Davorin78 -> RE: Bolha in spletna prevara (11.6.2009 14:44:23)
|
Pozdravljeni vsi skupaj! Sam sem na bolhi prodajal mp4 player in sem enako dobil mail od Samuel Peter .... in ker sem preveril na netu in našel nekaj dvomov o tem, sem malce preveril kako močno si tile želijo priti do naših stvari. Seveda je bila v mailih polomljena slovenščina in ko sem dejal, da ne pošiljam v tujino je še kar vztrajal pri stvari.... z računom, ... no končno sem rekel, da pa se lahko zmeniva preko paypal računa ... in po dveh dneh res, on zainteresiran, da naj pošljem naslov ... podatke. Cena, ki sem jo zahteval je potem v mailu skoraj podvojil, nato pa poslal "kao" preko paypal računa, da je plačal. Mail je na začetku res izgledal pravi, vendar ko sem ga od bliže pogledal, je videti, da je elektronski naslov povsem drug in je tale: "service@paypal.com" <paypal_transfer2you@mail2world.com - vsem tisitm, ki mislite da je mail točen - poglejte drugi del elektronskega naslova, ki se konča z MAIL2WORLD.COM - kar je enako kot gmail, hotmail, yahoo zastonjski ponudnik ... kar veliko pove. Zato lahko z gotovostjo trdim, da je tale človek ali skupina ljudi, ki vam pošilja poslovenjene maile - pokvarjena in se jih iz daleč izogibajte. Da ponovim še enkrat email naslove katerim se izogibajte: "service@paypal.com" <paypal_transfer2you@mail2world.com> ZAČETNI DEL PAYPAL NASLOVA JE RES PRAVI - NAJ VAS NE ZAVEDE (pravi je "service@intl.paypal.com" <service@intl.paypal.com> ali "service@paypal.com" <service@paypal.com>) izogibajte se še temu andre <andrealberto6@gmail.com> in s tem človeku, ki se predstavlja pod imenom SAMUEL PETER OLUWASEUN LP in upam, da sem komu prišparal kako nevšečnost in kupček denarja.
|
|
|
|