Tejčika29 -> RE: oktobrski lumpiji 08- 3.del* (21.5.2009 21:52:31)
|
Avokado - pol avokada (zrelega, da se čisto enostavno lupi) zmešam z nekaj banane, baje je to ful hranljivo in zdravo za otroke mi je ena zelenjadarka rekla! Sadje lahko kuhano in zmiksano v hladilniku počaka do 3 dni (Paparica). Jaz skuham sadje za 2 dni, potem pa enkrat dodam malo banane, drugič kaj drugega, da ni isto kot prejšnji dan. Recimo meni je ful fajn in dobro če skuham hruško, namočene rozine in ko zmiksam dodam malo cimeta - res odlično je. Sem pa že dala včeraj 1/4 rumenjaka med zelenjavni obrok, danes pa 30 g puranjega mesa, tudi med zelenjavo. In je čisto lepo pojedla. Sedaj bom dala rumenjak 1/4 2 do 3x na teden, n meso ene 2x na teden po 30 g, tudi piščančje in npr. teletino - enkrat eno drugič drugo, sem kupila kar po 1 zrezek in razrezala in dala v posamezne vrečke in v skrinjo. Suho sadje ima pa veliko železa, zato jaz kar pogost dajem suhe marelice in rozine, sliv in fig suhih še ne, slive sveže ringlo kuhane in spasirane pa tudi poženejo če katero matra zaprtje. Tud riž že skuham v zelenjavni obrok, polente še nisem probala, moram pa preizkusit gluten s kakšno žitno kašo če bo ok, no zaenkrat je vse ok kar se alergij tiče. Grem po tuš in na balkon žabe poslušat in meditirat [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]! Nočko!
|
|
|
|