zamašen odtok za mehčalec (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Gospodinjski nasveti

Sporočilo

tanci6 -> zamašen odtok za mehčalec (8.4.2009 10:04:07)

Imamo pralno-sušilni stroj Candy. Izgleda, da se je zamašil odtok za mehčalec, saj v tistem prostorčku venomer ostaja voda, ostajal pa je tudi mehčalec. Mehčalec sem zamenjala, ampak voda še vedno ostaja tam. Ne vem, če imajo ti stroji isti odvod za prašek in mehčalec, ker prašek pa lepo jemlje. Sem tudi že vse sčistila, odstranila stari mehčalec. ki se je nakopičil v tistem prekatu. 
Ima katera kakšno podobno izkušnjo ali moram poklicati serviserja?

Hvala z aodgovore.

Luni -> RE: zamašen odtok za mehčalec (8.4.2009 10:41:14)

Kakšen serviser! Redno čisti, pa bo. 1 x na 14 dni prav gotovo in to opereš pod tekočo vodo, se pravi, da moraš predlaček vzeti ven....

Naja31 -> RE: zamašen odtok za mehčalec (8.4.2009 11:28:22)

Pa saj je napisala, da čisti.

Jaz imam tudi Candy, ampak do zdaj je zadostovalo, da sem tisto posodo ven vzela in jo oprala. Mogoče se je rpi tebi nekje bolj globinsko zamašilo?

žigolino -> RE: zamašen odtok za mehčalec (8.4.2009 12:26:26)

Jaz mam tam v tistem predalu takšen štoplček pa ga dvignem gor(gre bolj težko)in ga odstranim in ščistim.Se rado not nabere takšna sluz od mehčalca.

Petr_a -> RE: zamašen odtok za mehčalec (8.4.2009 13:29:11)

Nam to dela pri zanusiju.Voda ostaja.
tako da vsakič dam vodo ven in mehčalec notri.To dela že več kot 1 leto

honey -> RE: zamašen odtok za mehčalec (9.4.2009 14:36:53)

Jaz sem tudi mislila, da sem vse sčistila - pa imam ravno tako en tak štoflček, ki ga je potrebno dvignit in sčistit. Tam notri se zabaše vse in potem zaradi tega ostaja voda v prekatu za mehčalec. 

petra81 -> RE: zamašen odtok za mehčalec (19.4.2009 22:56:36)

Jaz sem serviserja klicala in je prišel, očistil filter na pipci in dela sedaj kot novo, s tem da redno čistimo filter. Razlaga pa je, da je premalo pritiska, če je filter močan, se notri mivka nabere in potem se to kaže tako, da noče mehčalca požirat in kdaj vodo notri pusti, seveda pa mora biti pa tudi posoda čista.

enya27 -> RE: zamašen odtok za mehčalec (20.4.2009 9:52:54)

Poskusi  oprat perilo s kisom. Oz. namesto mehčalca dodaš par žličk kisa.
Preverjeno - deluje. Perilo je enako mehko in ne smrdi po kisu! Pa še odtok, če se je mogoče zamašil zaradi mehčalca ti sčisti.

Stran: [1]