obračanje-nevarno? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

metaa -> obračanje-nevarno? (10.5.2005 8:32:28)

Pozdravljene!
Zvečer ta malo (2,5, meseca) položim spat na bok, a se ponoči obrne na hrbet (ne glede na to, da ji dam težko brisačo za oporo), enkrat se je celo na trebuh. Zaradi tega me mal skrbi, da se ne bi recimo zadušila, vem pa ne, kako naj to preprečim?:zmeden:

corfu -> obračanje-nevarno? (10.5.2005 8:45:28)

Živijo

Moj sinček, že skoraj od samega začetka spi na hrbtu roke pa stenjene ob glavici ali čisto vodoravno, tako da bo kmalu posteljica premalo široka(he-he) Zaenkrat nismo imeli nobenih težav in očitno mu taka lega paše. znanka ima tudi :duda: in sta tri dni razlike, spi pa obvezno na trebuščku. Tako da mislim, da ni straha, otroček se namesti tako, kot mu najbolj ustreza.

Srečno:rozica:

RADOVEDNA -> obračanje-nevarno? (10.5.2005 8:46:39)

Draga Metaa - tvoja mala je že dovolj močna, da se to ne bo zgodilo. Če se tako obrne in če se upre brisači je to to - išče svoj najboljši položaj, ki ga že lahko zagotovi. Brez skrbi, refleks za preživetje je močan.
Naj spi kar na hrbtu, na trebuhu ni tako dobro, čeprav ti bodo znale nekatere mamice povedat, da so njihovi otroci izbrali to stran.

Moja se je pri 2 mes odločila in kljub brisači, dekci, kovterčku...zjutraj vedno pristala na hrbtu in tako uživala.

lp,

tesa -> obračanje-nevarno? (10.5.2005 9:01:04)

Po vsej verjetnosti tvoja mala že obvlada veščiine obračanja glavice:), zato nikar ne skrbi, ker bo sama
obračala glavico in ji instinkt ne bo dal, da bi spala na obrazu. Moj spi že skoraj od vsega začetka
na trebuščku, ker drugače ni nič spal.
Lp:miska:

Špacka -> obračanje-nevarno? (10.5.2005 12:09:17)

Mi imamo tud isti problem, ni važno kako ji podložim hrbet, lahko jo tud naslonim na posteljco, čez nekaj minut je že na hrbtu:zmeden2: stara je dobra dva meseca, je pa res da ima zelo močne vratne mišice in kar naprej obrača glavco in se mi zdi da ji tud zato ta položaj bolj ustreza, da lahko mal glavco obrača, ne vem če jo dam spat na bok, je včasih prav sitna.

Zvončka -> obračanje-nevarno? (10.5.2005 13:27:56)

Tudi moja punčka se je pri cca 2eh mes. takoj prevalila na hrbet. Jaz potem nisem sploh več vztrajala, da bi spala na boku. Tudi sicer je bila vedno krepka (zgodaj je držala glavico pokonci, zgodaj sedela itd.). Nikoli ni bilo težav zaradi tega njenega obračanja (sedaj pri 9 m. so že drugi problemi z njeno gibljivostjo:)-:)-).

Mislim, da je tudi tvoja že dovolj močna, če se obrača, zato ji jaz ne bi komplicirala življenja in bi jo kar stavla spat na hrbet (če ni kakih večjih problemov z bruhanjem oz. polivanjem, seveda).

SISI25 -> obračanje-nevarno? (10.5.2005 16:23:11)

Moja dva že od začetka spita na hrbtu, bolj kot smo ju dajali na bok boljs ta se valila na hrbet, drugače pa sta jamrala kot...
je bilo mene tudi malo strah ampak je bilo vse vredu.

Stran: [1]