klavdyk
|
no tk na hitrco s petka na soboto ob 3 zjutraj so me zbudili popadki. vse skup je trajalo približno pol ure na tk 10 min. pol se je pa začelo na 5 min in se že vedela da gre zares. možu sn rekla, ka pa če bi šla, pa je rekel-a kr zdaj . ja seveda kr zdaj. no pol je pa rekel, grem še na wc pol bomo pa videli. in ko je prišel nazaj tk ob enih 4.30 je videl, da očitno gre zares-ker me je kr zvijalo-in je rekel, ja tej pa vstani pa gremo. umetnost je pa bla, kako se bom oblekla. sem šla na wc, pa je mož že priletel za mano s trenerko, pa mi jo je potisnil v roko-on je bil že oblečen-rekordno hitro . mene pa je kr šravfalo tk da sm se komaj oblekla. majico mi je že tudi nasproti prinesel in me kr naprej priganjal-ja gremo ja gremo. no vzela sva še nahrbtnik-pol pa umetnost-stopnice. sm na vsaki stala in počivala tk da si je verjetno mislil, da bom kr doma rodila . no potem pa hop v avto in v P. tam pa so bili popadki že kar močni, samo kratki, pa na 5 min ali več. v P me je sprejela ena zaspana babica tk da sn si prav odahnila, ker sem vedela da ni gužve. sledilo je tuširanje in priklop na ctg, kjer ni kazalo popadkov. dala mi je svečko-za blato- in me pogledala- sm bla odprta dobrih 4 cm-ob 05.30. ko sem po svečki šla na wc sem se še enkrat stuširala in mal čez 6 šla nazaj v porodno, kjer me je čakala ena super babica, s katero sva že v torek govorili na pregledu ko sem imela ctg. ob 06.30 je poklicala G-sm bla spet srečna, ker je bila dežurna moja g -ta mi je 15 do 7 predrla mehur in mi rekla, da sm odprta že 8 cm . no verjetno bi kr rodila, če bi glavica bila dovolj nizko pa ni bila, in so mi zato dali umetne popadke in ob 07.37 se je rodil gašper. bilo je zelo hitro in na koncu sicer malo boleče, vmesni popadki pa so bili zelo blagi je bil pa hec, da mi je moj rekel, da če še ne bi šla zjutraj ob 5 in bi počakala, da on gre k blagoslovu ognja ob 7 pol pa me pelje . ko sem ga jaz 15 do 8 klicala je glih prišel z blagoslova . še sreča da ga nisem poslušala . drugače je mali priden, lepo je in lepo spi. vsaj zaenkrat v bolnici je, danes pa bomo videli kako bo doma. upam da lp
|