|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   groooooza
3.4.2009 22:32:12   
Anonimen
lovi me panika....naj najprej use lepo razlozim.bila sem na pregledu pri G v 29 tednu in imela sem UZ..kejr mi je povedala groooozno novico:(:(user posted image user posted image MOJA MALA user posted image  ima premajhen trebuscek in posteljica je slaba zato ker sem kadila...pokladila sem jih 5-7 cigaretov takoj ko mi je povedala za to sem odvrgla skatlico cikov stran in nisem nobenega cigareta prizgala in to tudi tako bi ostalo ker sem trdno odlocna da bom prenehala kaditi....teza moje pikice v 29 t je 1250g in obseg trebuha je 232...ali ve ce je to zelo kriticno???

zanima me se ali sedaj ko sem nehala kaditi bo kaj stanje boljse ali je ze storjeno kaj je?G mi je rekel da trebuh zaostaja za 2 tedna...ali se lahko to kako nadoknadi?ali kako to gre?cez 2  tedna imam pregled in bom videla samo ni mi jasno ce zaostaja rast trebuha za 2 tedna ali lahko to sedaj nadoknadi da bo normalno ali kako je to...lepio prosim za nasvet da ne bo spet za mano neprspana noc....hvala vam....
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: groooooza
3.4.2009 22:36:35   
kajajaka
Držim pesti za tvojo pikico!

Moja cimra v porodnišnici, tudi verižna kadilka, je v 31. tednu rodila deklico s 1800g teže. Na srečo je danes z deklico vse ok. Sporosti se, sedaj ji z živčnostjo lahko še bolj škodiš! Verjemi, da bo vse ok!

user posted image  za tvojo pikico.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
3.4.2009 22:38:07   
lelaval
da je izključno zaradi tega, ker si kadila, ne bi ravno rekla.
Jaz sem kadilka, ki med nobeno user posted image ni kadila. In me je v 1. user posted image vprašal, če kadim. Sem rekla, da ne, pa je rekel, da potem ne smem bit niti v bližini nikogar, ki kadi. Posteljica je bila namreč slabo prekrvavljena in navadno je to pri kadilkah oz. user posted image , ki so izpostavljene kajenju. Potem sem pa še šefa terala iz pisarne, če je hotel kadit user posted image user posted image .
No, stanje se je popravilo, rodila sem 6 dni pred PDP in s pupo je bilo vse O.K.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
3.4.2009 22:38:31   
majana79
Hm... Meni je malega merila v 29. tednu, teža je bila izmerjena 1300g in je rekla da prav lepo raste. Trebuh pa vidim da je 331 (tako je zapisala v MK). Meni se to ne zdi tako grozno, ampak nisem zdravnica.
Drugače pa vprašaj na sosednji portal, kjer odgovarja ginekolog, če te tako skrbi. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
3.4.2009 22:40:43   
Anonimen
Vse karr lahko v tem trenutku narediš je da veliko počivaš in kvalitetno papcaš in upaš da bo vse ok. Č ete pa ful skrbi pa pejt še po kakšno mnenje, vprašaj še na pušenjakov forum.

lp in en objem user posted image

(odgovor članu kajajaka)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
3.4.2009 22:41:46   
anika87
Anonimna zelo mi je žal za tvojo slabo novico, seveda pa držim pesti, da se bo stanje popravilo!!!

Glede kajenja - mislim, da je najlažje rečt, da je krivo kajenje, ker si pač kadila...
Seveda se zavedam, da kajenje škodi, sama sem prej občasno kadila, v nosečnosti pa čisto nič, imam pa kolegico, ki je celo nosečnost kadila kot prej (po moje več kot škatlo na dan), tudi zmerno je pila alkohol (nič manj kot prej), pa ima zdravega sinčka starega 5 mesecev.
Prav si naredila, da si vrgla čike stran, ne začni nazaj, saj je to najboljše za tebe in za pikico. Nikakor pa si ne očitaj! Vzrok je mogoče lahko bil tudi kje drugje, pa kdo ti ga bo našel... za kajenje pa so rekli, ker pač tako predvidevajo in odgovor na pladnju je.

Glede zastoja rasti ne vem toliko, da bi ti kaj več povedala, bodi optimistična in ne očitaj si preveč, saj če boš jezna sama na sebe, to škodi tvoji pikici, kar pa ji zdaj dodatno še ni treba!
Sprosti se in misli pozitivno!
Lp

Mamina sreča in očkov ponos, prijokal na svet sem brez zobkov in bos. Nejc moje je ime, naj zdaj vsakdo to ve! (24.06.09 ob 8.23)

Iz pleničk se nam smehlja nekaj čisto majhnega. Štorklja je razprla svoja krila in naju še s hčerko obdarila.
Zala,

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
3.4.2009 22:42:40   
Abra
Če dva tedna zaostaja še ni take panike, boš na naslednjem uz vidla, kako napreduje. Sicer te bo G napotila v LJ porodnišnico. Otroček sicer lahko zaostaja v rasti zaradi več razlogov, lahko tudi, da je posteljica že slaba zaradi kajenja, možnih je pa še kar neki stvari. V skrajnem primeru sprožijo porod.
Poskusi se umirit, čimveč počivat na levem boku (zaradi boljših pretokov) in se čimbolj zdravo prehranjuj.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
3.4.2009 22:44:07   
kaya2007
jaz sem nekje do polovice nosečnosti kadila, sicer res zelo malo-kakšno cigareto ali dve, ampak vseeno...se je tudi na posteljici poznalo-je ginekologinja rekla, da verjetno tudi zato, ker so ostali kadili okoli mene. no, potem sem nehala kadit, mož je kadil samo še zunaj, rodila sem pa čez rok in čisto zdravo punčko, skratka vse se je super izteklo.
bi rekla, da tukaj ni pravila, nekatere celo nosečnost kadijo kot turki in je vse ok...pri nekaterih pa se žal zalomi, pa sploh ni nujno da kadijo.
upam, da bo vse ok!

(odgovor članu majana79)
Neposredna povezava do sporočila: 8
3.4.2009 22:46:04   
bati

no jaz sem kadila celo nosečnost.....po pravici povedano mi je na koncu tok pasu cigaret da sm res strasno kadila....

rodila sem zdravo punčko, nosečnost super brez problemov, celo moja pikica se je rodila 4kg teška in 53cm velka....

tko da je verjetn odvisno od vsake posameznice kako pa kaj vpliva.....

(odgovor članu Abra)
Neposredna povezava do sporočila: 9
3.4.2009 22:56:44   
Anonimen
joj hvala vam sedaj ko sem prebrala mi je kar lazje...samo se nekaj me skrbi ali se lahko ta dva tedna zaostanka nadoknadi?ni mi to jasno....ce za dva tedna zaostaja,ali potem ko rodis more se otrocek zdraviti ali kako to poteka?....

(odgovor članu bati)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
3.4.2009 22:57:13   
jajula
kakor se jaz spomnim je odstopanje do 2.tednov v okviru normale, ker itak UZ ni tolk zanesljiv. bi pa na tvojem mestu pisala na forum dr.pušenjaka in njega vprašala za mnenje

(odgovor članu bati)
Neposredna povezava do sporočila: 11
3.4.2009 23:05:01   
Anonimen
če bi pa rekla,da ne kadiš,pa ne bi bilo kajenje krivouser posted image

(odgovor članu jajula)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
3.4.2009 23:07:30   
kaya2007
ja, najbolje bo, da pušenjaka vprašaš, meni je dostikrat pomagal z odgovori.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
3.4.2009 23:18:59   
Marogica
SEm malo pogouglala, kako je kaj s težo v 29. tednu in piše, da nekje okrog 1,2 kg.  TOrej je tvoja pupika čisto normalno težka za svojo "starost".

Vprašanje je samo, kaj točno je bilo mišljeno, da je posteljica "slaba" in da ima otroček premajhen trebuhuser posted image  To mi ni čisto jasno... no, za posteljico je najbrž mišljeno, da je premalo prekrvavljena, kar se dogaja pri kadilkah, ne pa samo pri njih(npr. vse z visokim pritiskom tudi)

Če te bo kaj potolažilo, sama sem tudi kadila nekje 5-10 cigaretov na dan, v obeh nosečnostih, ki jep otekala normalno, brez zapletov, otroka sta imela normalno porodno težo in velikost(prvi:3420gr in drugi:2450-rojen v 36.tednu)

Vseeno se malo pomiri in kot je predhodnica napisala, vprašaj še na med.over.net dr. Pušenjaka. On ti bo lahko dal kolikor toliko realen odgovor, glede na "podatke", ki mu jih boš dala.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu jajula)
Neposredna povezava do sporočila: 14
3.4.2009 23:24:13   
Anonimen
Če ti bo lažje poglej na tej strani pod naslovom UZ sličice skozi celo nosečnost in pod 3 trimesečje imaš po tednih napisano koliko mora biti otrok težak in kakšen obseg trebuščka bi naj imel.
Sem pogledala za tvoj teden in se teža tvoje punčke ujema s tistim koliko bi naj tehtala in tudi trebuščka nima premajhnega daj si oglej pod tem naslovom je ful zanimivo.
Aja pa še to kar se cigaret tiče sem tretjič noseča in kadim sicer manj ampak kljub temu moj otročiček je za dobra dva tedna pretežek in se lepo razvija tako da niso krivi ravno cigareti.
Torej potolaži se in le poglej da boš bolj mirna

(odgovor članu kaya2007)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
3.4.2009 23:26:46   
Tina 28
Pri UZ je vedno določen procent odstopanja...meni je G vedno tako rekla. Včasih namerijo toliko...spet drugič pa malo drugače. Res,da so danes UZ že zelo usposobljeni..ampak možno je. Ampak naj ti to zdaj ne bo krivec in rajši ostani pri svojem planu. Toliko cigaret, kot si jih skadila, po G-mnenju naj še ne bi ogrožalo otroka (statistika..vsak pa ve, da so nekateri bolj podvrženi kot drugi).

Če pa nehaš..pa sama veš, da telo začne kmalu okrevati. Imej to za zeleno luč, da imaš možnost sama otročku pomagati. Kaj pa, če bi dal G tak razlog na katerega ne bi mogla vplivati. Tako je vseeno bolje...lahko vplivaš...ja in mislim, da se bo verjetno res popravilo (če je to krivec...kar je ponavadi pri majhnem obsegu trebuščka). Vsekakor boš bolj mirna.

Kar sem dosedaj prebrala...je trebuh manjšega obsega pri plodovih, ki ne dobijo dovolj kisika za razvoj. Torej telo avtomatsko porabi večino za razvoj najpomembnejših organov...trebušček pa zaostaja...zato je tako). 

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 16
3.4.2009 23:27:48   
Anonimen
jaz sem kadila pol škatle....pa je vse ok...tako da ne verjamem v to da so čiki krivi..user posted image

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
4.4.2009 0:10:24   
_srečnica_
dvomim da so cigareti krivi za to...jaz skadim 1 škatlo na dan in sem v 33 tednu nosečnosti...ni ravno pohvalno ampak mi cigaret paše, moja pupika pa se tudi lepo razvija in na veliko brca ter opozarja na sebe:)
cigareti niso ravno nekaj kar bi koristlo nosecnosti ampak če kadis pred nosecnostjo ni priporočljivo da nehas takoj ampak postopoma zmanjšuješ (manjši šok za telo).
vprašaj ginekologinjo če morda obstaja še kaki drugi vzrok za  zaostajanje rasti. kolikor pa mi je znano pa so otroci kadilk ob rojstvu za 200g lažji, kot otroci nekadilk. ampak tako kot pravijo ostale, čisto odvisno od posameznice.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
4.4.2009 0:26:45   
rija
anonimna, sicer ne zagovarjam kajenja...ne v nosečnosti in ne drugače....ampak vedno pa UZ tudi ne pokaže vsega prav.

meni so dober mesec pred porodom govorili, da ima otrok ca. 3200 g, kar me je šokiralo.....sem si mislila, za vraga, kaj bo potem na rok 4 kile  meluser posted image

in ko sem dva tedna pred rokom rodila, je imel vsega 2780 g.....tak da....počakaj še na kak kontrolni uz ali pa idi na kakšnega samoplačniško k drugemu G....da boš bolj mirna.

ker to, da boš mirna se mi zdi v tem trentku najpomembneje zate in za otroka.

...vox populi...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
4.4.2009 8:23:24   
Naja31
Zanimivo kako se vse, ki kadite (ali ste kadile) v nosečnosti dobro zavedate, da to ni najbolj pametno in kljub temu to počnete. Tega ne razumem. Ampak jaz nikoli nisem kadila in o kadilcih nimam ravno najboljsega mnenja, tako da zato tu pisem tako.

Avtorici teme pa zelim, da bo vse najboljse z njenim otrokom.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 20
4.4.2009 8:59:57   
Anonimen
Nagnala si kar veliko paniko mar ne?

Sicer sem v prvi nosečnosti storila enako kot ti, kar se cigaret tiče (paničarila nisem). Takoj, ko mi je povedala, da je suhec, sem nehala kaditi. Bilo je polnih 5 mesecev se mi zdi. Kaj je bilo? Rodil se je 10 dni pred rokom (kar je popolnoma normalno), zdrav, primerno velik in z normalno težo (51 cm in 2800 g).  

Brez veze se sekiraš. Pomisli koliko stvari vpliva na razvoj ploda, koliko škodljivih plinov je samo v ozračju, ki ga vdihavamo kadilci in nekadilci, koliko strupov je v kupljeni zelenjavi in sadju, kako instant je naše življenje.

Sprosti se, kaj dobrega pojej in preberi cajteng pa bo.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
4.4.2009 9:04:09   
tailor
joj,tudi jaz kadim v nosečnosti .to je moja tretja nosečnost.poskušala sem nehat pa mi nikakor ne uspe.user posted image res pa je da pri prvi sem prenehala nekje v sredini nosečnosti in se je rodila težka 3650g,druga pa 3300g-kadila celo nosečnost.V 3 nosečnosti tudi kadim kar me zelo jeziuser posted image
in bi rada prenehalapa mi bolj slabo uspeva.
TUDI JAZ UPAM DA BO PRI TEBI VSE O.K
JAZ PA SE BOM POTRUDLA DA PRENEHAM !!!!!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 22
4.4.2009 9:07:14   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: _srečnica_

dvomim da so cigareti krivi za to...

Glej....lahko so, ker raziskave vseeno kažejo, da so otroci kadilk lažji in da je posteljica pač slabše prekrvavljena, zaradi manjšega dovajanja kisika. Tu si ne smemo mazati oči. In če je anonimna čike stran vrgla, ker so nastopili pač ti "problemi" pri njej, je to čisto prav naredila.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu _srečnica_)
Neposredna povezava do sporočila: 23
4.4.2009 9:25:59   
pokec3609
Da te malo potolažim, sem šla zdej gledat v materinsko od moje 2 nosečnosti.

V 31 tednu je imela moja hčerkica obseg trebuščka 270.( se pravi.....če so tebi delali UZ pri 29 tednih bi pomoje tut moja imela take mere ......zraven pa mi piše, da ustreza 31 tednom) 
Potem so mi ga delali še v 33 tednu, pa piše obseg 288 in da to ustreza 33 tednom.

Daj javi kako bo čez 14 dni, ampak mislim, da bo takrat kak drug G, ki bo izmeril čisto drugače in  bo vse ok.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 24
4.4.2009 10:23:56   
Anonimen
Ne govorte, da se ne da nehat kadit, ker se da, če se hoče. To so samo izgovori. Govorim iz svojih izkušenj. Vprašanje je samo, kaj je zate bolj pomembno - tvoja zadovoljenost ali skrb za zdravega dojenčka? Če se ženske niste sposobne odreči cigaretom niti med nosečnostjo, vam naj bo kar prav, če imate težave. Edino hudo je, da se težave in posledice ne poznajo na vas, ampak na nedolžnem bitju, ki ga nosite pod srcem. Ve ste za njega odgovorne! Razmišljanje o tem, če mogoče pa le niso kriva cigareta, je brez veze. Če ne bi kadile, bi imele lahko čiste vest, tako pa......

To je moje mnenje. In mimogrede, sem bila kadilka - med prvo nosečnostjo sem takoj nehala (prej pokadila škatlico na dan), potem sem začela kaditi nazaj, med drugo nosečnostjo pa sem dokončno prenehala. Zaradi otrok. Saj ni potrebno, da kadiš vpričo njih, da jim škoduješ - škodujejo namreč že delci, ki se usedajo na obleke, lase, roke, pohištvo. Taki otroci so veliko bolj nagnjeni k dihalnimi težavami kot drugi.

(odgovor članu pokec3609)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?