Povijanje (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Anonimen -> Povijanje (1.4.2009 22:18:57)

Mogočaj nisem na pravi strani ampak vseeno ali mi lahko katera pove kako je v MB po porodu z širokim povijanjem ali je res da bebiki že pred odpustom naredijo UZ kolkov in če je vse ok ga ni potrebno široko povijat
Hvala vsem za odgovore

Anonimen -> RE: Povijanje (1.4.2009 22:44:27)

Vsakemu otroku naredijo UZ ob rojstvu. kako je v tej porodnišnici glede povijanja pa ne vem.

tia12 -> RE: Povijanje (1.4.2009 22:51:50)

Vsakemu otroku naredijo UZ, če pa je potrebno povijanje ti pa tam povejo.

V glavnem povijanje ni nujno, razen če ti pediater tako svetuje.
Vsaj meni se zdi tako.

Onasiss -> RE: Povijanje (1.4.2009 23:22:04)

Široko povijanje ni nujno je pa priporočljivo, če ne zaradi drugega zaradi tega, da se kolki lepo namestijo, pa še nogice se lepo izoblikujejo, da niso na Y ali podobno.

porednica22 -> RE: Povijanje (2.4.2009 12:07:52)

v vsaki porodnišnici naredijo pred odpustom uz. tam tudi svetujejo kakšno povijanje naj ima otrok. ali samo povijanje ali široko povijanje.
mi smo šli po enem mesecu povijanja še na kontrolo v valdoltro in je bilo vse super in povijanje ni bilo več potrebno.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

FLASK_A -> RE: Povijanje (2.4.2009 13:04:45)

Našemu so pa že takoj ob rojstvu dali pamperske gor, čez dva dni je imel UZ kolkov.

Zdaj pa baje v porodnišnici (vsaj LJ) ni več UZ, ampak mora mama po odpustu iti do ZD, kjer to opravljajo.

petea -> RE: Povijanje (2.4.2009 13:35:08)

V MB porodnišnici dojenčke široko povijajo do UZ kolkov pred odpustom. Na pregledu kolkov pa ti povedo, ali je potrebno široko povijati tudi doma ali ne.
V vsakem primeru naročijo otroka in opravijo kontrolo razvoja kolkov, ko je star okrog 11 tednov.

Včasih namreč lahko najprej lepo razvijajoči kolki po nekaj tednih vseeno 'padejo' iz dovoljenih razvojnih kotov. To se je zgodilo mojemu drugorojencu, kar je bil zame kar hud šok.
Poznam nekaj odraslih ljudi, ki imajo težave s kolki zaradi njihove nepravilne lege. Nekajdnevno ali nekajtedensko široko povijanje se mi v primerjavi z morebitnimi celoživljenskimi težavami ne zdi preveliko delo za starše. 

Stran: [1]