Lišaji (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

Maxica -> Lišaji (9.5.2005 13:48:43)

Sem zadnjič pisala, da je imel moj :duda: dva dni vročino, pa je rekla zdravnica, da je viroza:zmeden2:. Potem je vročina izginila, po dveh dneh je pa dobil po vratu kr nekakšne pikice, ki so se raztegnile v nekakšne lišajčke. Danes zjutraj je bila po vratu že kar precejšnja površina pokrita z njimi. Ko sem mu pa dala še pleničko dol, je bila pa tudi cela ritka živo rdeča, pa še malo po hrbtu je bil tak. Tako da sem ga nesla k zdravnici, pa je rekla, da sicer ne ve, od česa bi to bilo:zmeden2:, je pa predpisala eno mazilo. No, rekla je, da je pod pleničko gotovo plenični izpuščaj:zmeden2:, pa naj bi bilo tudi po vratu od tega. Čeprav je imel po vratu že dan ali dva prej to stvar, kot pod pleničko. Tako da sploh ne vem, kaj :hudicek: bi bilo to. Kako pa zgleda alergija na kakšno hrano? Čeprav ni jedel nič takega, kar bi mu lahko to povzročilo. Joj, se mi kr smili moj fantek.:((

moščanka -> Lišaji (9.5.2005 14:40:53)

Hojla!

Kar si opisala bi znala biti 5 bolezen- znaki so precej podobni (vročina, spuščajčki,ki se združijo v majhne lise, vneta ritka,razdražljivost...). Se čudim, da zdravnica ni tega omenila, saj sta 5 (pogostejša pri otrocih od 2-7let) in 6 ( od 0-2 let) bolezen pri otrocih zelo pogosti. Naša Špela je 6 že prebolela, se pa seveda lahko ponovi.
Potrpeti bo treba, ni kaj. Pa hitro okrevanje vam želim!

Pupica -> Lišaji (9.5.2005 21:28:53)

moščanka, kaj pa je to 5 bolezen???
Se mi zdi, da smo jo mi zadnjič preboleli(vročina(sva mislila da od zob) potem pa plenični , ki ga ni imela še nikoli, je izginil po 3 dneh)

Hvala za odgovor!

p.s.za 6.bolezen vem, ker smo jo preboleli.

LP:kuza:

moščanka -> Lišaji (10.5.2005 13:14:18)

To je tudi ena izmen pogosteljših otroških bolezni, ki pa so jo poimenovali 5 bolezen, ker vedno ob pojavu te bolezni težko rečejo to je pa to (znaki so na začetku precej podobni npr. kakšni virozi, zato je zelo pomemben takojšenj odvzem krvi-tam se naj bi namreč precej dobro videlo za kaj gre. Vročina pri 5 bolezni običajno ni tako visoka kot pri 6, od katere se razlikuje po tem, da po padcu vročine pri 6 nastanejo izpuščaji, ki kmalu izginejo (to že veste kako gre), pri 5 pa se spuščaji običajno združijo v lišaje- rdeče lise in traja malo dlje da izginejo. Vsaj tako nam je razliko opisala zdravnica.
Upam, da sem ti vsaj malo odgovorila. LP!

Stran: [1]