Zanica
|
Ja, to sigurno ne spada več pod temo "otroci".... Ampak sem prepričana da je tukaj na forumu tudi nekaj mamic/očkov z starejšimi pubertetniki.... Ne gre se za mojega otroka, ampak za moževega brata. Do svojega 17 leta je bil pod okriljem staršev, razvajen do konca, strežen od spredaj in zadaj. Nikoli ni nič pomagal, ker se od njega nikoli ni nič zahtevalo, bognedaj da se je sam ponudil za kako pomoč. V šoli je bil povprečen, v nekaterih predmetih odličen, v nekaterih slabši, ampak glede na to da sta oba starša skoraj brez šole, je to super. Moj mož je končal šolo v Avstriji, in je ta leta živel v dijaškem domu in se je naučil samostojnega življenja, kar ne bi bilo če bi ostal v Sloveniji... zaradi tega je predlagal da gre tamali v taisto šolo in dijaški dom-celo upravitelj-zelo pameten in dober pedagog-je ostal enak. Tamali je zaradi raznih okoliščin v prvi razred srednje šole začel hoditi v 17. letu. Zdaj končuje drugi letnik 19. let star. Ima ogromne probleme z socijalizacijo, nima nobenega prijatelja v svojem oddelku, gre z pouka kadar se spomni... Začelo je par mesecev nazaj, ko so iz šole in iz doma začele prihajati pritožbe da je skoz utrujen, da mu se skoz spi, da je nezainteresiran.... Ocene so še vedno bile ok, razen iz enega predmeta negativna. Pa sva šla jaz in mož na pogovore z učiteljem in upraviteljem dij. doma, kjer so nam povedali to kar sem gor napisala... Naj omenim da smo se večkrat pred tem poskusili z njim pogovorit, lepo vprašali če ima probleme, vedno je govoril da je vse ok. Vendar ni. Začel je kaditi, ne navadne cigarete, ampak tisti tabak... meni je to od samega začetka bilo sumivo, ker mi je včasih tolk smrdel na marihuano, ampak nisem bila 100% prepričana.... Ok, če kadi, kadi, preprečiti drugače kot s pogovorom ne moreš, obljubil je da bo nehal, pa ni... Včeraj šok--- mož pravi da je oče najdel zavojček (vrečko) z kanabisom, in da je prejšnji teden sredi pouka zaspal , in da je pol šel ven, in so ga najdli kako spi na klopi na šolskem stadionu.... Zahtevali so toksikološki nalaz, ker je tudi njim prekipelo... On seveda nič ne prizna, pravi da je bil utrujen.... Ja, kr neki.... POskušali smo mu dopovedati že od začetka, da naj se zaveda da je polnoleten in da lahko konča v zaporu.... Da je to razlika med njim in njegovim prijateljem (ima le enega) ki je 3 leta mlajši... Ne vem... V familiji je zdaj moj mož kriv za VSE, ker mali ni ostal doma, bla bla bla.... Zdaj ga bo njegov oče vzel z sabo , in ga bo najverjetneje preselil v novo šolo, in bo valjda skoz pod kontrolo...Pri njegovem očetu ni možnosti lepega pogovora, ker se on zna samo dret in on ima vedno prav, in če je kar koli narobe, so vsi drugi krivi razen njega... Mami pa je vedno tiho, ona ne zna niti kaj je to kanabis.... Žal mi je moža, ki je hotel za brata boljše življenje, zunaj steklenega zvonca... Plačal mu je dijaški dom, žepnino, peljal ga je z avtom gor in nazaj... Ne vem, moram rečt, da smo poskusili se z njim pogovorit, včasih so bili kratki pozitivni uspehi, ampak tako obnašanje je zasenilo lepo obnašanje...
< Sporočilo je popravil Zanica -- 6.4.2009 11:21:45 >
|