Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Prehrana mladičev nemškega ovčarja 4.4.2009 20:43:35
|
|
|
|
KatjaD
|
Počasi boste lahko začeli dodajati gosto hrano - ljudje različno hitro začnejo, ampak načeloma med 3 in 4. tednom starosti že lahko, sploh če je leglo veliko. Jaz osebno bi začela z mletim mesom (govedino) - nafehtajte mesarja, da meso dvakrat vrže čez "mlin", da bo res drobno zmleto - ponavadi poskusijo kar radi, ker jim zelo diši. Zraven lahko čisto v mehko skuhate riž in kakšen korenček in s paličnim speštate v kašico in zmešate z mesom. Druga varianta je, da kupite puppy brikete (kvalitetne seveda) in jih namočite v vroči vodi, da se čisto zmehčajo ter jih potem s paličnim mešalnikom zmeljete v kašo ter jim ponudite.
|
|
|
|
RE: Prehrana mladičev nemškega ovčarja 5.4.2009 21:47:40
|
|
|
|
Arwenko
|
Pri takšnem velikem leglu bi bilo obvezno dohranjevat že prej. Kupi se kvaliteten mlečni nadomestek za pse in se pse dohranjuje na vsake 3 ure (dan in noč seveda) Konec tretjega tedna se pa lahko začne dohranjevat z drugo hrano, jaz vsekakor priporočam kvalitetne brikete za mladičke, na začetku namočene v topli vodi, najmanj 5 obrokov na dan, še bolje 6, z drugo hrano jaz počakam, da dobijo zobki, to je nekje do 5. ali 6.ga tedna, a še to le kot dodatek, ne kot celoten obrok. Pa še ena pripomba, a ni to stvar o kateri bi morali malo rej razmišljat, ne zdaj šele?
|
|
|
|
RE: Prehrana mladičev nemškega ovčarja 5.4.2009 22:56:00
|
|
|
|
svita
|
Res bi prej ukrepala,če mladički ne bi zadosti pridobivali na teži,a ker se lepo redijo sem hotla slišat čim več mnenj saj ti vsak svetuje drugače.
|
|
|
|
RE: Prehrana mladičev nemškega ovčarja 6.4.2009 8:40:51
|
|
|
|
KatjaD
|
Res ne vidim razloga, da bi morali dohranjevati z mlekom, če se psički normalno redijo - torej ima mama dovolj mleka za vse. Ne vem sicer kdaj vaši mladiči dobijo zobe, ampak ponavadi jih imajo mladiči že pri 4-ih tednih, drobno zmletega mesa in spasirane zelenjave in riža pa tako ali tako ne bodo žvečili, ampak ga bodo pogoltnili...
|
|
|
|
RE: Prehrana mladičev nemškega ovčarja 6.4.2009 13:49:30
|
|
|
|
Arwenko
|
Pri devetih mladičih bi jaz vsekakor dohranjevala že prej z mlekom, kljub temu da je velika pasma. Jaz jih sicer v prvih 4 tednih tehtam vsak dan in mi morajo pridobivat v prvem tednu podvojijo porodno težo, potem pa še vsak teden približno "porodno težo" zraven. v kolikor kateri zaostaja, dohranjujem samo tistega, v kolikor za tem zaostajajo vsi, dohranjujem vse. Rezultat so do zdaj izredno zdrava in enakomerno razvita legla, ni šibkejših in močnejših, ampak so vsi močni, tak da mislim da je bila moja taktika kar precej uspešna.
|
|
|
|
RE: Prehrana mladičev nemškega ovčarja 6.4.2009 21:32:43
|
|
|
|
svita
|
V soboto sem jim začela dodajat na redko kuhan rumen,bel gres z dodatkom zmiksanih briketov Hills junior.Včeraj in pa danes sem jim zmešala pa riž in dodala mleto meso.Vse so lepo pojedli, hvala vama za nasvete.
|
|
|
|
RE: Prehrana mladičev nemškega ovčarja 7.4.2009 10:44:54
|
|
|
|
Arwenko
|
gres nikakor ni primeren za pasjo prebavo, ima preveč sladkorjev noter, pol raje kuhaj riž in ga dodajaj zraven. Super za dodajanje je tudi pusta skuta, ki ima noter kvalitetne beljakovine, pa tuna, to ponavadi obožujejo, kakšna jajčka, pa vedno lahko daš zraven kakšno majhno žličko kvalitetnega olivnega olja za dlako.
|
|
|
| Stran: [1] |
Jaslice ali varuška
пеперутка16
Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?