Boleče oči (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


Korina1 -> Boleče oči (6.4.2009 12:52:15)

Hči že nekaj časa toži da jo zelo bolijo oči in jo moti tudi sonce. V petek je bila pri zdravnici dala jo je samo na pregled krvi in ugotovila da je vse ok in naj preko dneva nosi sončna očala. Pravi da ji očala nič kaj ne pomagajo. Dopoldne še nekako gre, popoldne pa je že neznosno. Kaj bi lahko bilo?




mika -> RE: Boleče oči (6.4.2009 13:17:47)

Kaj pa če je to kakšna  reakcija na cvetni prah.
danes je toliko različnih reakcij, da človek več ne ve.




Freycha -> RE: Boleče oči (6.4.2009 15:48:50)

jaz bi zahtevala napotnico za okulista...... Iz krvi se pomoje ne vidi, če ima otrok pritisk v očeh, kar lahko povzroča recimo Gavkom...... Ali pa kakšno drugo napako vida, ki v končni fazi lahko povzroči slepost. Sej nočem strašiti, samo vseeno bi na tvojem mestu zahtevala nadaljno obravno. Še posebej, ker se ji stanje ne umirja oz. izboljšuje....




Korina1 -> RE: Boleče oči (6.4.2009 15:56:05)

Je danes še enkrat klicala zdravnico za pregled in gre v petek še 1x, se je pač treba naročiti in bo čakala do konca tedna. Sam čudno se mi zdi da bi blo z vidom kaj narobe ker je pred parimi meseci delalala zdravniškega za vozniški izpit in obenem tudi za oči. No možno je marsikaj.
Kaj pa je Gavkom?




Freycha -> RE: Boleče oči (6.4.2009 16:02:20)

sorry, narobe sem napisala... glavkom sem mislila. Sicer pa gre pri glavkomu za pritisk v očeh, ki ga nekateri mešajo z bolečimi očmi.....

pa tu imaš en link: http://www.pomurske-lekarne.si/si/index.cfm?id=1615




Anonimen -> RE: Boleče oči (6.4.2009 16:07:12)

Po moje je mišljen glavkom ali zelena mrena.
Kri sama po sebi, brez pregleda oči, ne bo povedala nič. Lahko ima vnete oči, povišan očesni pritisk, se ji je poslabšala dioptrija, alergijo, kakšno rano na roženici, herpesno vnetje,...
Mene sedaj bolijo oči zaradi zelo močne pomladanske svetlobe, ampak imam visoko dioptrijo in se mi skozi leče svetloba odbija v oči, zato bolečine. Pomagajo sončna očala.




Gina -> RE: Boleče oči (6.4.2009 21:22:02)

IZVIRNO SPOROČILO: Ankica

Mene sedaj bolijo oči zaradi zelo močne pomladanske svetlobe, ampak imam visoko dioptrijo in se mi skozi leče svetloba odbija v oči, zato bolečine. Pomagajo sončna očala.


Enako. Danes sem mislila znoret na soncu, dokler nisem ugotovila, da sem imela ves čas sončna očala s sabo in si jih nataknila.

Včasih me oči bolijo od hude alergije. Zraven me tudi srbijo za znoret.
Včasih me od alergije + izsušenosti (to imam pa še zraven ugotovljeno težavo) tako bolijo, da so take, kot bi imela eno tono kamnov na očeh. Komaj jih odprte držim, pa otečene so malo takrat.





Tanja55 -> RE: Boleče oči (6.4.2009 23:51:36)

Zna bit sonce, sploh ce ima lece sem skoraj zihr da je to vzrok. Mene tud neznosno bolijo oci, ce sem predolgo na soncu z lecami in brez soncnih ocal. Enako kot Gina, se mi tudi zlo hitr izsusijo in dons so me neznosno srbele ... z ocali je blo kul, z lecami pa ne[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Sicer pa lahko probas in ji skuhas kamilice, potem pa ji v tople kamilice namoci dva kosma vate in naj si da to na oci. Moralo bi ji ublaziti bolecine. Ne bo odpravilo tezav, ampak vsaj do novega pregleda bo mal lazje zdrzala. men namrec to vedno pomaga, tud ko mam zelo utruje oci od branja npr.




Korina1 -> RE: Boleče oči (10.4.2009 13:28:20)

No ji je uspelo dobit napotnico z oznako nujno in je bila na očesni kliniki kjer so ugotovili da je z učkami vse v najlepšem redu.
Mogoče gre pa za migreno.




Mešamdrek -> RE: Boleče oči (10.4.2009 13:38:13)

IZVIRNO SPOROČILO: Korina1

No ji je uspelo dobit napotnico z oznako nujno in je bila na očesni kliniki kjer so ugotovili da je z učkami vse v najlepšem redu.
Mogoče gre pa za migreno.



Ali pa posledica klime.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




Stran: [1]