alergija na KM-testiranje (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Katy78 -> alergija na KM-testiranje (8.4.2009 15:13:05)

Ali mogoče katera ve, koliko časa se na Pediatrični čaka na testiranje za alergijo na kravje mleko?
Pediatrinja mi je danes sicer dala napotnico za dr. Voduškovo, vendar bi prišla na vrsto šele 26.5., kar se mi zdi absolutno predolgo čakanje, glede na to, da malega med hranjenjem zvija in da ima težave s kožo. Klicala sem tudi na Jesenice - tam so rekli, da ne vejo, kdaj bomo na vrsti, ker imajo gužvo, da pa bomo pred junijem. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Če bi šla pa k Voduškovi samoplačniško, bi dobila datum že čez 2 tedna, s tem da stanejo kožni testi 90 EUR in če ti ne pokažejo nič, še 25 EUR za krvni test za kravje mleko. Če testirajo še jajce ali pšenico, je še dodatnih 25EUR za vsako testiranje. Mislim, oderuško. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Torej, mogoče katera ve, koliko časa se čaka na Pediatrični oz. ali se gre lahko še kam drugam?




Petr_a -> RE: alergija na KM-testiranje (8.4.2009 15:15:49)

Ti  že sama lahko izločiš mleko iz prehrane.Ker itak da se popolnoma očisti traja tudi do 2 tedna.
Krvne čez cca kakšen teden( s tem da pokličeš gor) ,kožne pa takoj




Katy78 -> RE: alergija na KM-testiranje (8.4.2009 18:16:31)

ja, sem pozabila napisat, da pije AM, tako da jaz ne morem nič pomagat z izločanjem iz moje prehrane.




Katy78 -> RE: alergija na KM-testiranje (8.4.2009 18:17:17)

pa v bistvu me zanima, kakšne so čakalne dobe na pediatrični. To, da rezultate kožnih testov izveš takoj, že vem, prav tako, da se na krvne čaka do 2 tedna.




nincha -> RE: alergija na KM-testiranje (8.4.2009 19:01:44)

naj ti povem,da lahko dobijo izvide takoj naslednji dan,če se jim lubi..ker midve sma ble v bolnici in so jo testirali na vse mogoče,tudi KM in sva dobili izvide takoj naslednji daN...JA RES SO ODERUŠKI, PREDVSEM PA SE JIM NIKAAAAMOR NE MUDI




Tisana -> RE: alergija na KM-testiranje (8.4.2009 19:56:48)

IZVIRNO SPOROČILO: Katy78

ja, sem pozabila napisat, da pije AM, tako da jaz ne morem nič pomagat z izločanjem iz moje prehrane.
 Ja itak, da lahko pomagaš. Ne tako, da izločiš iz svoje prehrane, ampak da zamenjaš otrokovo. Kaj pa misliš, da ostale dajemo nedojenim otrokom za pit?! Za alergike na KML obstajajo na našem tržišču naslednja adaptirana mleka: Pregomin (ga bodo kmalu umaknili s tržišča), Aptamil ADC (kot naslednik Pregomina), Allernova pa še kakšno. Tudi mi smo pupi dali Pregomin še preden je bila na uradnem testiranju.




Taula -> RE: alergija na KM-testiranje (8.4.2009 21:28:22)

IZVIRNO SPOROČILO: Katy78

pa v bistvu me zanima, kakšne so čakalne dobe na pediatrični. To, da rezultate kožnih testov izveš takoj, že vem, prav tako, da se na krvne čaka do 2 tedna.


Ja v sanjah. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]Midve sva oddale napotnico novembra, dobile sva datum januarja-19.1, izvide sva dobile 2.4. s tem da sem napisala pritožbo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] Če ni nujno, se čakaaaaaaaaaa.

Pojdi raje v Trbovlje, tam so me po 14 dneh poklicali in mi povedali krvne izvide+hitro si na vrsti




Katy78 -> RE: alergija na KM-testiranje (9.4.2009 8:28:19)

Tisana - vem da obstajajo AM za alergike, ne vem kaj misliš, da smo nekatere res z lune padle, ali kaj?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Imeli smo ogromno težav, preden smo (po tem, ko si po 6 tednih nisem več mogla črpat svojega mleka) našli ustrezno AM. Po Aptamilu grozni krči in popolnoma temno zeleno blato s hudo zaprtostjo po cel teden, z Aptamil Comfort je bilo enako, Bebe že v porodnišnici ni maral, ko so mu jo hoteli enkrat "uturiti", Milumil - enako kot Aptamil, končno smo potem kupili Novalac, pa je obupno polival, šele Novalac AR je sprejel brez kakršnih koli težav, razen teh, ki so, ali pa niso posledica alergije na kml, saj se simptomi pojavljajo in spet izginjajo tudi za skoraj en mesec, kar za omenjeno alergijo ni najbolj tipično. To pomeni, da mu ne bom na vrat na nos spet menjala mleko (pa čeprav je Allernova od Novalaca) in po nepotrebnem tvegala ali krče ali zaprtost ali obupno polivanje. Glede na to, da se simptomi pojavljajo in izginjajo (tudi kožni), raje poiščem varianto, da bova čimprej na vrsti za testiranje. Vsega tega pač v prvem postu nisem želela pisat, saj me samo zanima, če katera ve, kakšne so čakalne dobe na Pediatrični oz. ali si kje drugje prej na vrsti in nič drugega. Če bi me zanimalo vse to, kar si ti napisala, bi to tudi vprašala.

Taula - hvala za info. o Trbovljah. Točno tak odgovor sem želela. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Stran: [1]