lactecon (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

2srcka -> lactecon (2.4.2009 14:45:56)

Ga je katera uporabljala? Je boljši oz. bolj pirmeren za 5 mesećnega otroka kot svečke? Stranski učinki? Hvala.

Petr_a -> RE: lactecon (2.4.2009 14:54:28)

Boljše je kot svečke.
Str. učinkov ni

mata -> RE: lactecon (2.4.2009 15:12:19)

Živjo.

Nam je pomagal, dala sem ga dvakrat, se pravi dva dni, tretji dan pa je kakala in sicer je ko je pokakala en tak drekec - čep, je potem čez pol ure se še "usulu" za par dni nazaj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Zdaj ji dam samo še takrat, ko tri dni ne gre sama od sebe, to se je po tistem zgodilo samo še enkrat. Je pa naravno, na bazi sladkorjev, ne more se navaditi nanj in veliko bolje kot svečka.

veveričica -> RE: lactecon (2.4.2009 15:13:44)

a se dobi brez recepta v lekarni.predvidevam da je proti zaprtju

mata -> RE: lactecon (2.4.2009 15:37:21)

Nam ga je dala pediatrinja, zato ne vem, če ga lahko dobiš brez recepta.

2srcka -> RE: lactecon (2.4.2009 16:29:30)

Jaz sem ga dobila brez recepta. Pol litra stane mal čez 7 €. Ko sem prebrala navodila sem videla da gor piše da je odvajalo (če se ne motim odvajal naj ne bi dajali otrokom), pa grem brat navodila na svečkah in piše da so blago odvajalo. Zato sme bila v dvomih ali dam ali ne.

Balonchy -> RE: lactecon (2.4.2009 20:57:13)

Mi ga imamo praktično že od rojstva dalje...
Lactecon je odvajalo, ki se ga črevo "ne navadi".

Dobi se ga z ali brez recepta.

Nezaželeni učinki so lahko v prvih dneh napenjanje...
Potem so pa tudi srbenje, analne bolečine in zmerno zmanjšanje teže.

Na splošno pa je to zelo blago odvajalo in se ga dojenčkom od rojstva do prvega leta dnevno dozira do 5ml.

pikica_30 -> RE: lactecon (7.10.2011 11:43:13)

ali naj ga dodam v stekleničko k mleku? ali kako naj ga dam naši punčki? poskusila sem po žlički, pa je vse ven pljunila. [sm=zmeden.gif]

lily32 -> RE: lactecon (7.10.2011 12:50:40)

Lahko poskusiš tako, da ga zmešaš z mlekom.

Sicer pa ti svetujem, da si v lekarni kupiš injekcijsko šprico, vanjo daš sirup, deklico malo nagneš nazaj in ji pošpricaš v usta ob ličnici. Tako steče direkt v grlo in ne more pljuvat. Tako naredijo tudi medicinske sestre pri pediatru, ko cepijo proti rotavirusu.

Moram reči, da je nam ta sirup zelo pomagal in ga še sedaj občano uporabljamo, pa ima mala že 2 leti in pol.

m_o_i -> RE: lactecon (7.10.2011 19:00:23)

uuuuuu, tole je zakon[sm=bravo.gif]
pri nas ena merica(5 ml naredi cudeze); najkasneje v petih urah je rita prazna.

vedno mesala v mleko(od sestega meseca dalje); ne mores pricakovat od otroka, da ta cuker poje brez dodatka[sm=smiley5.gif]

pikica_30 -> RE: lactecon (8.10.2011 2:22:28)

hvala! bom probala zamešat v prevreto mlačno vodo, saj če jo cukram z navadnim sladkorjem, bi jo tud spila celo flaško. [sm=smiley1.gif]

Stran: [1]