Golaž (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Korina1 -> Golaž (7.4.2009 12:00:13)

Zadnje čase mi nekako ne rata golaž in ker ga imamo radi ne bi rada opustila kuhanja.
Zato bi rada slišala vaša mnenja kako ga delate. Predvsem me zanima postopek.




Felicita -> RE: Golaž (7.4.2009 12:27:29)

jest ga kuham po temle receptu: http://www.gurman.eu/recepti.php?S=6&Article=886 in se mi zdi ful dobr... sicer pa pravjo da se more pravi golaž kuhat minimalno 4 ure da je res dobr...




danijela in taja -> RE: Golaž (7.4.2009 13:38:43)

prvo:veliiiiiko čebule....skor tuk k je mesa samočebulo pražim ene pol ure na malo...dodam meso  in zopet ene pol ure...da se taka fajn omakca naredi ...dodam smiksan paradajz ...iz skrinje,svež,kupljen...karkoli pač mam....in vodo da mam skor pol pisker....začimbe: brinove jagode,lovor,sol....kuham ene dve ure ša in je odličen....................




muška -> RE: Golaž (7.4.2009 18:49:09)

prepražim veliko čebule in najjo dam osojlejno govedino. Pražim še to malo, nato zalijem z malo vode, začinim in kuham dalje. Po pb. eni uri dodam paradižnikov koncentrat in mleto papriko.No  recimo pol ure pred serviranjem poberem meso  ven, ga očistim čebule v kolikor ni razpadla in "juhico" zmiksam z paličnim, da postane čisto gladka!. mesek vrnem, zalijem z vodo, začinim če je potrebno in kuham na malem ognju tako dolgo da ga ne dam na mizo. Pravilo pri golažu,  naj se dolgo ampak res dolgo kuha!




juniorka -> RE: Golaž (7.4.2009 21:30:54)

Evo za golaž. Je odličen! Postopek pa kot ostale...




Korina1 -> RE: Golaž (10.4.2009 11:18:00)

Kdaj se pa doda Evo za golaž?




pokica_ -> RE: Golaž (10.4.2009 12:09:33)

Jst ga dodam, ko je že meso kuhano čist na koncu.




Korina1 -> RE: Golaž (8.5.2009 9:24:14)

Z vašimi nasveti mi je je uspel krasen golaž. Hvala[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Stran: [1]