zasvojena s sytocinonom (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


metaa -> zasvojena s sytocinonom (9.5.2005 19:45:24)

Zanima me vaše mnenje oz., ali ima katera podobne izkušnje-težave.
Mojo dvo in pol mesećno hčerkico delno še dojim (nimam dosti mleka). Kakšen obrok jo podojim (+ dodatek umetnega mleka v flaški), za kakšnega pa se iztisnem. Tu pa nastane problem. Enostavno skoraj nič ne priteče, če ne "posnifam" Sytocinona (za tiste, ki ne veste: ta tekočina spodbuja nastanek mleka in tako hitreje teče, kot bi se mlečni "vodi" sprostili, na otroka pa nima vpliva, v bistvu se uporablja za ta namen). Zanj sem zvedela na začetku, ko mi mleko nič ni teklo, je zastajalo in je babca rekla, da naj ga vzamem, da sprostim mlečne kanale in da bo tako dojenje steklo, potem pa ga ne bo več treba. Jaz sem se nanj tako navadila, sploh ker sem ugotovila, da z njegovo pomočjo proizvedem veliko mleka - za polovico obrokov, brez njega pa le za enega ali dva.
Kaj ve mislite o tem? Se mi zdi, da je vseeno bolje to vzeti in tako mali omogočiti več mojega mleka, da je to manj "umetno", kot umetno mleko (ki jo povrhu vsega še zapira in tako hodimo na potrebo na 4-5 dni-da ne omenim, kako jo to matra).




kofetek2010 -> zasvojena s sytocinonom (9.5.2005 19:51:59)

a je to tvoje "instant" mleko dovolj kalorično, se dete nasiti? :zmeden:

in sorči, ker sem poimenovala "instant" :)-




piščanc -> zasvojena s sytocinonom (9.5.2005 19:56:42)

jaz sem pri tjaši tud dolgo uporabljala syntocinon, ker je sprostil mlečne poti, ker sem bila malo prestrašena, akj pa če n ebo mleka, no počasi sem se odvadila, pa tudi ponudba in povpraševanje sta se uskladila, tako da sva se potem naprej samo dojili, brez pripomočkov.

če te syntocinon pomiri, ga uporabljaj, vedi pa da so to samo živci, dojke pa potrebujjeo kar nekaj časa, ene tri mesece, da se mlečne poti dodobra odprejo




metaa -> zasvojena s sytocinonom (9.5.2005 20:08:53)

Jana, saj to je moje mleko, fora je samo v tem, da ga več priteče kot sicer. Če ne posnifam se moram ful matrat, da ga iztisnem in to pol toliko. Ker imam še vedno strah, da brez ne teče, tudi ko tamalo pristavim, se raje izčrpam, da vsak vem, koliko popije (strah mi je ostal od začetnih težav, ko je tamala zaradi zastoja hujšala).
Pozdravčka-:)-:sloncek:




piščanc -> zasvojena s sytocinonom (9.5.2005 20:28:34)

če te skrbi za syntocinon, lahko poizkusiš tudi z vročim tušem pred črpanjem in masažo prsi, potem si pa črpaj ali pa pristavi

lahko pa si nabaviš tehtnico za bebo, pa jo tehtaš pred in po obroku, najprej uporabljaj še syntocinon, potem pa počasi ukinjaj, :duda: pa pristavi na dojke

syntocinon je super, če ti mleko zastaja, da odpre mišice v dojkah, je pa to hormon oksitocin, ki je prisoten tudi naravno v telesu, ko se maternica po porodu krči

res pa je beba zdaj že toliko velka, da ti bo sama povedala ali je lačna ali ne, tako da samo uživaj v materinstvu





Anja167 -> zasvojena s sytocinonom (9.5.2005 20:46:34)

Metaa, ko si stisneš, ven priteče manj, kot če potegne otrok, ker črpalka sesanje samo posnema in se pri tem ne sprošča toliko tvojih lastnih hormonov kot se, ko dojiš. Tako da si lahko ziher, da ko dojiš, priteče ven več in z večjo lahkoto kot takrat, ko si črpaš.

Jaz sem Syntocinon nehala jemati že 3. dan potem, ko so mi ga dali v porodnišnici (dali brez težav, torej najbrž ni ful škodljiv, ampak se je pa za vprašat, zakaj je potem samo na recept :zmeden: ). Se spomnim, da je bila zdravnica malo presenečena, da sem ga že nehala uporabljati, torej najbrž pričakujejo, da ga bo mama uporabljala dalj časa. :zmeden2: Ampak 2 meseca in pol se mi pa zdi vseeno veliko.

Pri meni se je refleks izcejanja pri Syntocinonu sprožil že zelo hitro, v kakšni minutki ali še prej, brez njega pa je trajalo nekoliko dlje, ker morajo prvi potegi šele počasi dati signal možganom. Torej, ne sme te zaskrbeti, če brez njega nekaj časa ne boš imela občutka, da teče. Če začutiš potem, ko začneš dojiti brez Syntocinona, čez nekaj časa ščemenje v dojkah, potem mleko teče in spreja res ne rabiš. Pa tudi če ščemenja ne začutiš, ni nujno, da ne teče. Najboljši pokazatelj je tvoja tamala. Če se po dojenju obrne stran in je zadovoljna, potem si lahko ziher, da je mleko bilo in da ga je bilo dovolj. Pa več jo boš pristavljala, več ga bo. (Mogoče bi bile lahko težavice samo, če je navajena, da ful hitro priteče, in se ji ne bi dalo dalj časa vleči "v prazno" oz. v manj polno :)).

V tem času sta s tamalo že vzpostavili nek ritem in odnos povpraševanje-ponudba, zato po moje Syntocinona NE RABIŠ VEČ. Če tamala dobro povleče, bo mleko priteklo. Poskusi parkrat brez pa boš videla, ali gre lahko tudi tako. Če slučajno ne, ga pa še zmeraj lahko kasneje vzameš.




HuAnita -> zasvojena s sytocinonom (9.5.2005 21:13:16)

Ko sem prebolevala mastitis, sem se vsakič nasnifala, da je teklo kot tele solzice:((. ker me je vedno potem grabila panika, če imam dovolj mleka (5 antibiotikov sem dobivala, valda je mleko ob hudi izčrpanosti, tako fizični kot psihični) skoraj pošlo. Tako da sva pristali na malo dojenja + dodatek. Zelooooo zamudno. Preden sem namešala tisto kemijo, se je mala že ornk razjezila. Skratka, po nasvetu punc sem 2 dni samo pristavljala, nič več dodatka, in kmalu bila na svojem mleku:bravo: :bravo: :bravo:
Sem si pa sprej naprosila za domov, sem se nasnifala, če sem bila kdaj v dvomih. Ampak kote ja napisala Anja, noben sprej se ne more primerjati z otrokom. Vztrajaj, meni se je splačalo!




Pupica -> zasvojena s sytocinonom (9.5.2005 21:26:33)

punce ket pa vi dobite tole zadevo.
Jaz prvič slišim zanjo.Sej jaz je ne potrebujem, se le še parkrat na dan dojiva bolj za crkljanje, pa vseeno me zanima.
Lp:kuza:




HuAnita -> zasvojena s sytocinonom (9.5.2005 21:34:35)

pupic@, jaz sem ga na ginekološkem odd. bolnišnice.




Anja167 -> zasvojena s sytocinonom (9.5.2005 21:36:44)

Mene sta zdravnica pa sestra v porodnišnici 3. dan (ko je naval mleka) pogledali v joške, pa sta se kar ustrašili velikosti al kaj in takoj sem dobila ta sprej... :) :)-:)- Ne, res, pojma nimam, po kakšnih kriterijih ene dobijo druge ne. Mogoče če obstaja nevarnost zastajanja, če otrok na začetku ne je dovolj (naš ni bil ne vem kaj lačen prve dni)? G ga dajo pa ob mastitisih, ker zelo pomaga, saj z njim dojiš z veliko manjšimi bolečinami.




piščanc -> zasvojena s sytocinonom (9.5.2005 21:40:12)

jaz sem imela fuuul naval mleka v porodnišnici in niti injekcija ni pomagala da bi se ti kamni omehčali, sprej pa takoj, no čeprav sem morala v lj por. moledovati naj mi pomagajo
v trbovljah sem pa že imela izkušnje in sem samo rekla in so mi ga takoj dali




Sneguljcica -> zasvojena s sytocinonom (10.5.2005 8:03:44)

Meni so dali ta sprej en drugi ali tretji dan v porodnišnici, ker sem jamrala da dvomim da mam dost mleka...res je fajn pomagal :bravo:..zdaj pa ga snifam res poredko-če se mi kdaj zdi da mleko ne teče kot bi moralo in mi že zastaja v prsih. če ti paše in če se ob uporabi spreja laže sprostiš pol ne vem zakaj ga ne bi uporabljala še naprej:zmeden:




metaa -> zasvojena s sytocinonom (10.5.2005 8:25:56)

Pupic@, jaz sem vedela zanj, ker ga je uporabljala ena znanka, da se ji je sprožilo mleko, potem pa mi je en znanec, ki je zdravnik, napisal recept (mi je pa že babca omenila pri začetnih težavah, da če ne gre drugače, naj poskusim s tem).
Punce, a je res, da če bom 2 dni samo pristavljala, da mi ne bo treba več dodajati? To bi ful rada, čeprav se mi za zvečer pred spanjem zdi še vedno boljše, da ji moje mleko dam po steklenički, da vem, da veliko poje in da je čez noč (od 6-8 ur) potem mir.




Pupica -> zasvojena s sytocinonom (10.5.2005 9:27:44)

A tako je s tem:)
No men bi prav prišel le takrat ko sem si mleko izčrpavala, ko sme kam šla. In takrat je sicer teklo ampak takoooo počas, in ponavadi šele po 10 min je bil naval, če me je pa kdo "zmotil"pa je presahnilo:(
No dobro da vem za drugič:)

Metaa jaz sem dodajati začela zvečer, to pa za to, da je lahko zopet prespala celo noč.(že od 3 tedna namreč spi več ali manj celo noč, ko je bilo mleka premalo, ali pa ni zaleglo, se je ponoči začela prebujati.)

LP




Pi-kica 1 -> zasvojena s sytocinonom (10.5.2005 11:05:29)

Če boš poskusila samo z dojenjem, ti svetujem še čaj iz sezamovih semen - meni je ful pomagal, da sem lahko spet polno dojila. Dve žlički sezamovih semen kuhaš v dveh decilitrih vode 20 minut. Potem to spiješ in poješ vsaj nekaj semen - jaz sem kar vsa, mi je bilo dobro. Jaz sem ta čaj pila tri tedne in mleka imam še danes dosti. Otroka pa sem pristavljala, kadar je le pokazal interes.

LP

Pi-kica




Stran: [1]