|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ko odteče voda
3.4.2009 20:52:12   
PC Baby
Danes mi je ena prijateljica razlagala, da ima fobijo pred tem, da bi ji pod tušem odtekla voda in zato ona tega ne bi opazila.

A ni tako, da ko ti voda odteče ti trebuh ostane kot ene vrste prazna vreča in čutiš dojenčka dosti bolj kot prej?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ko odteče voda
3.4.2009 20:57:22   
K_a_t_i
Povej prijateljici, da trenutka, ko odteče voda, ne more zgrešit user posted image . Meni je začela odtekat pod tušem, avto smo še ves teden sušili (kljub brisači), v porodnišnici sem se pa tudi zafrkavala, da imajo srečo, da jim ni dvignilo parket user posted image .

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu PC Baby)
Neposredna povezava do sporočila: 2
3.4.2009 21:07:01   
Onasiss
Ko ti začne voda odtekat to traja kar nekaj časa. Meni je voda odtekla doma (sem pa tudi čutila, ko je poču "balon"), in mi je odtekala še vso pot do porodnišnice (pot je trajala 10 min) , ter tudi še v sprejemni, kjer sem bila zagotovo 30 min. Skratka to kar nekaj časa traja. Ne bo mogla zgrešit.

So what....

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 3
3.4.2009 21:07:46   
Splišni
IZVIRNO SPOROČILO: PC Baby

A ni tako, da ko ti voda odteče ti trebuh ostane kot ene vrste prazna vreča

Ne, to pa ni tako. Meni so v porodnišnici mehur predrli in potem je pljuskalo in pljuskalo na vsake toliko časa in to pri meni ene par ur, vsake toliko časa. Ampak trebuh je bil ša še kar napet. Mogoče edino malo manjši, ampak ne kaj preveč.
Tvoja kolegica bi čutila, če bi ji voda odtekla, brez skrbi naj bilo. To je kot en slap, ki ti pljuskne ven in ga ne moreš ustavit. In to se ne zgodi enkrat, v parih sekundah, ampak večkrat. To kar nekaj časa pljuska. Nemogoče se tako dolgo tuširat.

< Sporočilo je popravil Splišni -- 3.4.2009 21:08:27 >

(odgovor članu PC Baby)
Neposredna povezava do sporočila: 4
3.4.2009 21:12:27   
Onasiss
IZVIRNO SPOROČILO: Splišni

Ne, to pa ni tako. Meni so v porodnišnici mehur predrli in potem je pljuskalo in pljuskalo na vsake toliko časa in to pri meni ene par ur, vsake toliko časa. Ampak trebuh je bil ša še kar napet. Mogoče edino malo manjši, ampak ne kaj preveč.

Lahko odteka tudi po kaplicah in zelo počasi.user posted image

So what....

(odgovor članu Splišni)
Neposredna povezava do sporočila: 5
3.4.2009 21:39:41   
PC Baby
A, OK, hvala. To me je malo zmedlo...

(odgovor članu Onasiss)
Neposredna povezava do sporočila: 6
3.4.2009 22:06:03   
anika87
Tudi meni je mehur počil sam od sebe, prvič sem začutila pok, pa ni še nič priteklo, čez nekaj sekund sem pa začutila kot da bi še enkrat počil (verjetno prvič ni dosti ali kaj, ne vemuser posted image ...) in potem se je vlilo.

Pok mehurja pa imam še danes v spominu, tako kot da bi mela en balon poln vode v trebuhu in bi bil prevezan s pasom, da drži skupaj, potem pa pas poči in balon se razlije.

Mamina sreča in očkov ponos, prijokal na svet sem brez zobkov in bos. Nejc moje je ime, naj zdaj vsakdo to ve! (24.06.09 ob 8.23)

Iz pleničk se nam smehlja nekaj čisto majhnega. Štorklja je razprla svoja krila in naju še s hčerko obdarila.
Zala,

(odgovor članu PC Baby)
Neposredna povezava do sporočila: 7
3.4.2009 22:48:36   
kaya2007
dvomim, da ne bi opazila..meni je odtekla voda, sem se preoblekla itd., šla v avto, se vozila do avstrijske porodnišnice...in je bilo vse mokro, ker je ves čas malo še odtekala. trebuh pa nimaš občutka, da je prazen, no mogoče je res vseeno malo drugačen feeling kot prej-vsaj ko avto zapelje čez kakšno luknjo user posted image

(odgovor članu anika87)
Neposredna povezava do sporočila: 8
3.4.2009 23:28:46   
Splišni
IZVIRNO SPOROČILO: mlea

IZVIRNO SPOROČILO: Splišni

Lahko odteka tudi po kaplicah in zelo počasi.user posted image

Ja, tudi to lahko. Vsekakor pa ne more odteči vsa voda med tuširanjem.

< Sporočilo je popravil Splišni -- 3.4.2009 23:29:05 >

(odgovor članu Onasiss)
Neposredna povezava do sporočila: 9
4.4.2009 0:20:40   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: kaya2007

dvomim, da ne bi opazila..meni je odtekla voda, sem se preoblekla itd., šla v avto, se vozila do avstrijske porodnišnice...in je bilo vse mokro, ker je ves čas malo še odtekala. trebuh pa nimaš občutka, da je prazen, no mogoče je res vseeno malo drugačen feeling kot prej-vsaj ko avto zapelje čez kakšno luknjo user posted image

pri meni je bilo podobnouser posted image  le, da je meni nekaj vode odteklo doma, potem sem od vsega strahu otrpnila in nisem spustila v avtu v eni uri niti kapljiceuser posted image  ko pa je moj parkiral pred rampo bolnice in sem stopila ven, pa so bili gležnji mokriuser posted image

pa v oni slačilnici sem se postavila direkt nad sifon v tlehuser posted image user posted image user posted image  da nisem glih preveč packarije naredilauser posted image .

nisem pa nič čutila, niti nobene spremembe na trebuhuuser posted image

...vox populi...

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 10
4.4.2009 13:36:07   
sams
Meni pa je odtekla voda in tega nisem vedela, dokler nisem prišla s popadki v P user posted image  in mi je tam G rekla, da kaj pa mi je, da mi je voda že odtekla. Ampak pri meni ni bilo nič mokrega, nobenega poka nisem čutila, NIČ! Edino tisti sluzast čep se mi je odmašil, ker je bil dnevni vložek moker in rahlo krvav. Če pa je to voda, ne vem, ker tega res ni bilo toliko kot pravijo ostale. Mene je zato tudi fuuul strah, da zdaj spet ne bi vedela in bi bila glih v morju ali pod tušem. Jaz sem se počutila kot ena budala, da ki ne poznam lastnega telesa. Edino mogoče, če greš ful čez rok in je otrok kar velik, je te vode manj user posted image  Jaz se tako tolažim, ampak me je res ful strah....

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 11
4.4.2009 13:45:36   
Splišni
IZVIRNO SPOROČILO: sams

Meni pa je odtekla voda in tega nisem vedela, dokler nisem prišla s popadki v P user posted image  in mi je tam G rekla, da kaj pa mi je, da mi je voda že odtekla. Ampak pri meni ni bilo nič mokrega, nobenega poka nisem čutila, NIČ! Edino tisti sluzast čep se mi je odmašil, ker je bil dnevni vložek moker in rahlo krvav. Če pa je to voda, ne vem, ker tega res ni bilo toliko kot pravijo ostale. Mene je zato tudi fuuul strah, da zdaj spet ne bi vedela in bi bila glih v morju ali pod tušem. Jaz sem se počutila kot ena budala, da ki ne poznam lastnega telesa. Edino mogoče, če greš ful čez rok in je otrok kar velik, je te vode manj user posted image  Jaz se tako tolažim, ampak me je res ful strah....

Ni mislila, da ti je vsa voda odtekla, ampak da ti je mehur počil. Verjetno ti je to tudi rekla. Ker to pa je res s tem čepom. Meni se je podobno naredfilo kot tebi, ampak k sreči jaz takrat niti z RR še slišala nisem niti za kakšen čep. Tako mi je bilo jasno, da je to plodovnica in sem šla takoj v porodnišnico, kjer so na amnio potem tudi videli, da mi je počil mehur, čeprav mi plodovnica po tem dogodku ni več odtekala. Sicer je počil zgoraj in zato je pač manj vode takrat odteklo. Ampak ne glede na to, koliko je odteče, je treba v 48 urah po razpoku mehurja rodit, ker se plodovnica lahko inficira. Meni so zaradi tega potem CR naredili, ker je bilo za normalno rodit še prezgodaj, maternični vrat je bil trd in zaprt. Rodit je pa zaradi razpoka mehurja bilo pač treba.

Zato se s tem čepom res ne hecat, pojdite se pokazat v P, če se vam zdi, da se vam je "odluščil čep".

(odgovor članu sams)
Neposredna povezava do sporočila: 12
4.4.2009 16:02:05   
detelja
no, če smo že pri plodovnici me zanima njena barva? kake barve je plodovnica prozorne ali je pomešana s krvjo?...prvič sem noseča...sicer sem tik pred rokom...pa imam tudi mal že strah, ko grem kam ven, da ne bi naredila poplavuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Najprej si bila pod mojim srcem, sedaj si v mojem srcu. Za vedno moja mala Pikica!!!!

15.4.2009 ob 13:22 je na Svet pokukala najina prečudovita hčerkica Maja!

(odgovor članu Splišni)
Neposredna povezava do sporočila: 13
4.4.2009 16:35:14   
jolly123

IZVIRNO SPOROČILO: PC Baby

A ni tako, da ko ti voda odteče ti trebuh ostane kot ene vrste prazna vreča

Oh kje pa...mene je čist zalilo do kolen, da sem dvoje hlač menjala preden sem prišla do porodnišnice, ampak trebuh je bil pa še zmer tam ves trd user posted image

(odgovor članu Splišni)
Neposredna povezava do sporočila: 14
7.4.2009 22:38:02   
nody
Ko je meni voda odtekla, sem čutila pok, se mi zdi kot da sem slišala ko je počlo. Odtekala je počasi, od doma do bolnišnice in še tam. Tako da mislim če bi tvoji prijateljici voda odtekla bi čutila, najverjetneje. Glede na to kar sem prebrala so izkušnje različne. Ne spomnim se pa da bi čutila kakšno spremembo v trebuhu, verjetno od razburjenja da je zdaj prišel tisti trenutekuser posted image .

(odgovor članu jolly123)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?