploh ni panike.

jedilnik tvoje male je čisto ok, morda bi jaz izpustila le tisto 2. malico v popoldanskem času (če je seveda izrecno ne rabi in zahteva). verjetno je 5 obrokov (zajtrk, malica, kosilo, malica, večerja) povsem zadosti.

sicer pa bodi vesela, da rada je in se lepo razvija [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]  kalorije pa kot rečeno, se bodo pokurile same od sebe, ko bo začela plazit/hodit.





ukmarmiha -> RE: Prosim za nasvet- ali jemo preveč???? (12.4.2009 22:00:39)

Jaz mislim, da ni kaj preveč za skrbet. Dokler so otroci še dojenčki ni tak problem teža. Kasneje pa je že potrebno pogledat težo in kaj se je (predvsem pa kdaj se hranimo).

Nš jakob ima sedaj 1 mesec in deset dni in je iz 3.75Kg rojstne teža prišel na 5.3 Kg. Patronažna ni imela nikakršnih pripomb.






Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]