bobek05 -> RE: Vrtec preko veze (12.4.2009 22:18:28)
|
IZVIRNO SPOROČILO: livia Žal očitno v današnjih časih ne gre brez vez. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Mi smo sicer dobili vrtec za obe, brez vez, a poznam kar nekaj primerov, ko je babica nekoč delala v vrtcu in zrihtala, ali pa dela v vrtcu kdo drug ali kdo pozna ravnateljico. Žal resnično. Ti kar pokliči pop tv, ne vem zakaj potem sploh obstajajo komisije za razvrstitev otrok, itd.... Ne vem, če je v teh komisijah tudi kak predstavnih staršev, pa naj ta opozori na nepravilnosti, če še on ne dobi kaj v žep. V Komisiji za vpis otrok so 3 predstavniki iz vrtca (strokovne delavke), 1 predstavnik iz občine (ustanoviteljice) in 1 predstavnik staršev - vsaj pri nas je tako. Pravilnik narekuje, da komisijo skliče ravnateljica na pobudo svet. delavke ali pom. ravnateljice oz. kogarkoli že, ki ureja vpise in to takrat, ko je več vlog za vpis kot je prostih mest. Komisija je DOLŽNA upoštevati kriterije (npr. koliko točk za kaj dobi starš, ki kandidira).. Če v vrtcu NI prostega mesta (npr. da je v jaslicah 14 otrok) NI VEZE na tem svetu, preko katere bi otrok lahko prišel not, ker bi to sicer pomenilo kršenje zakona (in kazen!) in od tega ne odstopim, pa mi verjemi, da se mi je že večkrat srce trlo, ko so starši jokali kam naj dajo otroka... Če pa je prosto mesto oz. se mesto sprosti (npr. otroka izpišejo iz tega ali drugega razloga, npr. preselitev), pa bi se v primeru več čakajočih otrok moralo sklicati Komisijo in se narediti prioritetno listo. Pa še to - lani marca je bila sprememba Zakona o vrtcih, ki med drugim tudi jasno govori o tem, da mora otrok biti star 11 mesecev, ko se ga vključi v vrtec. Želim ti vso srečo in upam, da bo tvoj otrok čim prej sprejet v željen vrtec.
|
|
|
|