vloga za preživnino (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

tincy82 -> vloga za preživnino (3.4.2009 11:38:28)

LP!

Prosim, če mi lahko katera, ki ima s tem izkušnje, pove kako se napiše vloga ( ali kakorkoli se temu reče ) za sodno obravnavo, kjer bi določili preživnino. Na csd so mi rekli, da je potrebno napisati neko vlogo in plačati takso - kje se potem plača ta taksa (7,93 EUR)?

Najlepša hvala za odgovor!

metuljčica1 -> RE: vloga za preživnino (3.4.2009 11:48:41)

Jaz sem to sicer pisala pred 3leti ampak nekaj se še spomnem.Vloga, ki jo moraš napisat- naj ti na csd dajo osnutek, naj bi ga imeli.Potem moraš pa napisat o tem kdaj sta z bivšim partnerje živela skupaj, kdaj sta šla narazen, kako sta se sporazumela glede otroka in podobno.Na osnutku ti točno piše kaj je potrebno na pisat.
Taksa se plača na sodišču.Je pa potrebno predložit še en kup papirjev,plačilne liste in podobno.Kar sem se spomnila sem ti povedala upam, da sem ti vsaj malo pomagala.Drugače je pa meni delavka na csd lepo razložila kaj vse je potrebno.

tincy82 -> RE: vloga za preživnino (3.4.2009 11:54:23)

metuljčica1 - hvala za odgovor, na žalost pa pri nas na csd ni tako, da bi želeli pomagati. Na hitro mi je sicer povedala kaj naj napišem, samo si ne moreš zapomniti na pamet vse in ko prideš domov že pozabiš. Sem pa gledala na spletno stran spdišča, pa tudi nisem nič uporabnega našla. Mogoče bi bilo najbolje, če bi poklicala, da bi mi povedali katere papirje je potrebno poslati zreven[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

uursa -> RE: vloga za preživnino (3.4.2009 12:22:15)

Na družinskem sodišču v LJ so kar prijazni in povejo kaj je treba. Napisat moraš vlogo in sicer vajine podatke, premoženje, stroški za otroke, priložit 6 plačilnih list, napisat glede stikov... Vložiš in čakaš 2 do 3 mesece na obravnavo - tako je v LJ.

metuljčica1 -> RE: vloga za preživnino (3.4.2009 12:24:56)

Ja najboljše da pokličeš kar na sodišče, reči da te zanima urejanje preživnine pol te bojo pa že prav vezali.Pa si vse skupaj zapiši pa bo.Zdaj menda gre vse skupaj kar hiro, jaz sem takrat čakala 5m na obravnavo.Na csd znajo pa res bit do[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image].
Vso srečo!

pike -> RE: vloga za preživnino (3.4.2009 18:25:01)

najpej greš na sodišče in tam ti bodo dali vlogo za uveljavljanje preživnine. Ko vlogo izpolniš se nanjo podpiše oče otroka in nato jo oddaš tam kjer si jo dobila. Potem pa v roku teden dni dobiš vabilo za narok - obravnavo, kjer ti potem dajo odločbo o preživnini. Tako je vsaj bilo pri meni mesec dni nazaj.

Anonimen -> RE: vloga za preživnino (3.4.2009 18:27:27)

IZVIRNO SPOROČILO: tincy82

metuljčica1 - hvala za odgovor, na žalost pa pri nas na csd ni tako, da bi želeli pomagati. Na hitro mi je sicer povedala kaj naj napišem, samo si ne moreš zapomniti na pamet vse in ko prideš domov že pozabiš.

Poklici jih po telefonu in naj ti se enkrat povedo.

Stran: [1]